ZOB JO10-1

E-pupillen zaterdag, E5, 5e klasse 07

30 november 2013 9:00

Zaterdag 30 november 2013

De wedstrijd begint zonder Romano en Aaron, wat resulteert in 1 wissel. Met Joost en Roan in de spits wordt gefloten voor 2 x 25 minuten. De eerste minuten wordt afgetast door beide teams. Maar vrij gemakkelijk komt FC op voorsprong. Het spel wordt hervat en Thierry vindt Jeremy en passt strak naar Roan die vervolgens richting de 16 kan lopen. De verdediging van FC staat scherp en weet met snelle combinaties hun spits vrij te zetten, waardoor binnen 5 minuten de 2-0 op het bord staat. De drive lijkt te ontbreken en vlak na de aftrap ontstaat een kluts voor het doel 3-0.
De jongens doen hun best, maar FC staat niet voor niets bovenaan. Er lijkt meer combinatiespel te komen, maar FC is net iets sneller. 4-0. De keeper van FC heeft de bal en schiet uit. Roan ziet de trap mislukken en vangt de bal op, maar ook de verdediging is snel. Een snelle omschakeling maakt de 5-0. Na een mooie redding van Jari en een schot op de lat, gaan we met 6-0 de rust in.
Na de rust is het verschil te zien. ZOB is scherper op de bal en vindt elkaar beter. Morris krijgt een mooie kans op doel en ook Roan schiet op doel. Helaas zet FC een tandje bij en alle combinaties lukken. Bij 10-0 raakt ook nog eens Jari geblesseerd. Met opoffering van onze laatste wissel wordt Joost de nieuwe keeper die zijn taak keurig vervult met een aantal prachtige reddingen.
Ik sla wat doelpunten over en meld me weer bij 14-0. Duidelijk is te zien dat de jongens zijn leeg gespeeld. En teleurgesteld. Maar bij een mooie bal van Max naar Thierry wordt Roan weggestuurd.
Een pass op maat en mooie afronding van Morris zet de 1 voor ZOB op het bord.
Met een 16-1 eindstand druipen we het terrein af bij FC Purmerend. Volgende week weer met frisse moed verder.