ZOB 6 – Kwadijk 3. Uitslag: 2 – 3 (2 – 1)

Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Kwadijk kwam op bezoek bij ZOB en dat betekende het weerzien met een club waar ZOB de laatste jaren heel veel moeilijke wedstrijden tegen heeft gespeeld. Ook nu behoort Kwadijk weer tot de top van de competitie en ZOB had vorige week uit bij DZS een behoorlijk zware nederlaag geleden. Daarbij liet het spook van de blessures zich ook deze week weer gelden. Maar liefst 5 vaste krachten moest ZOB missen. Ondersteuning was er van Christiaan en er was de tijdelijk terugkeer van de verloren zoon “nummer 14” Wouter.

Onder de vertrouwde leiding van scheidsrechter Gerard Wegman ging ZOB beginnen aan een pittige opdracht.

De start van ZOB was weergaloos! Na 23 seconden stond ZOB met 1 – 0 voor. Meteen na de aftrap volgde de eerste aanval van ZOB. Hugo snelde op links voorbij zijn tegenstander en gaf de bal perfect voor op de inkomende Goof die de bal feilloos binnenschoot: 1 – 0. Het was de droomstart die ZOB nodig had in de moeilijke fase waarin het zit. Maar Kwadijk was inderdaad de sterke tegenstander waar vooraf rekening mee werd gehouden. Misschien had Kwadijk wel ZOB onderschat en liet het zich verassen door de fanatieke start van de thuisploeg. Daarna volgde er een fase waarin Kwadijk sterker werd en vooral via de vleugels continu voor gevaar zorgde. ZOB bleef in deze fase weer overeind door twee goede reddingen van Boaz die zijn goede vorm van de laatste weken weer liet zien. De verdediging stond onder leiding van Ryan die bij afwezigheid van Stefan een hele knappe partij in het hart van de verdediging speelde. Ondanks enkele kansen voor Kwadijk wist ZOB stand te houden en wist het zelfs naar mate de eerste helft vorderde wat meer op de helft van Kwadijk te komen. In de 38e kreeg ZOB een vrije schop op zo’n 25 meter van het doel van Kwadijk. Tim meldde zich voor dit klusje, gesteund door de wind in de rug. Hij schoot de bal via een verdediger achter de kansloze keeper van Kwadijk en stond ZOB op een vooraf onmogelijk geachte voorsprong van 2 – 0. Nog geen 5 minuten later leek exact hetzelfde te gaan gebeuren. Opnieuw een vrije schop voor ZOB en opnieuw stond Tim achter het kanon. Nu mocht Kwadijk zijn keeper heel dankbaar zijn voor zijn fantastische redding die de 3 – 0 van ZOB voorkwam. Met nog maar weinig tijd op de klok voor de rust was het voor ZOB zaak om de 2 – 0 mee de rust in te nemen. Helaas mislukte dat. In de 44e minuut bracht een goedgeplaatste counter van Kwadijk hen de aansluitingstreffer nadat ze goed omschakelden na een hoekschop van ZOB. Met een 2 – 1 voorsprong ging ZOB uiteindelijk de rust in.

De wedstrijd werd gespeeld op veld D en dat betekende dat door het late tijdstip het donker zou zijn op het einde van de wedstrijd. Voor aanvang van de tweede helft kwam de mededeling dat er na 15 minuten verhuisd zou worden naar het A veld waar verlichting aanwezig is. Deze verplaatsing zou invloed gaan krijgen op het verloop van de wedstrijd.

In de tweede helft begon zoals verwacht Kwadijk fanatiek en ging op zoek naar de gelijkmaker. Dit offensief duurde ongeveer 5 minuten en in die periode was het weer Boaz die zijn ploeg op de been hielp. In het laatste kwartier op het D veld waren en nog wat schotkansjes van afstand voor Jan, Joris en Finn. Met de 2 – 1 voorsprong nog steeds op het bord werd de wedstrijd vervolgd op het A veld met kunstlicht.

Op het A veld ontstond er nu wel een ander situatie. De factor van de wind had nu een hele andere invloed dan op het andere veld. Het was ook merkbaar aan de spelers op het veld dat die nieuwe situatie onwennigheid opleverde. ZOB zou steeds meer onder druk van Kwadijk komen te staan. Hoewel dat in het begin nog niet het geval was. Een vrije schop van opnieuw Tim ging naast het doel van Kwadijk. Wist ZOB verdedigend redelijk goed stand te houden, het was daarom des te vervelender dat Kwadijk uiteindelijk in de omschakeling wel wist toe te slaan.  In de 66e minuut scoorde Kwadijk de gelijkmaker nadat het goed omschakelde en ZOB niet in staat was de snelle aanval van Kwadijk af te stoppen. Kwadijk ging fanatiek op zoek naar de overwinning en voor ZOB werd het zaak om te overleven om toch een punt over te houden aan de wedstrijd. Dat punt bleef lang in zicht, maar in de 81e minuut sloeg Kwadijk opnieuw toe vanuit de omschakeling ondanks dat Boaz nog bijna in de een-tegen-een de bal leek te stoppen. In de rebound werd alsnog 2 – 3 binnengeschoten.

Met bewonderenswaardige inzet probeerde ZOB de laatste krachten aan te spreken voor een slotoffensief. Naar verder dan een afstandsschot van Finn dat over ging kwam ZOB niet. Kwadijk wist bijna de voorsprong nog te vergroten, maar de bal vloog via de lat over het doel van Boaz. De wedstrijd eindigde in 2 – 3 voor Kwadijk.

ZOB was dicht bij het eerste punt in een thuiswedstrijd van dit seizoen. Helaas kwam het net iets te kort tegen één van de sterkere tegenstanders uit de competitie. Deze nederlaag tegen Kwadijk was in ieder geval een grote verbetering ten opzichte van de kansloze nederlagen van de afgelopen seizoenen tegen Kwadijk. Hopelijk zal de ziekenboeg van ZOB binnenkort eindelijk eens leegstromen. Misschien dat er dan in de volgende wedstrijd thuis tegen De Rijp eindelijk de eerste thuisoverwinning van het seizoen zou kunnen worden geboekt.