Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

In de strijd om de bovenste plaatsen heeft ZOB uitstekende zaken gedaan. Zelf won de ploeg van Schakel en Nectar overtuigend met 3-0 van Argon, en omdat de concurrenten om de bovenste plaatsen punten verspeelden staat ZOB nu op de 2e plaats op 1 punt achter koploper Montfoort.

De trainers Schakel en Nectar konden deze wedstrijd vanwege een blessure niet beschikken over aanvoerder Wouter v Os, zijn positie achterin werd ingenomen door de weer herstelde Rowin Mol, en Nigel Schaasberg was afwezig door ziekte. In de beginfase probeerde Argon met druk naar voren te voetballen en moest ZOB achteruit, maar bij de eerste aanval van ZOB was het meteen gevaarlijk. Binnen twee minuten werd er twee keer op de lat geschoten, eerst komt een afstandsschot van Robin Stevens op de lat en niet veel later deed Stefan v Wonderen hetzelfde en komt in die beginfase Argon dus goed weg. De ploeg uit Mijdrecht wil met hoge druk spelen, maar ZOB speelt zich daar steeds goed onderuit. In de 23e minuut wordt een schot van de Argon spits van richting verandert en gaat maar net naast het doel van Tim v Duuren. Na een half uur spelen komt ZOB weer twee keer gevaarlijk door, Raphaelleo Baal schiet vanuit kansrijke positie maar net naast, en in dezelfde minuut kopt Rowin Mol een corner van Kevin Hijlkema net naast het doel.

In de 33e minuut stuurt Raphaelleo Baal Colin Coenderman de diepte in, alleen voor de doelman ziet Colin zijn inzet tot corner verwerkt worden. In de 38e minuut komt ZOB op een voorsprong. Een corner van Kevin Hijlkema wordt bij de tweede paal door een verdediger van Argon terug gekopt voor zijn eigen doel, waar Robin Stevens dankbaar van profiteert en de 1-0 binnen kan koppen. Argon voetbalt aardig mee maar kan niet tot grote kansen komen. Gezien de kansenverhouding staat ZOB dan ook terecht voor. Meteen na de rust komt ZOB in de 49e minuut op een 2-0 voorsprong. Voor de zestienmeter speelt Stefan v Wonderen Raphaelleo Baal aan die hard en laag de 2-0 binnenschiet. Na deze treffer komen er kansen over en weer. In de 59e minuut wordt door de Argon spits in kansrijke positie naast geschoten, en twee minuten later moet keeper Tim v Duuren handelend optreden op een hoge inzet van een Argon aanvaller. In de 65e minuut wordt een voorzet van Raphaelleo Baal door Colin Coenderman net naast het doel gekopt.

De ingevallen Jasper v d Kroon passeert zijn tegenstander, zijn inzet in de korte hoek kan door de Argon doelman tot corner verwerkt worden. ZOB begint wat slordiger te spelen en trainer Hans Schakel besluit om een dubbele wissel toe te passen en verse krachten in te brengen. In de 74e minuut beslist ZOB de wedstrijd definitief. Spits Kid Ronday stuurt de sterk spelende Jerrold v d Eeckhout de diepte in, Kid gaat zelf mee met de aanval en werkt de voorzet van Jerrold v d Eeckhout vanuit de draai zeer beheerst af. In de slotfase is er nog een fraaie redding van doelman Tim v Duuren op een inzet van een Argon aanvaller. Een verdiende overwinning voor ZOB, dat nu dus op één punt komt van koploper Montfoort, maar ook slechts 2 punten boven de zesde plaats. Het blijft dus erg spannend in de strijd om de bovenste plaatsen. Zaterdag de topper uit bij koploper sv Montfoort 19 die gaat om de eerste periode. Jerrold v d Eeckhout werd gekozen tot man off the match en ontving de vis-bon die beschikbaar is gesteld door vishandel Sier en Jonk van de Koemarkt in Purmerend.