Prinses Margrietstraat 2
1721AN
BROEK OP LANGEDIJK
tel. 0226-316066

Uit bij BOL waar ZOB het altijd lastig heeft, kon de ploeg ook deze editie niet overtuigen en werd er met 2-0 verloren. BOL toonde meer intensiteit en de wil om te winnen dan ZOB. Trainer Hans Schakel kon deze wedstrijd niet beschikken over doelman Tim v Duuren, Dennis Pals en Stefan v Wonderen, en de geblesseerde Rowin Mol. Tijdens de wedstrijd werd duidelijk dat te veel spelers hun vorm niet haalden, te weinig duels wonnen, en te vaak de lange bal speelden. Toch kreeg ZOB voldoende mogelijkheden om de wedstrijd een andere wending te geven, maar was ongelukkig in
 de afwerking.

In de beginfase moesten beide keepers al snel in actie komen, een vrije trap van Kevin Hijlkema wordt door de BOL doelman gestopt, en niet veel later stopt aan de andere kant doelman Erik Slaaf een inzet van de BOL spits. In de 21e minuut krijgt BOL een vrije kans maar het schot van de aanvaller gaat ver naast. Niet veel later is BOL opnieuw gevaarlijk, een voorzet wordt door de spits van dichtbij ingeschoten, maar doelman Erik Slaaf weet met de voet redding te brengen. In de eerste helft wordt de wedstrijd in een hoog tempo gespeeld, en is er van beide kanten veel slordig balverlies. De  omschakeling bij ZOB is niet altijd goed verzorgd, en de ploeg kan maar niet tot goed combinatie spel komen waardoor te veel de lange bal werd gehanteerd. En omdat BOL sterker was in de duels en vaak de tweede bal hadden, liep ZOB de gehele wedstrijd achter de feiten aan.

Na een half uur spelen krijgt ZOB in korte tijd twee scoringskansen, Colin Coenderman gaat goed door over de linkerkant, zijn voorzet wordt door spits Kid Ronday van dichtbij tegen de doelman aangeschoten, en niet veel later weet de doelman van BOL een schot van Jasper v d Kroon fraai tot corner te verwerken. In de 38e minuut komt BOL op voorsprong.  Een vrije trap vanaf de zijlijn aan de rechterkant wordt op maat ingedraaid bij de tweede paal waar de inkomende Bas Jonker de bal binnen kopt. Meteen na deze treffer komt ZOB weer gevaarlijk door, Kid Ronday passeert zijn tegenstander aan de linkerkant, zijn voorzet wordt door de inkomende Colin Coenderman in kansrijke positie over het doel geschoten. In de eindfase van de eerste helft heeft ZOB door het hoge tempo veel onnodig balverlies en kan geen moment in de wedstrijd komen.

De tweede helft geeft een zelfde spelbeeld te zien, te vaak werd de lange bal gehanteerd, en deze waren vaak een prooi voor de BOL verdedigers. In de 50e minuut wordt de spits van BOL vrij voor Erik Slaaf gespeeld, de routinier weet echter fraai redding te brengen. Niet veel later wordt een vrije trap van BOL door de doelman over de lat gewerkt. In de opbouw bij ZOB worden te vaak verkeerde keuzes gemaakt waardoor BOL weer snel in balbezit kan komen. Ook al speelde BOL met wat meer dreiging, kan ZOB ook nog gevaarlijk doorkomen. Jasper v d Kroon speelt zich goed vrij op de achterlijn, zijn voorzet wordt door de BOL keeper vlak voor de inkomende Kid Ronday weggetikt. Een voorzet aan de andere kant wordt door een aanvaller van BOL maar net naast het doel gewerkt.

In de slotfase van de wedstrijd lijkt ZOB de gelijkmaker te scoren. Een vrije trap van Kevin Hijlkema wordt door de inkomende Jasper v d Kroon achter de BOL keeper gewerkt. Op advies van de assistent-scheidsrechter wordt de treffer afgekeurd, terwijl de meeste er van overtuigd waren dat Jasper achter de verdediger vandaan kwam. Een tegenvaller voor ZOB, en het blijft vreemd dat als er bijna niet gevoetbald wordt er geen trio bij de KNVB beschikbaar is om deze wedstrijd te begeleiden. Vlak voor tijd is er dom balverlies bij ZOB bij het uitverdedigen, BOL profiteert van de ruimte die is ontstaan en spelen met twee man doelman Erik Slaaf simpel uit om de 2-0 te scoren. Een verdiende overwinning voor BOL dat nu ZOB is gepasseerd op de ranglijst. De ploeg van trainers Hans Schakel en Raoul Nectar kunnen zich dinsdagavond voor de beker uit bij Zaandijk herpakken, om zaterdag in de competitie de strijd aan te gaan uit bij koploper Roda 46 uit Leusden. Jasper_scoort_goal_afgekeurd.jpg

Scoreverloop:   41e min  Bas Jonker      1-0

89e min. Daniel Vos      2-0