0 - 3

ZOB JO14-1

Onder 14, JO14-1, Groep 2 09

1 november 2017 19:15

Ynze ontbreekt nog door een blessure bij de bekerwedstrijd tegen Zeevogels. Geen vervanging en met twee wissels beginnen we in de avondwedstrijd onder leiding van Brian. Damon heeft andere verplichtingen en wenst de jongens succes via een gesproken bericht. Raymond pakt de vlag en zo kan de wedstrijd aanvangen.

Zeevogels begint fanatiek en combineert snel. De eerste poging is over rechts en het schot wordt eenvoudig gepakt door Joost. ZOB zoekt naar rust, maar de druk van Zeevogels houdt aan. Via Julian wordt ruimte en rust gezocht, maar de tegenstander is overal. Ook het tweede schot is houdbaar voor Joost. Senne krijgt de bal en speelt zich met een mooie beweging vrij, maar op het middenveld neemt Zeevogels weer over. Rens is scherp bij de opbouw van Zeevogels en gaat stevig in duel, met balbezit voor ZOB. Dani doet hetzelfde en ze laten hun tanden goed zien. Dan grijpt Wim in en gaat door over rechts, kapt en speelt strak op Julian. Het eerste schot op doel is een feit, maar wordt eenvoudig gekeerd.

Dan Zeevogels opnieuw. Nu van afstand, maar Kimi staat goed opgesteld en schiet hard weg. De bal keert terug in de 16 met een flipperkast tot gevolg. Max lost op door de bal hard weg te werken. Kort daarna zet Merlijn Jason aan het lopen. Met de bal in de loop schiet hij geplaatst, maar de bal wordt gestopt. Een volgende poging van Jason is harder en lastiger voor de keeper. De afvallende bal is voor Jim, die uithaalt, maar het schot gaat naast. Jayden is in het veld gekomen die vanaf de zijkant de andere wissel Timo bedient. Het schot van Timo gaat naast. Zo is de eerste helft een gelijkspel, met dominant spel van Zeevogels. Maar wel doelpuntloos.

Na rust wordt er veel gepraat en gecoacht. Wim gaat weer door op rechts en de dieptepass op Timo is mooi, maar hij kan er net niet bij. Zeevogels lijkt tammer en Rens geeft een goede pass op Jason. Het schot gaat op de paal terug het veld in. Een kleine vijf minuten later gaat Merijn slim door op het middenveld en brengt Timo in stelling die prachtig binnen schiet; 1-0! De wedstrijd keert nu zichtbaar. ZOB is sterker dan de eerste helft. Dani en Jayden stralen zelfvertrouwen uit en winnen hun directe duels. Ook Merlijn is scherp en blokt een aanval van Zeevogels. Dan Jason op Rens, die in 1 x vanuit de lucht schiet, maar de bal gaat net naast.

Zeevogels zoekt de gelijkmaker en breekt door de verdediging. De spits gaat op de keeper af en wordt gehinderd door Julian. Binnen de 16 gaat hij neer. Even is het spannend. Na overleg met de grensrechter wordt besloten dat het geen penalty is, tot groot ongenoegen van de tegenstander. Direct na dit moment wordt over links opgebouwd en gaat Timo met de bal aan de voet richting strafschopgebied. Met groot overzicht plaatst Timo de bal vanaf 20 meter prachtig over de keeper; 2-0!

De rollen zijn duidelijk verdeeld. ZOB is in een goede fase en Zeevogels baalt. Ze proberen het opnieuw, maar Joost staat goed te keepen en grijpt de bal. Merlijn en Rens zitten overal dicht op en sluiten de ruimte voor opbouw. Dan krijgt Timo opnieuw de bal van Jayden en tussen twee spelers passt hij voor zich uit. Op snelheid loopt hij weg en het schot spat op de lat. Nog geen minuut later gaat Rens door op rechts, trekt voor en Timo tikt beheerst binnen voor een heuse hattrick! 3-0!

Dan is het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd. Tevreden kunnen de jongens de douche in om vervolgens in willekeurige tassen hun shirts, broekjes, handdoeken etc. te stoppen. Althans, dat geldt natuurlijk niet voor iedereen. Monique, Antoinette en Samantha deden een fantastische daad door de kantine te draaien en zo kwam er een einde aan woensdag 1 november bij ZOB. Op naar aanstaande zaterdag waar de eerste plaats moet worden verdedigd.