ZOB ook met spelers uit het 2e en onder23 in bekerduel te sterk voor DTS

Mannen KNVB beker Amateurs 2e ronde Groep 1 2e ronde

Oeverzegge 1
1724TZ
OUDKARSPEL
tel. 0226-312280

In de bekerwedstrijd uit bij DTS, die voor deze wedstrijd, omdat de verlichting op het eigen terrein defect was,  moesten uitwijken naar het veld van LSVV, heeft ZOB vrij simpel met 0-4 gewonnen. Door de blessuregolf die de selectie dit hele seizoen al teistert, moest trainer Mohad Zaoudi deze keer een beroep doen op spelers van het 2e en onder 23. Ook met deze spelers was ZOB een maatje te groot voor de 4e klasser uit Oudkarspel.

In de eerste helft kon DTS nog aardig tegenstand bieden, en moest doelman Tim v Duuren enkele keren optreden bij gevaarlijke voorzetten vanaf de zijkanten, in de tweede helft kreeg de doelman slechts enkele terugspeelballen te verwerken. DTS liet zich in de wedstrijd ver terugzakken en loerde op de counter. ZOB miste enkele mogelijkheden, maar komt in de 21e minuut toch op een 1-0 voorsprong. Een fraaie dieptebal van Romeo Fecunda op Jeffrey Esser die alleen voor de keeper beheerst de 1-0 scoort. ZOB is zoals verwacht de betere ploeg, alleen springt de ploeg wat slordig om met de kansen. Een doelpunt van spits Kid Ronday wordt wegens buitenspel afgekeurd, terwijl het er veel op leek dat Kid op een pass van Colin Coenderman duidelijk achter de bal bleef. Nog voor de rust komt ZOB op 2-0. Dylano Schep stuurt Colin Coenderman met een bekeken pass de diepte in en de aanvaller komt alleen voor de keeper en scoort de 2-0.

De tweede helft komt DTS er nog maar sporadisch uit, en is het verschil tussen een 4e of 1e klasser duidelijker te zien dan in de eerste helft. ZOB blijft wel slordig om gaan met de kansen, en had al veel eerder op een grotere voorsprong moeten staan. Toch scoort de ploeg in de tweede helft nog twee keer. Eerst wordt een fraaie steekpass van Dave Ninteman op Colin Coenderman door de aanvaller fraai achter de doelman van DTS gewerkt. In de slotfase speelt de jonge Jasper v d Kroon aan de zijkant knap zijn tegenstander uit, zijn voorzet bij de eerste paal wordt door de inkomende ,,Good old,, Dennis Brouwer fraai met een stift achter de kansloze DTS doelman gewerkt.

Een logische en verdiende overwinning, voor een ploeg waar van er spelers mee deden die nog nooit met elkaar op het veld gestaan hebben, maar toch een maatje te groot waren voor de tegenstander uit Oudkarspel. Na twee uitwedstrijden in de beker hopen trainer Mohad Zaoudi en zijn spelers op een leuke tegenstander in een thuiswedstrijd.

Scoreverloop:   0-1  Jeffrey Esser

0-2  Colin Coenderman

0-3  Colin Coenderman

0-4  Dennis Brouwer