De training begint effectief te worden, einduitslag 5-1 tegen SVA JO17-1

SVA JO17-1

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 2e klasse 04

17 september 2016 10:30

Nog even voorstellen hoor:

ZOB JO17-1 is een nieuwe naam maar ook een geheel nieuw team. Meerdere jongens en trainer Rene zijn vanuit SV Ilpendam naar ZOB gekomen om samen met de bestaande groep het de tegenstanders  moeilijk te maken! Hierdoor is een geweldig mixed team ontstaan met zowel 1ste als 2de jaars B spelers.

Nadat de eerste drie punten waren behaald bij ADO’20, was nu SVA JO17-1 de tegenstander. Helaas kon Rick vanwege een blessure al niet meedoen en haakte ook Jesse af omdat hij donderdag op de training een blessure opliep aan zijn enkelbanden. Voorlopig dus even voortbewegen op krukken, maar we hopen op een voorspoedig herstel.

De wedstrijd werd gespeeld onder fantastische weersomstandigheden. De heerlijke temperatuur zorgde nog niet direct voor swingend samba voetbal, zeker niet in de eerste helft. ZOB creëerde weer voldoende mogelijkheden om te scoren, maar ook deze keer leek dat een lastige opgave. Het duurde tot de 22e minuut voordat de openingstreffer werd gemaakt. Na een strakke pass van Kevin door de lucht nam Zenno deze direct in zijn loop mee en wist met een geplaatst schot de keeper te passeren, 1-0. Ook het restant van de eerste helft was het voornamelijk ZOB die gevaarlijk was, maar uiteindelijk slechts met 1-0 de kleedkamer op ging zoeken.

De tweede helft was een stuk beter en werd er hard gewerkt door iedereen. De thuisploeg wist het overwicht uit te drukken in meer doelpunten. Al na 4 minuten in de 2e helft was het Derek die na een verre ingooi van Jarno de 2-0 maakte. Derek nam de bal goed aan, omspeelde twee spelers en wachtte rustig tot de keeper een keuze maakte alvorens de bal rustig binnen te tikken.

In minuut 11 gaf Thimo een perfecte lange uittrap naar Derek in de spits. Deze nam de bal aan, zette zijn directe tegenstander aan de kant en nam een sprint richting de goal. Op de zestien meter legde hij de bal keurig opzij voor de inkomende Hugo die bal de bal prima inschoot, 3-0.

De 4-0 was wederom een samenwerking tussen Jarno en Derek. Jarno speelde de bal hard in op Derek die vervolgens opendraaide en de keeper kansloos liet. De laatste goal van ZOB werd gemaakt door Zenno die na een dieptebal van Hugo via Mick, de uitkomende keeper verschalkte met een mooie lob, 5-0. Het enige smetje van de wedstrijd was een onnodige tegengoal uit een corner, 5-1.

Een goede overwinning waarmee de heren inmiddels op de tweede plaats staan doordat koploper Fortuna nog een beter doelsaldo heeft. Komend weekend spelen we uit bij Vitesse 22 in Castricum.