ZOB JO10-1

E-pupillen zaterdag, E5, 5e klasse 07

26 oktober 2013 8:45

Zaterdag 26 oktober 2013

Het is vroeg dag en het weer werkt lekker mee. Weinig wind en een zonnetje probeert er door te komen. Jeremy ontbreekt helaas door omstandigheden. Onder toeziend oog van trainer/coach Marco begint om kwart voor negen de wedstrijd en Jari wordt meteen op de proef gesteld met een afstandsschot en doet z’n werk keurig. Hij opent de aanval via Dani over links richting Morris en de verdediging van Zaanlandia werkt weg. Een snelle ingooi van Max op Roan zorgt voor de eerste kans, maar Roan schiet op een haar na langs de paal.

De verdediging staat lekker en wordt weer op de proef gezet. De bal gaat langs Jari, maar Aaron is superscherp een weet de bal van de lijn te halen. Een volgende aanval van Zaanlandia richting doel, maar Jari weet opnieuw goed in te schatten en loopt op het juiste moment uit en onderschept de bal. Via Joost, die goed staat opgesteld wordt de bal in het spel terug gebracht. Een mooie pass op Roan volgt. Via Romano en Thierry komt de bal bij Dani die een met een panna z’n tegenstander verrast. De aanvallers van Zaanlandia doen een tandje erbij en combineren richting doel. Joost en Thierry stoppen de spits af, maar de afvallende bal is voor de meegekomen Zaankanter. Hij torpedeert de bal, maar Jari stompt de bal weg. Thierry brengt rust door meteen beheerst de bal terug te schieten naar Jari. Morris dribbelt met de bal richting doel en passeert de lange verdediger. Met een pass op Max rolt de bal langs het doel.

De bal wordt weer in het spel gebracht. De Zaankanters komen op en de spits schiet. Jari zit er nog met zijn vingertoppen aan, maar het doelpunt valt. 1-0. ZOB laat de moed niet zakken. Dat zie je duidelijk. De vrije trap van Thierry wordt handig breed gelegd op Max, die op zijn beurt de onderkant van de lat raakt, maar helaas de bal uit het doel ziet komen. Met een goede block van Aaron en Joost kan Roan een pass geven richting Romano, die is meegekomen naar voren. Een mooi schot van de 16 gaat over het doel. Het is rust.

De Zaankanters willen snel de voorsprong uitbouwen, dat is duidelijk de boodschap geweest in de kleedkamer. Er ontstaan voor ZOB daardoor rommelige situaties. De controle over de wedstrijd lijkt zo langzaam verloren te gaan. Een mooie rush van Morris brengt daar verandering in. Een schot in de korte hoek wordt goed ingeschat door de keeper van Zaanlandia.

Jari trapt uit op Dani die de achterlijn haalt en voor geeft. Met een verdediger ertussen wordt het een corner. Max neemt de trap en zonder iemand te raken gaat de bal het doel voorbij. Een snelle uittrap zorgt voor de 2-0. Met deze stand en de wetenschap dat het niet heel lang meer duurt tikken de minuten weg.

Een uittrap wordt dan onderschept door Joost. Via Romano wordt de bal in de 16 gebracht, maar met man en macht wordt daar gewerkt om de bal weg te krijgen. De aanval van Zaanlandia wordt door Thierry omgezet in een corner. Ook in de corner is zijn rol belangrijk. Met een kopbal voorkomt Thierry de 3-0. Dat geeft kracht. Dani wordt in stelling gebracht en weet het doelgebied te bereiken en Max te bedienen, maar er wordt goed verdedigd.

Dan volgt een werkelijk prachtige pass op maat van Thierry. In de loop neemt Max de bal mee en maakt koelbloedig af. 2-1! Nu moet vlak voor tijd de gelijkmaker toch nog kunnen? De druk wordt opgevoerd en het publiek gaat er nog eens voor. Thierry gelooft dat ook en schiet loeihard van afstand, maar ook de redding mocht er zijn. Wat een spektakel, zo op het laatst. Een corner van Max in de laatste minuut gaat naar Morris, die koelbloedig afrondt. 2-2! Dani, Aaron en Romano gooien de handen in de lucht wanneer er wordt afgefloten. Het team wordt elke week sterker en petje af dat jullie je hebben terug gevochten van een achterstand. Dat is karakter! Goed gedaan jongens.

O ja, de penalty-serie natuurlijk nog. Bij Jari wist de tegenstander slechts 1 x te scoren en Romano, Max en Thierry verzilveren hun penalty. Volgende week thuis tegen Purmersteyn om 10:00 uur.