Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Tegen ZCFC ging ZOB op zoek naar de eerste punten in een thuiswedstrijd van dit seizoen. De gasten kwamen met een behoorlijk goed gevoel naar Zuidoostbeemster, in de wetenschap dat zij kortgeleden als eerste ploeg in deze competitie Ilpendam wisten te verslaan. ZOB begon de wedstrijd zeker niet als favoriet.

Vanaf de aftrap wist ZOB knap het in initiatief te nemen en het was meteen duidelijk dat er een heel ander ZOB op het veld stond dan in de afgelopen weken. Er was veel meer zelfvertrouwen en het oogde meteen een stuk energieker. Al in de 4e minuut leek Dion ZOB al op voorsprong te schieten maar de keeper redde knap en dat deed hij ook op de rebound van Yannick. Kort daarna wist ZCFC een eerste schot op doel te produceren dat over ging. In de 10e minuut kreeg ZOB een vrije schop op ongeveer 20 meter van het doel van ZCFC. Finn nam de vrije schop en schoot de bal fenomenaal via de onderkant van de lat binnen: 1 – 0. Een vroege, en ook wel verdiende snelle voorsprong. Kort daarna was ZOB wederom gevaarlijk via Finn, en ook nu via een vrije schop. Helaas kon ZOB niet lang van de voorsprong genieten. In de 15e minuut was er gevaar aan de linkerkant van ZOB en werd de bal hard ingeschoten, en via het been van Xaver en de binnenkant van de paal ging de bal binnen: 1 – 1. Daarna zou het een spannende wedstrijd worden waarin de beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. In de 29e minuut was ZCFC gevaarlijk met een schot over, en ZOB was tot de rust nog gevaarlijk via een afstandsschot van Liam, een kopbal van Tim en een schot van Moos dat over het doel van ZCFC ging. Het was duidelijk dat beide ploegen vol voor de winst gingen en ging het er regelmatig pittig aan toe. Gelukkig wist Geragd Wegman de zaak heel rustig en bekwaam onder controle te houden. Met een gelijke stand brak de rust aan.

Na een prima eerste helft was er voldoende reden voor tevredenheid en was er alle reden om te gaan denken aan een goed resultaat. Maar helaas bleek er wel weer de nodige schade te zijn op blessurefront. Moos en Dion konden in de tweede helft niet meer in actie komen.  Al weken wordt ZOB geteisterd en gelukkig was er vandaag weer de ondersteuning van de reservisten Liam en Wouter, maar ook Tristan en Sem. Dankzij hen kon de overvolle ziekenboeg van ZOB opgevangen worden.

ZOB kwam goed uit de kleedkamer en in de 54e minuut noteerde Liam met een schuiver naast voor het eerste gevaar na de rust. Hoewel de ploegen weinig voor elkaar onder deden, het leek erop dat ZOB het meeste aansprak kon maken op de overwinning. Het liep geregeld prima op de linkerkant met een niet af te stoppen Jan, die zich in deze wedstrijd ook onmisbaar maakte met zijn verdedigende werk. In de 66e minuut was er opnieuw gevaar vanaf links via een van de uitblinkers op de linkerkant Joris. Helaas wist de keeper van ZCFC het schot van Joris knap te stoppen. Na 5 hoekschoppen op rij tegen, en de nodige hachelijke situaties in het strafschopgebied van ZCFC, wisten de gasten maar met moeite op de been te blijven. In de 68e minuut kopte Tristan vanaf een meter of 10 binnen, maar opnieuw werd er door de keeper redding gebracht. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd wist ZCFC zich te herpakken en werd het in de slotfase nog gevaarlijk voor beide doelen. Kort na de kans voor Tristan leek een uitbraak van ZCFC een doelpunt op te gaan leveren, maar de bal werd voorlangs gespeeld en kon niet binnen worden getikt door een van de inlopende spelers. Voor ZOB waren Tim en Finn met schoten nog gevaarlijk, maar de absolute hoofdrol zou nog worden opgeëist door Xaver. Hij verving de afwezige Boaz in het doel. In de 79e minuut leek ZCFC op weg naar een doelpunt toen een knap schot richting de bovenhoek van het doel van ZOB leek te gaan. Katachtig dook Xaver naar de bal en met zijn rechterhand tikte hij de bal naast het doel. En met deze redding redde hij een punt voor ZOB.

ZOB leek in positieve zin totaal niet op de ploeg van afgelopen weken waarin het heel erg worstelde met de vorm en daarom ook het nodige zelfvertrouwen was kwijtgeraakt. Tegen ZCFC stond er weer een ploeg die sterk in zijn schoenen stond en met vertrouwen de duels inging en 90 minuten waarin keihard voor elkaar werd gewerkt. Het punt dat ZOB hiermee verdiende mag gerust als een overwinning worden gezien. Als ZOB in de laatste twee wedstrijden voor de winterstop weer dezelfde spirit toont, dan kan er gerust weer omhoog worden gekeken op de ranglijst.