8 - 2

ZOB JO11-4

E-pupillen zaterdag, E4, 3e klasse 08

16 november 2013 11:30

Terug op de plek waar enkele jongens nog niet zo lang geleden een voetbaltoernooi hadden: terug op de voetbalvelden van Sporting Krommenie. De hoge plaats op de ranglijst bood de thuisclub geen rust in de aanloop naar de wedstrijd tegen ZOB E4. In hun voorbereiding ging het over het gevaarlijke tikkie-takkie van onze jongens en alles werd uit de kast gehaald om het ritme te verstoren. Er werd zonder bericht een prachtige nieuwe kantine (inclusief kleedkamers) gebouwd en zonder pardon werd er een file op de A8 veroorzaakt om enkele spelers maar te laat aan de aftrap te krijgen. En zo geschiedde.

De eerste helft ging aardig gelijk op. Ondanks de snelle tegengoals bleef ZOB E4 de bal rond spelen en kwam het af en toe gevaarlijk voor het doel. Met wat meer precisie en met wat meer geluk scoor je een aantal treffers waardoor het spelen wat makkelijker wordt. De aansluitingstreffer, 2-1, viel vlak voor rust en de angst die Sporting Krommenie had, leek terecht: een verrassing hing in de lucht. Jammer dat de 3-1 wel heel erg snel viel. Rust ... en bijna lunchtijd gezien het aanvangstijdstip van 11.30 uur.

De tweede helft was een wedstrijd met twee gezichten. De nederlaag werd uiteindelijk fors, 8-2, maar het had zomaar gelijk kunnen eindigen. Er werden kansen gecreëerd en dan is het ontzettend sneu voor de jongens dat zo'n stom rond ding niet in de touwen beland. Jammer genoeg werkte de keeper van de tegenpartij ook niet mee. In ieder geval een wedstrijd die leerde dat de kansen heus wel komen en we niet altijd onder hoeven te doen voor de tegenstander.

Mededeling van de schrijvende pers: zaterdag 23 november is vooralsnog een vrije zaterdag en op zondag 22 december bezoekt bijna de hele selectie een thuiswedstrijd van FC Volendam. De kaarten zijn hiervoor inmiddels aangevraagd en meer informatie volgt.

Man van de wedstrijd. Het lijkt wel of de jongens het de commissie expres moeilijker en moeilijker maken: ook dit keer was het een nek-aan-nekrace. De jury maakt vol trots bekend dat Yannick de man van de wedstrijd is geworden. Een speler die het liefst voorin speelt, maar ook verdedigend zijn taken beter en beter uitvoert als de situatie daarom vraagt. Zijn lievelingskleur is blauw of turquoise en je mag hem 's nachts wakker maken voor pasta of pannenkoeken. Bijzonder: bij McDonalds eet Yannick het liefst een salade. Voetballen is zijn hobby, neemt graag na afloop een penalty en in zijn vrije tijd doet hij aan minecraft op de iPad of kijkt daarvan filmpjes op Youtube. Behalve de knuffels van zijn ouders, is de eer van deze prijs de hele week voor Yannick. Gefeliciteerd.