Roosendaalseweg 111
3882MN
PUTTEN
tel. 0341-353497

Uit bij SDC Putten heeft ZOB in de laatste wedstrijd van het seizoen de grootste nederlaag geleden. In een wedstrijd die voor ZOB ging om het behalen van de vierde plaats en dus nacompetitie, en voor SDC Putten voor nacompetitie voor de degradatie en ook voor de vierde plaats, dus ook voor nacompetitie promotie, zo dicht zit het in deze competitie bij elkaar. Het eerste half uur van de wedstrijd had ZOB de wedstrijd redelijk onder controle, en komt al snel op een 0-1 voorsprong. in de slotfase van de eerste helft kantelde de wedstrijd en drukte SDC Putten ZOB in de verdediging en scoort nog voor rust de gelijkmaker. In de tweede helft scoort SDC Putten snel de 2-1 en 3-1 en is de wedstrijd gespeeld. ZOB komt er duidelijk niet meer aan te pas en wordt naar een ruime 6-1 nederlaag gespeeld.

De trainers Schakel en Nectar hadden een basisplaats ingeruimd voor routinier Dave Ninteman, die zijn laatste wedstrijd speelde voor ZOB 1, en ook de jonge Julian Mul mocht zijn opwachting maken in de basis. Ook doelman Erik Slaaf die tegen NSC Nijkerk zijn been brak, nam plaats in de dug-out om afscheid te nemen van zijn ploeggenoten. Erik zal door zijn beenbreuk niet meer terugkeren in de selectie.

ZOB begon sterk aan de wedstrijd en komt al in de tweede minuut op een 0-1 voorsprong. Een voorzet van Dennis Pals wordt door Dave Ninteman fraai binnen gekopt. ZOB heeft in de beginfase duidelijk het initiatief en controleert de wedstrijd. In de 8e minuut stuurt Dennis Pals Raphaelleo Baal de diepte in, de aanvaller scoort maar wordt teruggefloten wegens buitenspel. In de 15e minuut komt het eerste gevaar van SDC Putten, een voorzet wordt door de spits ingekopt maar is een makkelijke prooi voor doelman Tim v Duuren. In de 20e minuut kan ZOB op 2-0 komen, een goed uitgespeelde aanval komt bij Colin Coenderman die in kansrijke positie voorlangs schiet. In de 30e minuut gaat een afstandsschot van Dennis Pals  maar net over het doel van SDC Putten. Na dat eerste half uur kan ZOB niet goed meer uit de verdediging komen en kantelt de wedstrijd en drukt SDC Putten ZOB terug. In de 41e minuut wordt er slecht uitverdedigd bij ZOB,  Giovanni Hiwat profiteert en kan alleen voor keeper Tim v Duuren de gelijkmaker scoren.

In de tweede helft wordt de wedstrijd snel beslist door SDC Putten. Opnieuw profiteert SDC Putten van slecht uitverdedigen bij ZOB en kan opnieuw  Giovanni Hiwat in de 46e minuut scoren, en in de 48e minuut scoort Matthew van Duinen de 3-1 en is de wedstrijd beslist. ZOB kan er nog maar zelden uitkomen, de opbouw van achteruit gaat vaak te traag, en er is veel te weinig beweging voor afspeelmogelijkheden in de ploeg. SDC Putten loopt uit naar een ruime 6-1 overwinning, en door dit resultaat komt de ploeg op de vierde plaats en speelt het om promotie naar de 4e divisie. Opvallend is dat SDC putten twee keer weet te scoren terwijl ZOB een corner neemt. De omschakeling is duidelijk niet goed en verdedigend klopte het ook niet. Een zeer teleurstellend resultaat voor het team en de staf, die een zeer wisselvallig seizoen nog mooi hadden kunnen afsluiten. Door de nederlaag is ZOB gezakt van de vierde naar de achtste plaats, en staan er vier clubs met 38 punten maar 1 punt boven ZOB. Het is dus duidelijk dat de competitie zeer spannend is geweest, en dat vooral de ploegen in de middenmoot weinig voor elkaar onder doen.

In de competitie is BOL de terechte kampioen, spelen sv Montfoort 19, Zuidvogels en SDC Putten om promotie naar de 4e divisie, De Bilt en Nunspeet spelen in de nacompetitie om handhaving, en HBOK, Olympia en Monnickendam zijn rechtstreeks gedegradeerd.