aterdag 9 november 2013 14.00 uur: Hercules Zaandam sc E4-ZOB E5

9 november 2013 14:00

Accommodatie

Onbekend

Op weg naar het mooie sportcomplex in Zaandam krijgen we nog een flinke hagelbui voor onze kiezen, maar gelukkig is het zo goed als droog als deze competitiewedstrijd begint. Alle jongens zijn aanwezig en ook de trainers en coaches zijn allen present.

Na het eerste fluitsignaal beweegt de bal eventjes in de goede richting, maar al snel staan de spitsen van Hercules voor ons doel. De bal verdwijnt over de achterlijn, een corner volgt. Aaron staat goed opgesteld en werkt de bal weg. Weer op de andere helft onderschept Morris de bal, passt op Max die hem vervolgens voorzet op Romano. Hij raakt de bal niet lekker en mist het doel. Even later volgt er nog een mooie combinatie tussen Max en Morris, maar Morris schiet net over het doel. Weer op onze helft, werkt Thierry de bal gedecideerd weg, helaas maar voor korte duur. Een corner volgt en het is een rommeltje voor het doel, waar de tegenstander gebruik van maakt: 1-0.

Na de uittrap weet Morris het doel bijna feilloos te vinden, maar helaas staat daar de keeper van Hercules. Niet veel later herhaalt dit zich en wederom redt de keeper. Als de bal gevaarlijk dicht bij ons doel komt werkt Joost deze weg met zijn knie en zorgt Jeremy ervoor dat de bal geen direct gevaar meer oplevert. Even later volgt er weer een corner en ook deze wordt benut door Hercules: 2-0. De E5 laat zich niet kennen en Max probeert het van een afstand, maar ook deze bal wordt door de keeper tegengehouden. Hercules weet vervolgens de 3-0 te scoren. Een corner aan onze kant, maar deze bereikt het doel niet. De aanvallers van Hercules staan weer op onze helft, maar Jari komt krachtig uit zijn doel en werkt de bal mooi weg. Roan neemt de bal aan en passeert drie tegenstanders, maar strandt. Joost gooit in naar Max, die de bal op de juiste plaats legt, zodat Roan een mooie kans krijgt en ook benut: 3-1. Er volgt weer een corner aan onze kant, het hele team verdedigt met zijn allen, maar even later is de 4-1 een feit.

In de rust zijn de mannen toegesproken en dat heeft heel veel effect. Er staat een heel ander team op het veld, al heeft Hercules de voorsprong in de eerste minuut van de tweede helft wel vergroot naar 5-1. De jongens werken veel meer samen, combinaties slagen beter en er wordt flink gebuffeld. Dani neemt de bal mooi mee en dit resulteert in een corner. Aaron neemt de bal aan, maar een tegenstander springt in de baan van de bal. Een nieuwe corner volgt. Thierry laat de bal op de juiste plek landen en Max schiet de bal hoog over de keeper in: 5-2. Niet veel later speelt Morris zijn mannetje uit en scoort een mooie goal: 5-3. Vervolgens nog een goede kans voor Roan, maar die eindigt op de lat, en voor Max, die zichzelf vrij speelt, maar net naast schiet. Er volgt weer een corner voor Hercules, maar dit keer levert het geen problemen op. Joost neemt de bal mee langs de lijn en passeert enkele tegenstanders, maar wordt uiteindelijk toch gestopt. Een laatste rush van Morris eindigt in de handen van de keeper.

Jari heeft 6 van de 9 penalty’s gestopt en Morris, Max, Jeremy, Roan, Dani, Joost en Jari wisten hier doel te treffen.