Ilpendam 3 – ZOB 6 Uitslag 3 – 1 (1 – 1)

Lepelaarstraat 53
1452XL
ILPENDAM
tel. 020-4364596

Op voorhand wist ZOB dat het een hele zware middag in Ilpendam tegemoet kon zien. Bij winst zou Ilpendam koploper worden en dat was voor de wedstrijd begon al duidelijk te merken. Zoals het hele seizoen al het geval moest ZOB weer de nodige sterkhouders missen en moest weer improviseren om een representatief team op de been te brengen.

ZOB kon uit de wedstrijd van vorige week ondanks de duidelijke nederlaag toch wat hoop putten op een goed resultaat tegen Ilpendam. ZOB wist toen met veel inzet lang hoop te houden op een goed resultaat. In het begin leek het daar nog niet op. Al in de 3e minuut nam de thuisploeg de leiding. Zoals verwacht begon Ilpendam vol de aanval te zoeken. Vanaf links kwam Ilpendam tussen die linies van ZOB te spelen en het leidde ertoe dat een van de spelers de bal knap vrij kwam en de bal in de korte hoek binnen kon schieten: 1 – 0. Het was het droomscenario voor de ploeg die op weg was naar de koppositie. Maar het was niet Ilpendam dat de wedstrijd daarna in handen nam, maar ZOB wist zich na de vroege dreun knap te herstellen. Vanaf links wist Dion met snelheid constant voor dreiging te zorgen en hij had enkele schotkansjes die helaas naast het doel van Ilpendam belandden. Ook Kevin speelde een hele sterke wedstrijd en was met zeer goede passes en enkel afstandsschot goed op dreef. Het spel ging redelijk heen en weer en ZOB was niet minder dan de ploeg die aanspraak op de koppositie maakte. In de 35e minuut werd er een overtreding begaan op Yannick aan de linkerkant van het veld. Het was te ver voor specialist Finn om de bal meteen op doel te schieten en dus koos hij ervoor om de bal hoog het strafschopgebied in te spelen. Daar werd de bal goed via de attente Koen binnengetikt en was de stand toch wel verdiend gelijkgetrokken: 1 – 1. Ilpendam wist dat ZOB het hen moeilijk kon maken want eerder had ZOB voor de beker al in Ilpendam gewonnen en enkele weken geleden eindigde de thuiswedstrijd van ZOB nog in 2 – 2. Dik tevreden kon ZOB de kleedkamer opzoeken na het rustsignaal van de scheidsrechter.

Net als vorige week wist ZOB dat het in de het in de tweede helft moeilijk zou kunnen worden omdat de ploeg weinig fitte spelers van de bank kon brengen.

Ilpendam kwam scherp uit de kleedkamer en wilde snel zakendoen om opnieuw de koploper van de competitie te worden. ZOB had het heel moeilijk en het had aan keeper Boaz te danken dat ZOB niet al vroeg weer op achterstand kwam. Maar die achterstand bleek toch onvermijdelijk. In de 49e minuut werd er te haastig uitverdedigd door ZOB en kon Ilpendam de bal veroveren en via een schot rond de zestienmeterlijn met 2 – 1 de voorsprong te pakken. ZOB leek op breken te staan. Maar opnieuw knokte ZOB zich goed terig en verkocht de huid heel duur. De 60e minuut zou een breekpunt in de wedstrijd blijken te zijn. Een afgeslagen bal werd prachtig door Finn met de hak verlengd en belandde in het net. Helaas keurde de scheidsrechter het doelpunt vanwege buitenspel. Ondanks deze teleurstelling bleef ZOB brutaal op zoek naar de gelijkmaker en was in de 71e dichtbij. Een prima voorzet belandde op het hoofd van de meegekomen Xaver, maar de keeper van Ilpendam wist redding te brengen. Een minuut later werd de wedstrijd definitief in het voordeel van Ilpendam beslist. Ilpendam kon in de omschakeling gevaarlijk worden. Een van de spelers van Ilpendam brak door en werd via een overtreding tegengehouden. Het leverde een gele kaart en een vrije trap tegen op. De vrije trap werd vanaf een meter of 25 van het doel van ZOB genomen en de bal vloog langs de muur in de hoek achter Boaz: 3 – 1. Er kwam nog één goede kans voor ZOB.  In de 83e minuut stopte de keeper van Ilpendam een schot van Dion.

De wedstrijd eindigde in een 3 – 1 overwinning voor de thuisploeg.

Ilpendam kreeg wat het wilde en dat was de koppositie. ZOB had het de thuisploeg lastig gemaakt, maar helaas kregen zij niet wat het wilde namelijk een punt. Volgende week wacht wederom een tegenstander die meedoet om de bovenste plaats en dat is Wherevogels. ZOB heeft vandaag aangetoond dat het zeker niet bij voorbaat kansloos is en zal hopelijk opnieuw dezelfde vechtlust op de mat weten te leggen.