Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

ZOB wint de strijd bovenin met 3-2 van concurrent SDC Putten. De winterstop en het trainingsweekend in Sevilla hebben de trainers Hans Schakel en Raoul Nectar en de spelers duidelijk goed gedaan. De eerste wedstrijd na de winterstop is dan ook meteen een topper bovenin de 1e klasse. Bij winst blijft ZOB mee doen om de bovenste plaatsen en gaat het de tegenstander voorbij op de ranglijst, bij verlies haakt ZOB voorlopig af bovenin de competitie. Genoeg ingrediënten dus om een spannende en aantrekkelijke wedstrijd te verwachten, en dat werd het ook omdat beide ploegen vol voor de winst gingen.

Al snel is duidelijk dat ZOB te maken heeft met één van de betere tegenstanders uit de competitie, met enkele technisch balvaardige spelers. ZOB stelde daar veel inzet en een hecht collectief tegenover, en kreeg het publiek een spannende en aantrekkelijke wedstrijd te zien, waarin beide ploegen niet voor elkaar onder deden. De tegenstander uit Putten begon dan ook met een licht overwicht, en kreeg in de beginfase dan ook de eerste grote kans, vanaf de rechterkant wordt de spits in stelling gebracht, maar zijn inzet gaat over het doel. Vlak na dit moment komt ZOB gevaarlijk door, Colin Coenderman stuurt Stefan Wonderen op rechts de diepte in, de inzet van Stefan komt echter in het zijnet terecht. In de 7e minuut brengt Raphaelleo Baal spits Kid Ronday in stelling, maar de inzet van de spits gaat voorlangs. Niet veel later combineert SDC Putten in het centrum door de verdediging van ZOB, de spits komt vrij voor het doel van Tim v Duuren, maar zijn inzet gaat via de paal naast het doel, en komt ZOB goed weg. Na die beginfase met het lichte overwicht van SDC Putten komt ZOB beter in de wedstrijd. In de 11e minuut gaat een afstandsschot van de hard werkende Colin Coernderman maar net over het doel van SDC Putten.

In de 17e minuut komt ZOB op een 1-0 voorsprong. Jerrold v d Eeckhout speelt vanaf de linkerkant de bal naar Robin Stevens op de rand van de zestienmeter, Robin neemt de bal niet aan maar schiet deze in één keer achter de kansloze Putten doelman. Niet veel later heeft dezelfde speler bijna weer succes, als hij een corner van Dennis Pals maar net naast kopt. Het spel gaat over en weer, en beide ploegen laten fraaie combinaties zien. In de 28e minuut komt SDC Putten op gelijke hoogte, een corner kan in de verdediging van ZOB niet goed weggewerkt worden, de bal wordt weer ingebracht en door aanvaller Mark Bouwman fraai binnen gewerkt. Nog geen twee minuten later komt ZOB weer op voorsprong. Marko Pals stuurt met een bekeken pass Colin Coenderman de diepte in, met een harde lage schuiver laat Colin de doelman van SDC Putten voor de tweede keer kansloos. Weer een minuut later komt ZOB weer gevaarlijk door, een voorzet van Stefan v Wonderen komt bij Raphaelleo Baal, maar deze schiet in kansrijke positie over het doel. Vlak voor de wissel komt SDC Putten weer op gelijke hoogte. De spits wordt in de diepte aangespeeld, en op de rand van de zestienmeter neergelegd. De scheidsrechter legt de bal op de stip, het was echter zeer twijfelachtig of de overtreding er binnen was. De toegekende strafschop wordt feilloos benut door Vincent ter Burg.

De tweede helft ligt het tempo iets lager dan in de eerste helft, maar blijft de wedstrijd voor het publiek aantrekkelijk om naar te kijken. Beide ploegen laten zien dat ze niet voor niks bovenin de competitie meedraaien. In de 53e minuut komt ZOB door weer een fraai doelpunt weer op voorsprong. In de verdediging bij SDC Putten kan de bal niet goed weggewerkt worden, de bal komt voor de voeten van Dennis Pals die met een fraaie volley in de verre hoek de doelman v Putten verslaat. In de tweede helft staat de organisatie bij ZOB goed, en worden er bijna geen kansen weggegeven. In de 62e minuut wordt een corner van Dennis Pals door Rowin Mol ingekopt, de doelman van Putten weet echter redding te brengen. In de 82e minuut gaat Colin Coenderman alleen op de keeper af, deze weet echter met een reflex de inzet van Colin tot corner te verwerken. In blessuretijd wordt een net ingevallen ZOB speler met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. De tijd was echter te kort voor SDC Putten om de meerderheid te benutten. Een uitstekend resultaat voor ZOB, dat gezien het aantal kansen ook het meeste recht had op de overwinning. ZOB passeert SDC Putten op de ranglijst en staat nu op de tweede plaats. Al moeten koploper Montfoort en BOL nog wel de afgelaste wedstrijd inhalen. Colin Coenderman werd gekozen tot man off the match en mocht de visbon die beschikbaar is gesteld door vishandel Sier en Jonk uit Purmerend in ontvangst nemen. Zaterdag uit bij Zuidvogels kan de ploeg laten zien dat het echt in de bovenste regionen van de competitie hoort te staan.

Scoreverloop:   17e min.  Robin Stevens            1-0

28e min.  Mark Bouwman           1-1

30e min.  Colin Coenderman      2-1

44e min.  Vincent ter Burg          2-2 (pen.)

53e min.  Dennis Pals                3-2