1 - 2

Beemster E2

E-pupillen zaterdag, E3, 4e klasse 14

15 maart 2014 11:15

Vier weken lang geen voetbalwedstrijd! Wel een lekkere vakantie tussendoor waarin een aantal teamgenoten op wintersport zijn geweest. Gelukkig zijn er geen blessures opgelopen in de sneeuw, dus met veel zin werd uitgekeken naar deze wedstrijd. Tegen Beemster E2, die maar één plekje boven onze E4 op de ranglijst stond. Dat moest dus wel een spannende wedstrijd worden.

In de eerste helft hadden onze jongens wind mee. De verwachting was dus dat ze veel op de helft van de tegenstander zouden spelen. Dat gebeurde ook, maar ondanks het grote overwicht dat de hele eerste helft zou aanhouden, werd er niet gescoord. De combinaties gingen prima, tot een meter of tien voor het doel van de tegelstander. Daar stuitten ze op een muur van verdedigers, en ze wisten er niet voorbij te komen. Vlak voor het rustsignaal wist Beemster één keer gevaarlijk voor het doel van de E4 de verschijnen, maar de keeper redde prima. Met een 0-0 stand dus rusten.

Na rust was de tactiek bij de tegenstander volledig omgegooid. Was verdedigen het enige dat ze deden in de eerste helft, in de tweede helft ging het team vol op de aanval. Dat was dus even omschakelen voor onze jongens. Eigenlijk wisten ze er geen raad mee. En dat de wind ook nog eens tegen was hielp niet erg mee. Toch kwamen ze op voorsprong. Door een prachtige boogbal die gedragen werd door de wind werd het 1-0. Helaas kon onze E4 deze voorsprong niet vasthouden. In korte tijd scoorde de tegenstander twee maal. Onze jongens waren daarna machteloos en konden geen kansen meer creeren. Helaas weer een nederlaag. Volgende week tegen Purmersteijn. Zou het daar wel tegen gaan lukken?

Supporter van de week
Vandaag geen supporter van de week, maar een supportersduo van de week! Wel een speciaal duo, want ze 'horen' niet echt bij elkaar. De verbinding ligt meer in de beroepssfeer. De vrachtwagenchauffeurs Ron en Beau hadden in de eerste helft zoveel nieuwtjes en ervaringen met elkaar te bespreken dat deze helft volledig aan hun is voorbij gegaan. Gelukkig maar dat er geen doelpunten zijn gevallen. Wat deze uitverkiezing voor dit duo gaat betekenen voor het eindklassement van de Gouden Supporter moet de redactie nog even goed onderzoeken. Maar daar zal vast een creatieve oplossing voor worden bedacht, maakt u zich op voorhand aub geen zorgen. Ron en Beau: gefeliciteerd!