Als we alleen de tweede helft tellen: 3-3.

WSV 30 E4

E-pupillen zaterdag, E4, 3e klasse 08

28 september 2013 8:45

Op deze prachtige zaterdagochtend de thuiswedstrijd tegen de E4 van WSV '30 uit de Wormer. We gingen er eens goed voor zitten want alles wees erop dat onze jongens een goede kans zouden hebben op misschien wel meer dan het eerste punt.

De eerste helft begon voortvarend: een kort gemaaid en vochtige grasmat, veel balbezit en letterlijk en figuurlijk begon het zonnetje steeds meer te schijnen op veld C2. Het balletje ging prima rond, de jongens hielden zich keurig aan de gemaakte afspraken en het wachten was op het eerste doelpunt. En die kwam al snel ... alleen jammer dat de tegenstander hem maakte. Vanuit het niets kwamen onze boys van de E4 op achterstand en daarna was elke counter raak: in een oogwenk stond het 0-5. Onbegrijpelijk en de trouwe supporters zochten vertwijfeld naar de juiste spreekwoorden: je in de luren laten leggen, uit een ander vaatje tappen en één goal maakt nog een zomer. Vlak voor rust dus die ene goal, we kunnen hem echter niet noteren als de aansluitingstreffer.

De tweede helft leverde ons eigenlijk het eerste punt op: op basis van de tweede helft zou de uitslag 3-3 zijn geweest. Een helft met prima samenspel, goede passes vooruit, de vrije man zoekend en hard blijven werken. Deze 25 minuten lieten zien waar de E4 voor staat: de koppies omhoog, voor elkaar blijven werken, elkaars posities overnemen en de bal het werk laten doen. Vol vertrouwen reizen we volgende week af naar het naburige Edam. Alleen jammer dat we vandaag ook de eerste helft mee moeten tellen.

Vanaf heden nieuw .... !! De rubriek Man van de Wedstrijd !! Na enig beraad is Tijn uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Een negenjarige speler met een vrolijk karakter en als een bezetene over het veld kan rennen. Hij weet nog niet precies waar zijn voorkeur ligt: of op het veld of onder de lat. Zijn favoriete voetballer is Lionel Messi en zijn favoriete club is Ajax. Na schooltijd speelt hij het liefst buiten en al geruime tijd is zijn lievelingskleur of blauw of oranje.