Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 04

Sportpark Kleine Sluis 3
1761LP
ANNA PAULOWNA
tel. 0223-743100

Uit bij Kleine Sluis uit Anna Paulowna heeft ZOB voor de beker volkomen onnodig gelijk gespeeld. De ploeg van trainer Hans Schakel en Raoul Nectar verspeelde een 1-3 voorsprong, en werden de mooiste kansen om zeep geholpen. Gezien de kansenverhouding had een 5-10 overwinning zeker niet misstaan.

Het eerste gevaar in de wedstrijd komt van Kleine Sluis, de spits komt alleen voor doelman Tim v Duuren te staan, maar zijn inzet gaat via de buitenkant van de paal maar net naast. Het eerste gevaar van ZOB is meteen raak, Stefan v Wonderen passeert aan de rechterkant zijn tegenstander, zijn voorzet kan door Jasper v d Kroon binnen gewerkt worden. In de 17e minuut valt Kevin Hijlkema uit met een blessure en wordt vervangen door Kid Ronday. ZOB blijft de betere ploeg, alleen komt de eindpass vaak niet aan en wordt er te veel onnodig balverlies geleden. In de 33e minuut komt een corner van de sterk spelende Robin Stevens op het hoofd van Marko Pals die fraai de 2-0 binnen kopt. De tegenstander gaat vaak stevig het duel aan, en de warrig fluitende scheidsrechter laat bij enkele grove overtredingen te vaak doorspelen.

Vlak voor de wissel scoort Kid Ronday de 0-3, maar zijn treffer wordt afgefloten wegens buitenspel. In de tweede helft begon ZOB niet fel genoeg aan de wedstrijd, al in de 47e minuut scoort Kleine Sluis de aansluitingstreffer en stond het bij ZOB verdedigend niet goed. Na de treffer pakt ZOB het initiatief weer, en komt spits Kid Ronday net te kort bij een voorzet van Jasper v d Kroon. In de 52e minuut komt ZOB op een 1-3 voorsprong. Een snelle combinatie over veel schijven door het centrum wordt heel beheerst afgerond door Robin Stevens. Niet veel later wordt een speler van ZOB met rood naar de kant gestuurd voor een overtreding die volgens velen geel had moeten zijn. Uit de toegekende vrije trap wordt de bal fraai achter doelman Tim v Duuren gekopt.

Ook met tien man blijft ZOB de bovenliggende partij, en wordt een afstandsschot van Robin Stevens fraai door de doelman gestopt. Kleine Sluis blijft loeren op de counter en hanteert vaak de lange bal richting de spitsen. In de 65e minuut speelt Kid Ronday zich knap vrij, maar zijn inzet belandt op de lat. In de 69e minuut is de verdediging niet attent genoeg bij een ingooi van Kleine Sluis, de bal kan doorgekopt worden naar de geheel vrijstaande spits die de gelijkmaker scoort. In de 72e minuut gaat Colin Coenderman alleen op de keeper af, deze weet zijn inzet tot corner te verwerken. Niet veel later krijgt een speler van Kleine Sluis zijn tweede gele kaart en zijn de ploegen weer in evenwicht. In de 78e minuut zorgt een snelle counter er voor dat de spits alleen op keeper Tim v Duuren af kan gaan, deze weet op fraaie wijze de inzet te stoppen.

In de slotfase gaat ZOB nog vol voor de overwinning maar de mooiste kansen zijn niet aan ZOB besteedt. De ploeg ontbreekt ook het geluk in die fase, één keer wordt de paal en twee keer de lat geraakt. In blessuretijd krijgt ZOB ook nog een strafschop, de bal wordt echter op de paal geschoten en wordt ook dit buitenkansje niet benut. Zaterdag de laatste wedstrijd in de poule uit bij Zwaluwen 30 H, en daar zal de ploeg beter met de kansen om moeten gaan om tot winst te komen.

Scoreverloop:   10e min.  Jasper v d Kroon        0-1

33e min.  Marko Pals                 0-2

47e min.  Kleine Sluis                1-2

52e min.  Robin Stevens            1-3

56e min.  Kleine Sluis                2-3

69e min.  Kleine Sluis                3-3

Uitslagen:         Vitesse 22 – Zwaluwen 30 H     2-3

Kleine Sluis – ZOB                    3-3