Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Het bezoekende RCZ was de ploeg die bij aanvang van de wedstrijd op de laatste plaats van de competitie stond. Maar van de heenwedstrijd tegen hen die in 1 – 1 eindigde wist ZOB dat het zeker geen team was dat onderschat mocht worden. De overwinning van een week eerder tegen ZCFC gaf ZOB wel het nodige vertrouwen in een goede afloop.

ZOB 6 kende een lastige eerste helft. De ploeg haalde niet het niveau van een week eerder en het fysiek sterke RCZ hield goed stand en wist geregeld dreigend te worden. De eerste kans van de wedstrijd was wel voor ZOB. Er ontstond een scrimmage situatie in het strafschopgebied van RCZ en Tim leek de bal binnen te tikken, maar de bal werd nog net voor de lijn weggewerkt. Helaas viel het doelpunt niet veel later wel aan de andere kant. In de 12e minuut leek een aanval onschadelijk te zijn gemaakt, maar ongelukkigerwijs belandde de bal van een ZOB-voet toch in het doel: 0 – 1. ZOB straalde uit dat ze de zaak snel weer wilde gaan rechtzetten, maar het was ook duidelijk dat het veel stroever draaide dan gehoopt. ZOB begon daarna weer voor het doel van RCZ te verschijnen. Via een vrije trap van Finn en een afstandsschot van Xaver was ZOB dreigend. Maar de beste kans op de gelijkmaker was er in de 20e minuut toen een harde voorzet van Joris niet voldoende door Yannick met het hoofd geraakt kon worden zodat de kopbal over het doel van RCZ verdween. Daarna ging het wedstrijdverloop heen en weer en waren beide keepers prima op dreef. ZOB probeerde het voornamelijk van afstand met schoten van Liam en Xaver en Jan verscheen een keer dreigend verscheen voor het doel van RCZ. In de 43e minuut liep ZOB in de val van een counter van RCZ. Een lange bal verdween achter de defensie van ZOB en een van de spelers van RCZ kon doorbreken via de rechterkant van ZOB en alleen voor Boaz werd de tegenaanval koel afgerond: 0 – 2. Het slechtst mogelijke scenario op het slechtst mogelijke moment zo vlak voor rust. Met een ogenschijnlijke onoverbrugbare 0 – 2 achterstand brak de rust aan.

Maar ZOB kwam heel goed uit de kleedkamer en begon heel scherp aan de tweede helft. Een snelle aansluitingstreffer zou ZOB meteen helemaal terugbrengen inde wedstrijd. In de 49e minuut leek die ook te vallen. Noah verzuimde om een mooie soloactie in het strafschopgebied te belonen met een doelpunt. Eerst schoot hij de bal op de paal en daarna leek hij de rebound alsnog in te tikken, maar helaas schoot hij de bal over. De aanvalsgolf van ZOB was nog niet over want nog geen minuut later waren opnieuw Noah en daarna Liam gevaarlijk. Helaas leverde dit opnieuw geen doelpunt op. ZOB besloot om het middenveld te versterken een van de verdedigers te vervangen door een extra middenvelder. Dat leek bijna niet nodig want bijna op datzelfde moment zou in een hele korte tijd de wedstrijd een hele onverwachte wending krijgen. In de 53eminuut werd er hands gemaakt en kreeg ZOB een strafschop. Deze werd feilloos door Lorenzo binnengeschoten: 1 – 2. In de eerstvolgende aanval in de 54e minuut werd er opnieuw hands gemaakt en ging de bal opnieuw op de stip. Lorenzo bleef ook nu koel en schoot wederom raak: 2 -2. Twee penalty’s in twee minuten! Wat via een aantal goede kansen niet lukte dat lukte onverwacht ineens wel vanaf de penaltystip. Het was niet het sein om de meer aanvallende opstelling te wijzigen. ZOB wilde nu ook meteen op zoek naar de voorsprong. In de 57e minuut waren er kansen voor Noah en Finn uit een vrije trap. Het was de beste fase van ZOB. In de 62e en 64e wist Jan weer door middel van zijn snelheid om gevaarlijk in het strafschopgebied van RCZ te komen. Helaas net niet genoeg voor een voorspong. De laatste echt grote kans was er voor Liam. In de 70e minuut wist hij prima vanaf de rand strafschopgebied op het doel van RCZ te schieten. Maar met een prachtige zweefduik hield de keeper van RCZ zijn ploeg op de been.  In de laatste twintig minuten van de wedstrijd wist RCZ toch weer ZOB terug te dringen. ZOB schakelde weer terug naar vier verdedigers en het was uiteindelijk weer aan Boaz te danken dat ZOB op de been bleef. In de laatste 13 minuten was Boaz met maar liefst vier reddingen er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat RCZ niet meer tot scoren kwam. Een van die reddingen was in de 80e minuut. Een schot dat een zeker lijkend doelpunt was werd met een katachtige duik toch nog naast het doel getikt. De wedstrijd eindigde in 2 – 2 en dat was een stand waar beide teams vrede mee konden hebben.

Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Gerard Wegman was dit keer wel een hele bijzondere. Deze wedstrijd was de laatste onder leiding van Gerard die jarenlang de wedstrijden van ZOB in goede banen leidde. Zijn bijdrage aan het team verdient dan ook de grootst mogelijke waardering. Gerard bedankt.

Het seizoen kent nog twee wedstrijden. Eerst is er de uitwedstrijd tegen De Rijp en het seizoen zal thuis afgesloten worden tegen TOB. Na de recentelijke overwinning en een gelijkspel zou het mooi zijn als ZOB deze lijn weet door te trekken.