Wherevogels 5 – ZOB 6 Uitslag: 6 – 2 (3 – 0)

Westerweg 41 -44
1445AC
PURMEREND
tel. 0299-640779

De laatste wedstrijd voor de winterstop was de inhaalwedstrijd uit tegen Wherevogels 5. Eerder was de wedstrijd vanwege Corona uitgesteld. Nu werd de wedstrijd gespeeld in de wetenschap dat het land zeer waarschijnlijk een dag later weer in lock down zou gaan. Een somber vooruitzicht.

Met in het achterhoofd dat dit voorlopig de laatste wedstrijd zou zijn, was er de motovatie om er wat moois van te maken. Helaas viel er achteraf weinig te genieten van de kant van ZOB. Vooraf zag het er goed uit. Al twee wedstrijden was ZOB ongeslagen en tegenstander Wherevogels wachtte nog op de eerste overwinning van de competitie. En op basis van de beginfase van de wedstrijd zou een goed resultaat er wel in hebben gezeten. Net als de afgelopen wedstrijden was het Dion die in de beginfase gevaarlijk was. In de 3e en 6e minuut was hij dreigend voor het doel van Wherevogels zonder echt de trekker over te kunnen halen. In de 8e minuut schoot Ryan knap met een volley net over het doel. In de 12e minuut was de thuisploeg voor het eerst met een schot naast gevaarlijk. Hoewel ZOB de betere kansen had was het wel zo dat Wherevogels met een tomeloze inzet de ploeg was die de wedstrijd domineerde. Toch had ZOB de wedstrijd in een korte tijd naar zich toe kunnen trekken. In de beste fase van de wedstrijd van ZOB kreeg men drie uitstekende kansen. In de 19eminuut schoot Ryan naast. In de 21e en 22e minuut kwam in bijna identieke situaties Joris vanaf links in scoringspositie. Beide keren ging de bal helaas links naast het doel van Wherevogels. De wijze waarop ZOB vervolgens op achterstand kwam was uiteindelijk wel symbolisch. Een knullige overtreding op de rand van het strafschopgebied. Vervolgens wordt de vrije trap verdedigd, maar de rebound verdwijnt via een been achter Boaz. Een hele knullige manier om op 1 – 0 achterstand te komen. Vanaf dat moment was ZOB de controle over de wedstrijd kwijt. Veel foute passes, duels werden allemaal verloren van een veel scherper ogende thuisploeg. Het was een wedstrijd geworden waarin niets meer lukte. Alles wat fout kon gaan, dat ging fout. Wherevogels werd steeds gevaarlijker en in een periode van 6 minuten hielden 3 reddingen van Boaz ZOB nog op de been. ZOB kon er in die periode alleen maar een dreigende vrije schop van Goof tegenover zetten. In de 39e minuut werd de achterstand verdubbeld en nu werd een bal slecht verdedigend bij een doelpoging en ging de bal via een ZOB-been het doel in: 2 – 0. In de 41e minuut stond opnieuw een vrije schop op de rand van het strafschopgebied aan de basis van 3 – 0. In korte tijd leek ZOB een goed resultaat te kunnen vergeten.

Met een zorgelijke 3 – 0 achterstand moest ZOB de rust in. Het spel was naarmate de wedstrijd vorderde minder geworden. Toch ging ZOB de tweede helft van start met een gevoel van sportieve wraak. Snel op zoek naar een doelpunt en wie weet zou het beeld van de wedstrijd omgekeerd kunnen worden. Met Tim in de spits als stormram ging ZOB opportunistischer spelen. En dat bracht succes. In de 49e minuut lanceerde Finn een prachtige pass over grote afstand richting het hoofd van Tim die de bal knap binnen knikte: 3 – 1. Zou het dan toch nog kunnen? ZOB probeerde nieuwe energie te vinden. In de 50e minuut was Joris weer gevaarlijk met een schot naast. Toch bleef de thuisploeg wel de ploeg die de wedstrijd bleef controleren. Ze waren nog steeds feller in de duels en ZOB straalde nog steeds te weinig zelfvertrouwen uit. Net als voor rust was er een periode van 6 minuten waarin Boaz met 3 reddingen ZOB op de been hield. In de 64e minuut sloeg Wherevogels opnieuw toe. Door een ZOB-bril bekeken leek er wel een overtreding vooraf te gaan voordat er van afstand op het doel van ZOB geschoten werd: 4 – 1. Maar misschien was het wel symbolisch voor de wil om te winnen van de thuisploeg. Kort daarna in 66e minuut werd het vonnis voltrokken. De tik van de vierde goal was hard aangekomen en de verdediging oogde aangeslagen met 5 – 2 als gevolg. Niet veel later in de 67e minuut wist ZOB iets terug te doen. Op rechts ging Goof zijn tegenstander voorbij en gaf voor. De bal kon niet goed worden gecontroleerd door de verdediging van Wherevogels en de bal kwam voor de voet van Tim. Die controleerde de bal en schoot vervolgens de bal heel rustig binnen: 5 – 2. Maar het was al te laat. In de 77e minuut kreeg de thuisploeg nog een strafschop na een overtreding in het strafschopgebied. Maar de nemer van de strafschop was genadig voor ZOB en schoot de bal keihard naast. Toch bleef ZOB de 6etegengoal niet bespaard. In de 78e minuut scoorde Wherevogels toch 6 – 2. Het slotakkoord was wel voor ZOB met schoten van Tim en Dion die over en naast gingen. Het was geen wedstrijd geworden waar ZOB met veel plezier onder de kerstboom aan kon terugdenken.

En met een hele vervelende 6 – 2 nederlaag eindigde het eerste deel van de competitie. Die in de laatste fase toch weer werd gedomineerd door het Coronavirus. Later die avond bleek inderdaad dat het land weer een tijdje op slot gaat. Of we op 22 januari de competitie kunnen hervatten is maar de vraag. Laten we het hopen.

Langs deze weg wens ik iedereen die betrokken is bij ZOB 6 en ze een warm hart toedraagt een mooi en vooral gezond 2022 toe. Hopelijk tot gauw!