ZOB onnodig onderuit in bekerduel bij Benschop

Mannen KNVB beker Amateurs 2e ronde Groep 1 2e ronde

Koningin Wilhelminastr 27
3405XP
BENSCHOP
tel. 0348-451594

In het bekerduel uit bij Benschop heeft ZOB volkomen onnodig verloren. Gezien het overwicht en de kansen had ZOB de wedstrijd moeten beslissen, na het 0-0 gelijke spel werd er in de penalty serie verloren. Bij ZOB haalden te veel spelers hun vorm niet, en werd het niveau van zaterdag in de topper tegen Montfoort niet gehaald.

Op het gladde veld was het moeilijk combineren en schoot de bal vaak te ver door. Benschop hanteerde vaak de lange bal, terwijl ZOB wat meer de combinaties zocht. De eerste kans is voor ZOB, een voorzet van Stefan v Wonderen wordt bij de 2e paal door Colin Coenderman in kansrijke positie naast het doel geschoten. Niet veel later mist Colin weer een fraaie kans op een voorzet van Jasper v d Kroon. Na een half uur krijgt Benschop de eerste kans, de spits gaat alleen op doelman Tim v Duuren af, deze weet zijn inzet fraai te stoppen met de voet. In de 40e minuut wordt er slecht uitverdedigd bij ZOB, de spits komt in vrije schietpositie, keeper Tim v Duuren weet de bal tot corner te verwerken. Vlak voor de wissel onderschept Colin Coenderman een te korte terugspeelbal, Colin passeert de doelman maar ziet zijn inzet voorlangs gaan.

Ook in de tweede helft blijft het spelbeeld hetzelfde, een overwicht van ZOB en Benschop dat loert op de counter. De eerste kans is voor ZOB, de ingevallen Kid Ronday ziet zijn inzet gestopt worden door de Benschop doelman die in de wedstrijd groeit. Onnodig balverlies bij ZOB op het middenveld zorgt er voor dat de Benschop spits een vrije kans krijgt, Tim v Duuren weet fraai redding te brengen. In de laatste twintig minuten krijgt ZOB nog voldoende mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Een voorzet van Kid Ronday wordt door Jasper v d Kroon naast geschoten, niet veel later ziet spits Kid Ronday in kansrijke positie zijn schot gestopt worden door de Benschop doelman.

Een corner van Stefan v Wonderen wordt net naast gekopt door Rowin Mol, en niet veel later komt een afstandschot van Jasper v d Kroon op de lat. Vlak voor tijd ziet de jonge aanvaller zijn inzet gestopt worden door de sterk spelende Benschop keeper. ZOB verzuimde om de kansen te benutten en deed dit ook in de strafschoppen serie. Twee penalty’s werden gestopt door de Benschop doelman, en één penalty werd naast geschoten terwijl Benschop alle strafschoppen wist te benutten.

Een volkomen onnodige nederlaag in een wedstrijd waarin te veel spelers hun niveau niet haalden, en er te veel kansen werden gemist. Zaterdag thuis tegen HBOK zal de ploeg beter voor de dag moeten komen en het niveau van Montfoort moeten halen om een goed resultaat neer te zetten.