1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

De Rijp kwam op bezoek en ZOB ging opnieuw op zoek naar de eerste punten in een thuiswedstrijd. Nog steeds is ZOB niet van de vele blessures af en ook waren er nog enkele extra afzeggingen waardoor er opnieuw heel veel gepuzzeld moest worden om weer volledig aan de aftrap te verschijnen. Daar was dit keer de hulp van twee reservisten van ZOB 6 (Liam en Wouter), twee jonkies (Kane en Noah) en Arie voor nodig. Zij zorgden ervoor dat ZOB met een representatief team aan de start kon verschijnen.

Het werd uiteindelijk een spannende wedstrijd waar ZOB de nodige kansen kreeg om voor het eerst de punten in een thuiswedstrijd binnen te halen. Maar daar zag het in het begin helemaal niet naar uit. Ondanks een eerste plaagstoot van ZOB via Liam was het algauw De Rijp die het initiatief nam en ZOB behoorlijk onder druk zette. ZOB kreeg niet de tijd om in de nieuwe samenstelling de juiste veldbezetting te vinden. In de 7e en 11e minuut sloeg De Rijp genadeloos toe en leek ZOB al meteen op een kansloze achterstand te zetten. Maar het pleitte voor ZOB dat ze naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer initiatief wist te ontwikkelen en ook dreigender wisten te worden. In de 20e minuut schoot Finn van behoorlijke afstand op het doel van De Rijp, helaas nog zonder succes. Dat gold eveneens voor een poging van Liam een minuut later. Niet lang daarna in de 23e minuut was het wel raak. Jan ging weer eens op snelheid richting het doel van De Rijp. Hij wist via een prima steekpass Liam te bereiken en die schoot de bal bekeken binnen: 1 – 2. Een verdiende, en ook zeker bevrijdende treffer. ZOB ging steeds beter spelen en was in deze periode zeker gelijkwaardig aan De Rijp. In de 29e minuut leek ZOB loon naar werken te krijgen, maar het schot Dion spatte helaas op de lat uiteen. In de 34e minuut leek Kane oog-in-oog met de keeper te kunnen binnenwerken, maar opnieuw ontbrak het ZOB aan het nodige geluk op de gelijkmaker. Kort voor rust redde Boaz bijzonder knap anders was ZOB de rust in gegaan met een vrijwel kansloze achterstand. Nu ging ZOB na het rustsignaal van scheidsrechter Gerard Wegman met een 1 – 2 achterstand rusten.

Er zou nog een hele spannende tweede helft gaan volgen. Na een korte opleving van De Rijp vlak na rust ging ZOB opnieuw op jacht naar de gelijkmaker. Via Kane was ZOB voor het eerst dichtbij en diezelfde Kane zorgde voor de verdiende gelijkmaker. Een hoge voorzet kwam in het strafschopgebied van de Rijp en Finn verlengde de bal heel onorthodox met het achterwerk op Kane die daarna heel rustig bleef en 2 – 2 binnenschoot. ZOB ging daarna op jacht naar de wist. In de 54e minuut werd Dion knap vrijgespeeld en hij kwam vrij voor de keeper van De Rijp. De keeper van De Rijp bleef echter heel rustig en wist de bal van Dion te stoppen. Het was niet de eerste, en zeker niet de laatste knappe redding van de keeper van De Rijp die zijn ploeg in de fase op de been hield. Geheel onverwachts kwam De Rijp in de 60e minuut op voorsprong. De bal belandde via een kluts rechts voor het doel van ZOB waar vrijstaand de 2 – 3 kon worden binnen getikt. De spirit van ZOB was ondanks deze tegenvaller geenszins geknakt. Helaas geen toeschouwers bij deze wedstrijd, maar diegenen die er waren zagen leken Kane bijna zeker de gelijkmaker binnenschieten. Van behoorlijke afstand wilde hij de bal over de keeper van De Rijp schieten nadat hij werd vrijgespeeld en alleen op het doel kon afgaan. De bal kwam voor de 2e keer deze wedstrijd op de lat terecht. Het leek erop dat het geluk echt niet aan de zijde stond van ZOB deze dag. In de 67e minuut leek Tim een vrije schop binnen te schieten. Maar opnieuw een knappe redding van de keeper van De Rijp voorkwam de gelijkmaker. In de 69eminuut scoorde De Rijp 2 – 4 en deze treffer kwam best wel uit de lucht vallen. Het verzet van ZOB leek daarmee toch gebroken. Met de moed der wanhoop probeerde ZOB nog een aansluitingstreffer te forceren, maar het mocht niet baten.  Aan de andere kant moest Boaz nog een drietal keren reddend optreden tegen een nu vrijuit voetballend De Rijp. Ook de paal was ZOB nog een keer gunstig gestemd. Er zat die middag helaas niet meer in dan een 2 – 4 nederlaag. Opnieuw geen punten, maar de strijdlust in de wedstrijd geeft zeker reden tot optimisme voor de wedstrijd van volgende week tegen De Wherevogels 5.

Het was een bijzondere wedstrijd tegen De Rijp. Ook omdat Ron vanaf deze wedstrijd het stokje aan Dennis heeft overgedragen. Hij verlaat ZOB voor Barcelona, een droomtransfer natuurlijk. Maar de band met ZOB 6 is voor altijd en Barcelona is helemaal niet ver weg. Dat hebben de nodige coryfeeën is het verleden al eens aangetoond. Ron bedankt!