7 - 2

Purmerend E2

E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse 08

13 april 2013 11:15

Het zijn verwarrende weken tijdens het schoolvoetbal. Zo sta je met elkaar in het veld en een dag later speel je tegen elkaar. Gelukkig had iedereen het koppie erbij en zagen we geen gruwelijke vergissingen. Het was weer een verjaardagen weekeinde. Bradley op vrijdag en Jop vandaag zijn elf geworden. Gefeliciteerd. En om de feestelijkheden een extra tintje te geven werd er een prachtige overwinning behaald op Purmerend. Dat ging niet zomaar. Er moest hard gewerkt worden. In het begin van de wedstrijd liepen de zaken niet voorspoedig. Het was rommielig en onzeker. Van opbouw was geen sprake. Purmerend was beter, vooral omdat wij niet goed waren. Na tien minuten was het al 0-2. Na wat omzettingen in het team liep het al beter en zowaar was het de jarige Jop die ons dichterbij bracht. Een geweldige knal van Dirk kon door de keeper tegengehouden worden, maar Jop was als eerste bij de losgelaten bal om te scoren. Het geluk lachte ons nog meer toe. Een door Rafael weggeschoten bal kwam mooi in de vrije ruimte. Cesar hield prachtig zijn man af en maakte zo ruimte voor zichzelf om heel koeltjes de keeper te passeren. Even later was het Rafael zelf die van afstand een afgeslagen bal mooi laag inschoot. De keeper keek naar de verdediger en de verdediger keek naar de keeper maar geen beiden deed iets, koekoek, bal in het netje. Na de rust was het binnen de minuut 4-2 toen Robin mooi hoog in de korte hoek doel trof. Een mooie meevaller en dat leverde ons het betere spel op. We waren overal op het veld feller in de duels. Dat werd het best getoond door Cesar die met een sliding de bal op een verdediger veroverde en meteen richting doel ging. Zijn schuiver bereikte de verre hoek waar Bobby voor alle zekerheid ook was verschenen om bij twijfel de bal over de lijn te tikken. Bob was zelf de maker van de 6-2, deze keer een schuiver met links in de andere verre hoek. Bradely maakte het feest compleet om met zijn verkeerde been, het rechter, de bal hoog langs de keeper te jagen. Tussendoor kreeg Purmerend bij 6-2 nog wel enige kansen, maar de druk die we op hun aanvallers zetten had tot gevolg dat ze ook in de afronding niet de rust vonden om zuiver te schieten. De meeste schoten verdwenen over en naast het doel. Sam had de mooiste redding voor het laast bewaard, een geklutste bal verdween over zijn hoofd, maar met een prachtige reflex kon hij de bal tegen de lat drukken. Mooie overwinning jongens. Smaakt naar meer. De trainer