Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

De eerste thuiswedstrijd voor de competitie was tegen Wherevogels 3, een van de betere ploegen uit de competitie. Op voorhand een wedstrijd waarvan de uitslag wat meer duidelijkheid zou geven over de echte kracht van ZOB.

In de beginfase ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Wherevogels is een ploeg die wat minder snel is dan ZOB, maar daarentegen fysiek sterker is en nauwelijks balverlies leidt. ZOB had wel in de eerste fase de beste kansen via gevaarlijke schoten van Moos en Yannick. Maar Wherevogels was wel bij iedere aanval heel dreigend. In de 11e en 22e minuut liep Wherevogels naar een 0 – 2 voorsprong uit. Er dreigde een heel vervelend scenario waar een afstraffing voor ZOB dreigde. Maar gelukkig herpakte ZOB zich en was het knap dat ze ondanks de achterstand toch weer de aanval konden kiezen en Wherevogels niet meer in het spel liet komen. In de 27e minuut kreeg ZOB de beloning in de vorm van de aansluitingstreffer. Lorenzo veroverde op het middenveld de bal en hij stuurde Finn op links weg die met een knappe solo in het strafschopgebied van Wherevogels kwam. Vanaf de achterlijn zette hij de bal laag voor op Yannick die de bal feilloos binnenschoot: 1 – 2. Ineens zag het er allemaal weer anders uit. Tot de rust was het spelbeeld dat beide team af en toe dreigend waren zonder tot echte kansen te komen. Wel moest Lorenzo de bal een keer de bal van de lijn halen om een doelpunt van Wherevogels te voorkomen. Scheidsrechter Max Nijenhuis floot bij een ruststand van 1 – 2.

Er was dus nog alles voor te spelen, maar het zou een moeilijke zaak gaan worden. ZOB mistte een aantal spelers en tot overmaat van ramp viel Dion na 10 minuten uit en vlak voor rust kon ook Ryan niet meer verder. Gelukkig was Ot van de partij om ZOB te ondersteunen.

Na rust ging de wedstrijd nog steeds gelijk op en de kansen werden groter aan beide kanten. In de 50e minuut was er een knap afstandsschot van Moos dat door de keeper van Wherevogels gepakt kon worden. De grootste kans kwam in de 53e minuut toen Koen vanaf rechts doorbrak en na een lange solo vanaf de middenlijn de bal uiteindelijk centimeters naast de paal schoot. Daarna kantelede wedstrijd toch in het voordeel van Wherevogels. Het leek erop dat ZOB langzamerhand leeg gespeeld was. Aan de ene kant vreemd omdat ZOB de snellere en fittere ploeg leek, maar aan de andere kant begonnen de vele blessures en de weinige wisselmogelijkheden zijn tol toch te eisen. Het was aan Boaz te danken dat hij zijn vorm van tegen TOB doortrok en enkele malen weer knap redde. Een maal werd hij daarin ook ondersteund door de paal om de achterstand niet verder te zien oplopen. Helaas was het uitstel van executie. In de periode dat Wherevogels een man minder had (er was geel vanwege herhaaldelijke aanmerkingen op de scheidsrechter) scoorden ze in de 79e minuut 1 – 3. Het was tekenend dat op het moment dat Wherevogels een man minder kreeg, dit voor hun het sein was om er een schepje bovenop te doen. Hierdoor bleven zij tot het einde de bovenliggende partij en kon ZOB alleen nog maar tegenhouden. Stefan onderscheidde zich nog een keer toen hij met een fabelachtige sliding een vrijstaande speler van scoren wist te beletten. In de 85e minuut sloeg Wherevogels voor de laatste keer toe. Een schitterend afstandsschot van net buiten de 16 meter vloog boven de kansloze Boaz in de linkerbovenhoek. Na nog een dappere poging van afstand van Joris vlak voor het einde stond eindstand al op het bord.

De conclusie is dat ZOB het wel beter deed dan een week eerder tegen TOB, maar over de gehele linie toch wel te weinig bracht om het Wherevogels echt moeilijk te maken. De blessures zullen daar absoluut een rol in spelen, maar tegen geroutineerde ploegen als Wherevogels moet je toch wat steviger in de duels zijn en veel minder persoonlijke fouten moeten maken. Die worden door ploegen als Wherevogels rigoureus afgestraft.

Volgende week is het vakantie en heeft ZOB een week extra voor herstel. Kans op revanche is er in de uitwedstrijd tegen DZS.