Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 04

Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Voor de beker heeft ZOB thuis een 2-0 overwinning behaald tegen zondag 1e klasser Vitesse 22 uit Castricum. De trainers Hans Schakel en Raoul Nectar hadden van de nieuwkomers alleen Kevin Hijlkema in de basisopstelling staan. Gezien het spelbeeld en de kansen was ZOB de gehele wedstrijd de betere ploeg en was de overwinning dan ook verdiend.

De jonge Jasper v d Kroon was met twee treffers de grote man bij ZOB. De jonge aanvaller gaf in de 21e minuut zijn visitekaartje af met een daverend schot op de lat. Pas laat in de eerste helft kan Vitesse 22 voor het eerst gevaarlijk worden, een voorzet vanaf rechts wordt net naast het doel van keeper Tim v Duuren gekopt, en niet veel later schiet de spits in kansrijke positie in het zijnet.

ZOB blijft de bovenliggende partij, en komt in de slotfase van de eerste helft dan ook verdiend op voorsprong. In de 43e minuut scoort Jasper v d Kroon met een fraai afstandsschot in de kruising. Nog voor de wissel komt ZOB op 2-0. Een goede snelle combinatie aan de linkerkant tussen Rowin Mol en Jasper v d Kroon, laatstgenoemde passeert op snelheid zijn tegenstander en met een lage harde schuiver passeert Jasper de keeper voor de tweede keer. In de blessuretijd van de 1e helft schiet Vitesse 22 van af de linkerkant de bal hard op de lat.

Ook na het inbrengen van enkele wisselspelers blijft ZOB ook in de tweede helft de wedstrijd controleren. ZOB had het meeste balbezit en combineerde beter dan de tegenstander. Gescoord werd er niet meer in de tweede helft, en begint ZOB dus goed aan de beker competitie. Zaterdag speelt de ploeg uit bij Kleine Sluis uit Anna Pauwlowna om 17:00 uur de tweede bekerwedstrijd. Kleine Sluis verloor de eerste wedstrijd met 4-0 bij Zwaluwen 30 HCSV.