Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Thuis tegen Roda 46 heeft ZOB in een spannende en spectaculaire wedstrijd met 4-4 gelijk gespeeld. De ploeg uit Leusden staat op 2 punten 1 plaats onder ZOB, dat de uitwedstrijd met 0-2 had gewonnen. Een wedstrijd die dus ging om bijblijven of afhaken bij de kopgroep in de competitie. Bij ZOB moesten de trainers Schakel en Nectar door blessure’s , ziekte en vakantie de formatie weer op enkele plaatsen wijzigen. Zo verscheen Raphaelleo Baal in de spits, en stonden de gebroeders Pals rechts en links achterin.

ZOB komt in de 3e minuut al op voorsprong. Een voorzet van Nigel Schaasberg wordt door  Raphaelleo Baal achter de kansloze Roda doelman gekopt. De ploeg uit Leusden pakte na deze treffer het initiatief en was in de eerste helft de bovenliggende partij. In de 6e minuut wordt een afstandsschot van Roda fraai gestopt door keeper Tim v Duuren. Roda 46 drukt ZOB in de verdediging, en in de 18e minuut moet doelman Tim v Duuren opnieuw een afstandsschot onschadelijk maken. Twee minuten later komt Roda 46 verdiend op gelijke hoogte. Een goede combinatie in het strafschopgebied brengt de spits alleen voor Tim v Duuren die kansloos is op de harde inzet. Meteen na deze treffer scoort ZOB de 2-1. Een snelle ingooi van Marko Pals op Raphaelleo Baal, deze zet fraai zijn tegenstander op het verkeerde been en scoort de 2-1. In de 35e minuut gaat Colin Coenderman goed door over de linkerkant, zijn lage schot kan door de doelman van Roda 46 met de voet tot corner verwerkt worden. Vlak voor de wissel komt Roda 46 weer op gelijke hoogte. Een snelle aanval over de linkerkant komt bij de vrijstaande spits die fraai afwerkt.

In de tweede helft heeft ZOB wat meer controle over de wedstrijd, al komt de ploeg nog wel snel op een 2-3 achterstand. Een diepe bal op een vrij inkomende aanvaller wordt achter de kansloze Tim v Duuren geschoten. ZOB krijgt wat meer grip op de wedstrijd en komt in de 63e minuut op gelijke hoogte. Een corner van Nigel Schaasberg wordt door Kevin Hijlkema doorgekopt en door Marko Pals binnen geschoten. ZOB heeft nu het initiatief en is nu de bovenliggende partij, al is Roda 46 wel gevaarlijk in de counter. In de 82e minuut komt ZOB weer op voorsprong. De ingevallen Jasper v d Kroon omspeelt zijn tegenstander en wordt neergehaald in het strafschopgebied. De toegekende strafschop wordt feilloos benut door Colin Coenderman. In de slotminuten drukt Roda 46 ZOB achteruit, en komt in de 86e minuut weer op gelijke hoogte. Uit een corner wordt de bal in een scrimmage op de lat geschoten en de terugspringende bal wordt hard en hoog in het dak van het doel geschoten en is de stand weer gelijk.

In deze spannende en spectaculaire wedstrijd komt ZOB in de slotfase nog twee keer goed weg. Een inzet uit een voorzet wordt door doelman Tim v Duuren met een fantastische reflex over de lat gewerkt, en niet veel later komt de spits alleen op de doelman af en deze weet het schot te keren en tot corner te verwerken. Een zwaar bevochten gelijkspel voor ZOB, maar gezien het vertoonde spel van beide ploegen was de uitslag wel terecht. Raphaelleo Baal werd gekozen tot man off the match en ontving de visbon die beschikbaar is gesteld door vishandel Sier en Jonk van de Koemarkt in Purmerend. Zaterdag speelt ZOB de uitwedstrijd bij De Bilt, en is het in deze moeilijke competitie zaak om te winnen om bij te blijven bij de kopgroep.