ZOB E4 sluit najaarscompetitie af met overwinning.

2 - 3

ZOB JO11-4

E-pupillen zaterdag, E4, 3e klasse 08

7 december 2013 11:00

De laatste wedstrijd van de najaarscompetitie was de verste uitwedstrijd. Om 11.00 uur stonden de jongens aan de aftrap bij DEM, in Beverwijk. Een veld dat niet overal op een veld leek en waar de plaggen heerlijk in de rondte vlogen. Een veld waar drie punten gehaald moeten kunnen worden omdat beide ploegen bij elkaar staan op de ranglijst, met slechts drie punten verschil. Bij een overwinning passeert de E4 van ZOB de E4 van DEM op doelsaldo.

De intentie van DEM was duidelijk: direct vanaf de aftrap richting het vijandelijke doel en het scheelde weinig of onze jongens hadden in een recordtijd een doelpunt tegen. Na deze kans golfde het spel op en neer waarbij ZOB beetje bij beetje de wedstrijd onder controle kreeg.  Via het bekende spelletje werden er kansen gecreëerd en de 0-2 voorsprong was verdiend. Een moment van onachtzaamheid leidde de aansluitingstreffer op en eerlijk is eerlijk: strakker in de hoek kon niet.

De limonade werd op het veld geserveerd en zonder een al te lange rust werd de tweede helft op gang gefloten. ZOB kon niet zo snel het ritme van de eerste helft vinden, werd niet meer gevaarlijk en een prachtige vrije trap leverde de gelijkmaker op. Van grote afstand krulde de bal in één keer in het doel. Toen een puntendeling aanstaande leek, werden de mouwen nog eens op gestroopt en het blijven vechten voor de bal werd beloond met uiteindelijk de winnende treffer: tergend langzaam rolde bal in de verre hoek. Stiekem zijn dat de mooiste treffers. De vreugde was groot, het verdedigen gebeurde niet meer en af en toe met meer geluk dan wijsheid bleef het bij deze 2-3 overwinning. Een mooi slot van de najaarscompetitie waarbij onze jongens op de laatste speeldag ook nog een plaatsje klimmen op de ranglijst. Klasse.

Man van de wedstrijd. De speler van de dag was iemand die vandaag hard werkte, die het geluk niet altijd aan zijn zijde had en die niet van opgeven wist. Yentl, gefeliciteerd. Een makkelijk scorende spits die vandaag zijn team overal op het veld bijstond en anderen in staat stelde om te scoren: een echte teamspeler zoals de commissie dat graag ziet. Yentl houdt van de kleur rood, houdt natuurlijk ontzettend veel van voetbal en vindt Messi de beste van de wereld. Zijn lievelingsclub is Ajax en is vanavond zelfs aanwezig in de ArenA bij de wedstrijd tegen NAC Breda. Vanuit de skybox zal hij zijn club aanmoedigen in de hoop dat ze gaan winnen ... net zoals hij zelf vandaag heeft gedaan.