Weinig punten voor de wedstrijd, veel punten voor het samenspel.

14 september 2013 8:45

Accommodatie

Onbekend

In 1916 werd in Zaandam voetbalclub Hercules Z opgericht om enkele jaren later van clubnaam te veranderen: VVZ. Omdat er op 't Kalf geen club was, werd daar PSCK gesticht om uiteindelijk in 2010 samen op te gaan in de fusieclub Sc Hercules Zaandam. Op de druilerige ochtend van 14 september kwam van hen de E3 naar het sportcomplex van ZOB waar onze jongens van de E4 gastheer waren.

Of de wedstrijd wel doorging was volgens de jongens een stomme vraag gezien het spel in de eerste 20 minuten. Bijna 100% balbezit, zonder echt grote kansen te creëren. Het inmiddels beruchte "tikkie-takkie" werd prima uitgevoerd en was heerlijk om naar te kijken. Een spaarzame uitbraak van de tegenstanders werd vakkundig stopgezet. Het onvermijdelijke gebeurde: als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat. In een tijdsbestek van enkele minuten stond het 0-4, wat tevens de ruststand was. Verbaasde gezichten langs de kant over het feit dat een wedstrijd in no-time kan kantelen. Dit was niet nodig geweest.

De rust duurde voor de jongens kort: ze stonden al heel snel weer op het veld. Of de opdrachten van de coaches waren helder of er was geen limonade te krijgen. In de tweede helft pakten ze de draad prima op, speelden goed samen en er werd nu wel gescoord. Er leek meer in het vat te zitten, dus de supporters gingen er eens goed voor zitten. Een moment van onoplettendheid zorgde weer voor een tegentreffer en vanaf dat moment liep de E4 achter de feiten aan. Ondanks de ruime achterstand lieten ze ook nu mooi spel zien, stapelden ze wel kans op kans, maar zelfs een puntje kwam nooit in beeld.

Als dit spel voortgezet kan worden en als er wel kort gedekt kan worden, dan moet een overwinning toch snel behaald kunnen worden. Misschien volgende week al wel. De supportersvereniging van de E4 probeert bussen te regelen zodat we met zijn allen misschien wel de eerste punten van deze najaarscompetitie kunnen vieren. Tot dan.