Hercules Zaandam sc JO17-2

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 2e klasse 04

1 oktober 2016 15:15

M. Pinkus

Na een aantal wedstrijden gespeeld te hebben verloopt het spel nog niet bepaald vlekkeloos. Hoewel er in de competitie nog niet werd verloren weten de mannen elkaar nog niet makkelijk te vinden en ontbreekt nog vaak de rust in het spel. Kansen worden er meestal wel gecreëerd, maar ook de afwerking mist nog wat scherpte en soms ook geluk.

Dit weekend moest er laat in de middag gevoetbald worden tegen Hercules JO17-2. Mick missen wij voorlopig even, hij kiest even voor wat anders. Het werd een rommelige en matige wedstrijd. Waar het in de training er allemaal goed uitziet, kwam dit in de wedstrijd niet terug. Veel foute passes, weinig rust aan de bal en te gehaast. In tegenstelling tot de afgelopen weken wist ZOB niet heel veel kansen te creëren. Toch was het Pieter die ZOB op 1-0 voorsprong zette. Op dat moment was het de verwachting dat de 2-0 snel gemaakt zou worden. Helaas gebeurde dat niet en leek ZOB juist minder te gaan voetballen. De tegenstander knokte zich in de wedstrijd en na matig verdedigen kwam Hercules op gelijke hoogte, 1-1.

Een goed gesprek in de rust moest alles weer op scherp zetten. Niets leek minder waar. Het bleef rommelig en onrustig. Toch kwam een minuut of tien voor tijd ZOB op voorsprong. Na snelle print en voorzet op maat van Zenno schoot Fabian de bal onhoudbaar in, 2-1. Het zat echter niet mee voor de thuisploeg en Thimo moest helaas uitvallen met een pijnlijke kaak. Zijn taak werd overgenomen door Jarno die dat prima deed. Toch kon ook hij niet voorkomen dat uit een vrije trap de bal alsnog in het doel zeilde en de bezoekers alsnog met een punt aan de haal gingen.

Onnodige verliespunten, maar nog steeds op een gedeelde eerste plaats. Willen we daar blijven staan, moet het allemaal een tandje beter. Maar goed de mannen zullen steeds meer op elkaar ingespeeld raken en dan komt het vast allemaal goed.

Volgende week opnieuw een pittige tegenstander als we op bezoek moeten in Uitgeest.