Een goede wedstrijd en winst ... in de tweede helft.

ZOB JO11-4

E-pupillen zaterdag, E3, 4e klasse 14

22 maart 2014 10:00

Vandaag de uitwedstrijd tegen Purmersteijn en volgens de vele jaarboeken traditioneel ... altijd lastig. In de huidige competitie zijn de onderlinge verschillen redelijk klein en ZOB E4 laat qua spel een stijgende lijn zien. Dus misschien een verrassende uitslag?

De eerste helft werd een interessante. De jongens van Purmersteijn hadden veel lengte en kracht aan boord en sommigen van hen waren technisch goed. Onze eigen jongens hadden dat goed door, zochten niet de duels op en lieten de bal het werk doen: ruimtes zoeken en de vrije man opzoeken. Het spel was in het eerste kwartier gelijkwaardig en leuk om naar te kijken. Toch gebeurde weer hetzelfde als zo vaak: de organisatie was even zoek, niet kort op de bal en dan kan een tegentreffer niet uitblijven. In no-time scoorde Purmersteijn drie keer en dat was geflatteerd: ook ZOB kreeg kansen en jammer genoeg ontbrak het voorin aan geluk. Ondanks een achterstand werd redelijk tevreden de kleedkamer opgezocht. Het spel was goed en de kansen werden gecreëerd.

Hoe anders was de tweede helft en dat lag heus niet aan de wind die ZOB nu mee had. ZOB speelde vrijuit, had langdurig balbezit, kreeg kans op kans en achterin werd er eigenlijk niets meer weggegeven. Een spaarzame kans van Purmersteijn leidde tot niets omdat de verdediging er kort op zat, goed opgesteld stond of dat de keeper vakkundig en vastberaden optrad. Purmersteijn scoorde dus niet meer in de tweede helft. Dan is het gewoon jammer dat voorin het geluk niet aan onze zijde was. De ere-treffer werd wel gemaakt, maar dat hadden er stiekem ook drie of vier kunnen zijn. De wedstrijd ging dus uiteindelijk verloren met 3-1. Een puike wedstrijd, goed samenspel, prima organisatie en goed gewerkt. Ingrediënten waar de vele meegereisde supporters trots op zijn en we zien nu al uit naar de volgende wedstrijd.

De strijd om de Supporter van de Week wordt week bij week spannender en spannender. Alles lijkt ingezet te worden om maar mee te mogen dingen. De een komt van heinde en verre terwijl een ander weer een geheim wapen inzet. De jury heeft haar leden uitgebreid om zo objectief mogelijk te kunnen kiezen. De winnaar van deze week is Leontien, de vrouw van Yannicks vader. De jury roemt haar om haar dubbele inzet, dubbele aanwezigheid, de dubbele aanmoedigingen en het dubbele juichen bij de reddingen, de kansen en het doelpunt dat ZOB maakte. Leontien, gefeliciteerd en de prijs is dubbel en dwars verdiend. Door haar dubbele uitverkiezing neemt de spanning toe in het klassement.