Dr.H.G. Scholtenstraat 20
1509AR
ZAANDAM
tel. 075-6167190

Na een gelijkspel tegen een van de hoogst geklasseerde ploegen uit de competitie moest ZOB voor de volgende wedstrijd naar RCZ in Zaandam. De ploeg uit Zaandam wachtte nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen en dus was ZOB licht favoriet voor de overwinning.

Met het gelijkspel tegen ZCFC heeft ZOB een behoorlijke hoeveel zelfvertrouwen getankt en dus werd er met nodige verwachtingen uitgekeken naar de wedstrijd. Van onderschatting zou echter geen sprake kunnen zijn. ZOB heeft nog steeds een waslijst met geblesseerden en hoewel RCZ nog op de eerste overwinning wachtte, hun eerdere uitslagen gaven wel het idee dat RCZ best een behoorlijke ploeg moest zijn. En dat zou ook zeker blijken. Wellicht niet zo sterk als ZCFC een week eerder, maar ook RCZ zou het ZOB behoorlijk lastig te maken. De vorm van een week eerder ontbrak bij ZOB, maar de werklust was gebleven en het werd een spannende wedstrijd. Zonder de waardevolle aanvulling van de vaste invallers Liam en Wouter, Arie en Deon zou ZOB niet zo voor de dag hebben kunnen verschijnen.

Net als een week eerder was de eerste kans van de wedstrijd voor Dion. Al in de 1e minuut snelde hij vanaf links richting het doel van RCZ, maar zijn schuiver ging helaas voorlangs het doel van RCZ. De wedstrijd ging behoorlijk op en neer, maar ZOB kon wel aanspraak maken op het betere van het spel. In de beginfase waren er van beide kanten een afstandsschot (Moos voor ZOB) dat dreigend was. In het doel van ZOB stond Deon die een prima wedstrijd keepte en voortreffelijk de vaste keepers verving. De verdediging had sowieso een facelift gekregen met daarin een goed spelende Arie als back. Het centrum van de verdediging bestond als vanouds uit het vertrouwde duo Stefan en Tim. Stefan viel deze wedstrijd op door zijn offensieve spel en hij was regelmatig te vinden op de helft van RCZ. In de 21e minuut leek ZOB de leiding te nemen. Vlak voor het doel belandde de bal voor de voeten van Liam die de bal helaas niet hard genoeg kon binnenschieten om de keeper van RCZ te verrassen. ZOB leek de wedstrijd te controleren. Daarom was het jammer dat onnodig balverlies op het middenveld een doelpunt voor RCZ zou inleiden. De bal verdween via een kluts achter Deon nadat een van de spelers van RCZ knap werd vrijgespeeld: 1 – 0. De voorsprong leidde ertoe dat RCZ een doses nieuwe energie had gevonden. De ploeg leek er alles aan te willen gaan doen om de eerste overwinning van de competitie veilig te gaan stellen. ZOB had enige tijd nodig om over de teleurstelling van de achterstand heen te komen. Maar na ongeveer een half uur leek ZOB de draad weer op te pikken en werd weer sterker. Vlak voor rust was Dion in de 41e en 43e minuut weer gevaarlijk, maar helaas had hij de gelijkmaker niet op de schoen. ZOB ging de rust in met een 1 – 0 achterstand.

In de rust was er het besef bij ZOB dat een goed resultaat mogelijk was, maar daarvoor wel een betere tweede helft dan de eerste op de mat moest worden gelegd. Nog meer energie en de durf om vooruit te gaan spelen moest ervoor gaan zorgen dat ZOB minimaal een punt aan de wedstrijd ging overhouden. Na een korte opleving van RCZ kort na de aftrap ging ZOB verder met het creëren van kansen. In de 58e minuut had ZOB succes. Maar dat succes kwam wel onverwachts. Bij het uitverdedigen was RCZ slordig en verspeelde het de bal en was Goof er als de kippen bij om van de verwarring gebruik te maken. Koeltjes schoot hij de bal achter de kansloze keeper van RCZ: 1 – 1. Na ongeveer een uur spelen had ZOB eindelijk zijn doelpunt en had het genoeg tijd om op jacht te gaan naar de overwinning. ZOB wist een aantal maal behoorlijk dreigend voor het doel van RCZ te verschijnen. Onder andere na een mooie solo van Moos die er niet in slaagde zich te belonen met een doelpunt. In de 67e minuut leverde het overwicht van ZOB een goede kans op. Liam werd knap vrijgespeeld en hij kreeg een vrije doortocht richting het doel van RCZ. De overbekende noodrem zorgde ervoor dat Liam nog voordat het strafschopgebied binnen kon lopen gestuit werd. De verder uitstekend fluitende scheidsrechter deelde echter niet de zwaarst mogelijke straf uit in een dergelijke situatie en hield het bij een vrije trap voor ZOB. Helaas kon Finn zijn kunststukje van een week eerder niet herhalen en schoot over. In de 81e minuut was Finn opnieuw dicht bij een doelpunt, maar zijn schot werd knap gestopt door de keeper van RCZ. De thuisploeg ging er vol voor om het punt te verdedigen en ZOB slaagde er niet in om ondanks de nodige dreiging de winnende treffer te forceren. In de slotfase moest ZOB zelf ook nog alle zeilen bijzetten bij enkele dreigende counters van RCZ. Voor de tweede keer op rij speelde ZOB 1 – 1.

Het gelijkspel tegen RCZ was een ander gelijkspel dan een week eerder tegen ZCFC. Het uiteindelijke punt is echter geen teleurstelling. Wederom wist een gehavende ploeg met de nodige werklust er toch een resultaat uit te slepen. Nog één wedstrijd te gaan voor de winterstop. Uit tegen Wherevogels 5 kan ZOB proberen feestelijk de kerstdagen in te gaan.