2 - 3

SDOB E2

E-pupillen zaterdag, E3, 4e klasse 14

25 januari 2014 11:15

Na de oefenwedstrijd van vorige week (8-2 winst!), was het vandaag de echte start van de voorjaarscompetitie. Als het goed is moet het niveau van de teams dichter bij elkaar liggen dan in de najaarscollectie, dus het kan alleen maar leuker worden.

SDOB was de tegenstander vandaag. Ze traden aan met maar liefst drie meisjes in het team, dus er werd al een beetje lacherig over gedaan. In het begin van de wedstrijd ging het voor onze jongens erg goed. Ploeggenoten werden gemakkelijk gevonden en er was alleen wat pech in de afwerking. Halverwege de eerste helft was het toch ons team dat scoorde. Een mooie aanval werd bij de tweede paal ingetikt.
Na die goal leek SDOB wakker geschud. Er gingen een paar tandjes bij en we werden teruggedrongen. En we moesten goals incasseren: twee stuks voor de rust. We misten onze vaste verdedigers achterin toch echt; snel weer beter worden jongens!

Na het opwarmen in de kleedkamer (wat was het koud op het veld!), moest het gaan gebeuren. We wilden de eerste wedstrijd toch niet meteen weer verliezen! Helaas kregen we heel snel alweer een doelpunt tegen: 1-3. Onze jongens moesten zich even herpakken, en gingen toen hartstochtelijk op zoek naar goals. Veel kansen, steeds net niet. Een paar minuten voor het einde kwam dan toch de aansluitingstreffer. Helaas was er niet genoeg tijd meer om er een gelijkspel uit te slepen. Een 2-3 eindstand, waar een gelijkspel naar onze mening eerlijker was geweest.

De redacteuren moeten nog even overleggen met elkaar over een nieuwe rubriek in de verslagen. Man van de wedstrijd is geweest, nu weer iets anders. Voor nu kan ik alleen maar een groot compliment aan de ploeg geven. Het was een leuke wedstrijd!