Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

ZOB heeft de topper om de bovenste plaatsen thuis tegen BOL met 1-4 verloren. Bij de rust was de stand nog 1-0 voor ZOB, en de ploeg verzuimde gezien het aantal kansen om voor rust verder op voorsprong te komen. In de 2e helft was na de gelijkmaker BOL de betere ploeg en liep uit naar een 1-4 overwinning.

De trainers Schakel en Nectar konden deze wedstrijd niet beschikken over de twee geschorste keepers, en stond routinier Erik Slaaf weer in het doel. Verder waren aanvoerder Marko Pals en Nigel Schaasberg geblesseerd. De jonge Jasper v d Kroon en Manolito Jooren stonden daarom in de basisopstelling. Al in de eerste minuten zit BOL er kort en fel op, en laat de ploeg uit Broek op Langedijk zien dat het naar de Zuidoost is gekomen voor een resultaat. Toch is de eerste grote kans voor ZOB, in de 8e minuut profiteert spits Kid Ronday van slecht uitverdedigen bij BOL, Kid kan de bal onderscheppen, met een fraaie lob passeert hij de doelman van BOL, maar de bal gaat via de onderkant van de lat het veld weer in. In de beginfase heeft ZOB duidelijk moeite om de bal in de ploeg te houden, BOL zit er kort op en dit lijdt bij ZOB tot veel balverlies. Na het lastige begin krijgt ZOB wat meer grip op de wedstrijd. In de 25e minuut gaat een afstandsschot van BOL maar net naast het doel van Erik Slaaf.

ZOB komt in de 39e minuut op voorsprong. Een corner van Dennis Pals wordt door spits Kid Ronday ingekopt, de doelman van BOL weet redding te brengen, Kid is attent en weet de terugspringende bal alsnog in het doel te werken. In de slotfase van de eerste helft dringt ZOB aan en krijgt het de kans om de score verder uit te bouwen. De verdediging van BOL wordt door goed combinatiespel uitgespeeld, Colin Coenderman komt alleen voor de keeper, maar deze weet zijn inzet met de voet tot corner te verwerken. Vlak voor rust gaat een afstandsschot van BOL net naast het doel.

In de 2e helft komt het eerste gevaar van ZOB, Manolito Jooren snelt aan de rechterkant langs de zijlijn, zijn voorzet kan maar net door een verdediger van BOL tot corner verwerkt worden voordat Kid Ronday gevaarlijk kan worden. In de 49e minuut komt BOL op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf de linkerkant kan door de geheel vrijstaande Jack Schoon achter de kansloze Erik Slaaf gekopt worden. Twee minuten later is het weer bijna raak, nu komt de voorzet vanaf de rechterkant en wordt door de opbnieuw geheel vrijstaande spits maar net over het doel van Erik Slaaf gewerkt. Na de gelijkmaker wordt ZOB duidelijk door BOL afgetroefd, en is het geen moment meer in de wedstrijd gekomen. ZOB had verdedigend duidelijk moeite met de lopende spelers bij BOL, en werd de dekking te vaak vergeten. BOL is nu duidelijk de bovenliggende partij, en komt in de 62e minuut op voorsprong. Een voorzet vanaf rechts kan door de opnieuw geheel vrijstaande Bas Jonker achter Erik Slaaf gekopt worden. ZOB is duidelijk de grip op de wedstrijd kwijt, en moet het initiatief aan BOL laten.

In de 78e minuut gaat de verdediging van ZOB in de fout bij het uitverdedigen, de bal kan onderschept worden en door de spits achter Erik Slaaf gewerkt worden. De bal gaat echter via de paal het veld weer in waar het opnieuw Bas Jonker is die heel attent de 3-1 binnen werkt en is de wedstrijd beslist. De combinaties lukken niet meer bij ZOB, en er wordt veel slordig balverlies geleden. In de 83e minuut weet doelman Erik Slaaf nog knap redding te brengen op een inzet van de spits, maar is in de 85e minuut kansloos als de ZOB verdediging wordt uitgespeeld, en Daniel Vos simpel de 4-1 kan binnentikken. Een teleurstellend resultaat voor ZOB, dat in de eerste helft op een ruimere voorsprong had kunnen komen, maar in de tweede helft op alle fronten werd afgetroefd door BOL. Door de resultaten in de competitie is ZOB gezakt naar de vierde plaats, en zal de ploeg en de technische staf de teleurstelling moeten verwerken, en zich weer herpakken voor de uitwedstrijd zaterdag bij NSC Nijkerk. De rust bewaren, en na een mindere helft tegen BOL vertrouwen op het uitstekende spel wat de ploeg al in deze competitie heeft laten zien.