Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Na de toch wel verrassende afkeuring vorige week bij BOL, heeft ZOB de eerste wedstrijd van de competitie op eigen veld gespeeld. Na een sterke eerste helft werd uiteindelijk tegenstander NSC Nijkerk overtuigend met 4-1 verslagen. Een uitstekend begin voor de ploeg van de trainers Hans Schakel en Raoul Nectar. Toch had iedereen na afloop het over de 39 jarige doelman Erik Slaaf, die na al een hele wedstrijd in het derde op doel had gestaan, de uit het veld gestuurde doelman Tim v Duuren kwam vervangen. Door blessure’s bij de reserve keepers had trainer Hans Schakel een beroep gedaan op de oud eerste elftal keeper, en de trainer zal daar achteraf zeker geen spijt van hebben gehad. Het eerste werk wat de veteraan deed was de toegekende strafschop stoppen, en zo op een cruciaal moment ZOB op een 3-1 voorsprong bleef staan.

ZOB begon sterk aan de wedstrijd, uit een snelle aanval kopte Robin Stevens maar net naast het doel. De eerste tien minuten gingen redelijk gelijk op en na die beginfase werd ZOB de betere ploeg. In de 10e minuut moest doelman Tim v Duuren handelend optreden bij een inzet van de Nijkerk spits, verder konden de gasten uit Nijkerk in de eerste helft niet meer gevaarlijk door komen. ZOB had na die beginfase de controle over de wedstrijd en kwam in de 29e minuut dan ook terecht op voorsprong. Een hoge voorzet van Stefan v Wonderen werd door de doelman van NSC Nijkerk niet goed ingeschat, hij tikt de bal voor de voeten van spits Kid Ronday, die de inkomende Nigel Schaasberg in speelt en deze passeert met een fraai afstandschot de doelman van Nijkerk. ZOB is duidelijk de betere ploeg, de combinaties lopen beter dan de tegenstander en de organisatie staat goed. In de 39e minuut is het opnieuw spits Kid Ronday die met een vrije assist Stefan v Wonderen de diepte in stuurt, de sterk spelende Stefan laat met een bekeken schot de doelman voor de tweede keer kansloos. In de slotfase van de eerste helft gaat een afstandsschot van Dennis Pals maar net over de kruising.

De tweede helft komt NSC Nijkerk wat beter in de wedstrijd, de ploeg speelt met wat meer dreiging zonder echt gevaarlijk te worden. ZOB speelt de tweede helft wat nonchalant en slordig, en lijdt veel onnodig balverlies. In de 58e minuut komt door een verdedigingsfout bij ZOB de spits van NSC Nijkerk gevaarlijk door, zijn schot gaat echter over het doel. Niet veel later passeert Stefan v Wonderen zijn tegenstander op de achterlijn, zijn voorzet komt bij de inkomende spits Kid Ronday die zijn inzet maar net geblokt ziet worden door een verdediger. In de 64e minuut gaat een inzet van de spits van NSC Nijkerk maar net voor langs het doel van Tim v Duuren. Het spel gaat nu over en weer, een minuut later redt de doelman van Nijkerk op een inzet van Stefan v Wonderen. In de 67e minuut wordt de aanvoerder van Nijkerk neergehaald in het strafschopgebied, de toegekende strafschop wordt feilloos ingeschoten en heeft Nijkerk de aansluitingstreffer. De ploeg kan hier echter niet lang van genieten, nog geen twee minuten later komt ZOB op 3-1. Robin Stevens speelt de net ingevallen Raphaelleo Baal in de diepte aan, en met een fraaie stift weet Raffie de doelman te passeren.

Na deze treffer heeft een speler te veel commentaar op de leiding en kan met een tweede gele kaart naar de kant. Niet veel later gaat de spits van Nijkerk alleen op doelman Tim v Duuren af, de keeper haalt de spits onderuit en kan met een rode kaart ook gaan douchen. Na wat gedoe met het keepershirt wordt Tim dus vervangen door veteraan Erik Slaaf. De eerste actie van de doelman is meteen heel sterk door de toegekende strafschop te stoppen en zo de twee doelpunten verschil in stand weet te houden. Na deze incidenten komt ZOB weer wat beter in de wedstrijd en pakt de ploeg weer het initiatief. Bij slecht uitverdedigen bij Nijkerk kan Collin Coenderman de bal onderscheppen, deze speelt Stefan v Wonderen aan die met een bekeken schot zijn tweede doelpunt van de middag maakt. Vlak voor tijd komt een vrije trap van Dennis Pals boven de kansloze Nijkerk doelman op de lat. Een terechte overwinning en een uitstekend begin van de competitie voor de ploeg van de trainers Schakel en Nectar. Doelman Erik Slaaf werd gekozen tot man off the match en ontving de visbon die beschikbaar is gesteld door vishandel Sier en Jonk uit Purmerend.