Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Met een 1-0 overwinning op HBOK heeft ZOB zich uitstekend hersteld na de onterechte nederlaag tegen koploper Montfoort 19 sv, en de onnodige bekeruitschakeling uit bij Benschop. De Trainers Hans Schakel en Raoul Nectar konden niet beschikken over de zieke spelers Jerrold v d Eeckhout, Manolito Joren en Wouter v Os, en Raphaelleo Baal was ook niet fit n begon op de bank. En Danny Streekstra was een weekend weg. Dennis Pals stond weer rechtsachter in de verdediging, en in het centrum van de verdediging stonden Marko Pals en Dennis Hijlkema terwijl Dave Ninteman in de basis op het middenveld was opgesteld. De brede selectie zorgt er mede voor dat ZOB zich knap handhaaft bovenin de eerste klasse.

In de wedstrijd was de eerste grote kans voor HBOK, de spits komt alleen voor doelman Tim v Duuren, en deze weet zijn inzet knap te stoppen. De doelman van ZOB zal deze wedstrijd de grote uitblinker worden. Een goede aanval van ZOB over de linkerkant via Jasper v d Kroon, een verdediger kan de bal maar net tot corner verwerken. Uit de ontstane corner schiet Colin Coenderman uit een moeilijke hoek net over. In de beginfase had ZOB een licht overwicht en drukt HBOK in de verdediging. Een rush van Rowin Mol aan de linkerkant kan maar net gestopt worden door de laatste man van HBOK. In de 22e minuut breekt Jasper v d Kroon door over de linkerkant, zijn lage schuiver kan maar net gepakt worden door de HBOK doelman. ZOB is de betere ploeg, alleen komt de eindpass te vaak niet goed aan. Bij een snelle aanval van HBOK over de rechterkant gaat de bal maar net naast het doel van ZOB. Uit een snelle counter kan Kid Ronday net niet gevaarlijk worden, en niet veel later gaat een afstandsschot van Colin Coenderman maar net naast.  Kid_kopt.jpg

De tweede helft begint wat rommelig met veel balverlies aan beide kanten. In de 52e minuut komt ZOB op een 1-0 voorsprong. De sterk spelende Dennis Pals stuurt Kid Ronday aan de rechterkant de diepte in, de spits passeert met een harde schuiver in de korte hoek de doelman van HBOK. Ook in de beginfase van de tweede helft is ZOB de bovenliggende partij, en staat terecht op voorsprong. In de 60e minuut komt HBOK gevaarlijk door, vanaf de rechterkant wordt de bal voorgegeven bij de tweede paal, de bal wordt in kansrijke positie maar net naast geschoten. Niet veel later is er een goede combinatie tussen Kid Ronday en Colin Coernderman door de verdediging van HBOK, in kansrijke positie schiet Colin op de paal. HBOK komt wat beter in de wedstrijd en drukt ZOB in de verdediging. Een vrije trap op de rand van de zestienmeter smoort in de muur. Aan de andere kant kopt Kid Ronday een voorzet maar net naast het doel van HBOK. Op het middenveld bij ZOB speelde routinier Dave Ninteman een goede wedstrijd en zorgde bij balbezit voor rust in de ploeg.

In de slotfase van de wedstrijd krijgt HBOK kansen maar staat de sterk spelende Tim v Duren een doelpunt in de weg. De doelman pakt eerst een bal van de spits die alleen op hem af komt, en niet veel later stopt de doelman een vrije trap van HBOK. In de laatste minuten van de wedstrijd redt de doelman nog twee keer, een kopbal wordt fraai corner getikt, en niet veel later stopt de doelman op schitterende wijze een afstandsschot van HBOK. Gezien het spelbeeld een terechte overwinning voor ZOB, al had HBOK in de slotfase de kansen op de gelijkmaker maar vond het steeds de uitblinkende keeper op zijn weg. Door de overwinning en het resultaat van de concurrentie blijft ZOB bovenin meedoen en staat de ploeg van Hans Schakel en Raoul Nectar op de derde plaats met vier punten achter koploper Montfoort en één punt achter SDC Putten. Doelman Tm v Duuren werd gekozen tot man off the match en ontving de vis-bon die beschikbaar is gesteld door Vishandel Sier en Jonk van de Koemarkt in Purmerend.