De Poort 8
2631PT
NOOTDORP
tel. 015-3109726

Uit tegen het op de 2e plaats staande Nootdorp heeft ZOB een uitstekende 0-4 overwinning behaald. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, en ook in het begin van de 2e helft ging de strijd gelijk op en had ZOB over geluk niet te klagen dat twee grote kansen van Nootdorp niet benut werden. Toen een Nootdorp speler uit het veld werd gezonden na een slaande beweging, en de wedstrijd tijdelijk gestaakt werd, profiteerde ZOB optimaal van de man meer situatie en won verdiend met 0-4

Trainer Mohad Zaoudi miste spits Kid Ronday vanwege een blessure, en Lester Aarsman zat een schorsing uit. In de beginfase tasten beide ploegen elkaar af en kwam in de 15e minuut het eerste gevaar van ZOB. Een voorzet van Dennis Jansen komt bij spits Colin Coenderman die fraai scoort, alleen werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel. In de eerste helft was er weinig gevaar voor beide doelen. Vlak voor de wissel komt Nootdorp gevaarlijk door over de rechterkant de bal wordt in kansrijke positie hoog over het doel geschoten.

In de tweede helft begint ZOB sterk aan de wedstrijd, een diepe bal op Stefan van Wonderen die net te kort komt om tot een doelkans te komen. ZOB stond verdedigend goed, al had het bij twee momenten van Nootdorp geluk dat er niet gescoord werd. Eerst wordt er uit een scrimmage maar net naast geschoten, en niet veel later kopt de spits geheel vrijstaand in, maar deze wordt op miraculeuze wijze door doelman Tim v Duuren tot corner verwerkt. ZOB speelt met wat meer dreiging in de tweede helft, een voorzet van Colin Coenderman wordt door Yassin El Yaakoubi maar net naast geschoten, en niet veel later stopt de doelman van Nootdorp een afstandsschot van Dennis Jansen. Yassin El Yaakoubi moet er af met een blessure en wordt vervangen door Jasper van der Kroon. De jonge aanvaller is meteen gevaarlijk maar zijn afstandsschot gaat net over het doel.

Halverwege de tweede helft moet een speler van Nootdorp het veld verlaten na een slaande beweging en wordt de wedstrijd tijdelijk gestaakt voor een afkoelingsperiode. In het vervolg van de wedstrijd profiteert ZOB optimaal van de man meer situatie en komt Nootdorp niet meer in zijn spel. Jasper v d Kroon wordt de diepte ingestuurd maar teruggefloten voor buitenspel wat het volgens velen zeker niet was. Even later speelt Dennis Jansen zich knap vrij, zijn steekbal komt bij Jasper v d Kroon die de bal hard en hoog achter de kansloze Nootdorp doelman schiet. ZOB is nu duidelijk de bovenliggende partij en komt al snel op 0-2. Een zeer fraai dieptebal van Marko Pals op Dennis Jansen die alleen voor de keeper hard en laag de 0-2 scoort. Vanaf dat moment speelt ZOB een gewonnen wedstrijd en komt Nootdorp niet meer gevaarlijk door.

In de slotfase weet ZOB nog twee keer te scoren. Eerst gaat linksachter Rowin Mol goed door over de linkerkant, zijn voorzet is op maat voor Dennis Jansen dier hard en laag zijn tweede treffer scoort. Aan het einde van de wedstrijd redt de doelman tot twee keer toe, maar is kansloos op de inzet van Stefan v Wonderen die op aangeven van Dennis Jansen de bal laag en hard achter de kansloze doelman schiet. Een uitstekend resultaat tegen de nummer twee van de competitie voor de ploeg van Mohad Zaoudi, en om bij de onderste plaatsen weg te komen moet dit zaterdag thuis tegen Forum Sport zeker een vervolg krijgen.

Scoreverloop:   68e min  0-1  Jasper v d Kroon

72e min  0-2  Dennis Jansen

83e min  0-3  Dennis Jansen

88e min  0-4  Stefan v Wonderen