2 - 0

THB JO19-1

Onder 19, JO19-3, Groep 4 29

2 september 2017 13:15

Het seizoen is zoals gebruikelijk weer van start gegaan met een wedstrijd uit de poulefase van de beker. Op de eerste speeldag kwam THB uit Haarlem op bezoek. ZOB stond nog niet op zijn sterkst aan de start. Mede door de bijna afgelopen vakantie stond ZOB nog zonder Dion, Yannick, Guido en Moos aan de aftrap.

Er was de nodige onwennigheid in het spel van ZOB aanwezig in de eerste helft tegen THB. De gasten kwamen wat beter uit  de startblokken en waren vooral op het middenveld de meerdere op het veld. Bij ZOB liepen de combinaties nog wat stroef en ook in duels was de vereiste scherpte nog niet aanwezig. In de beginfase was een afstandsschot van THB dat naast ging het eerste wapenfeit dat genoteerd kon worden. Het werd vooral een spannende wedstrijd waar beide teams weinig voor elkaar onder deden. In het eerste halfuur waren er vooral in de counter wat kansjes voor THB en moest Boaz ook een keer handelend optreden. Voor rust kon ZOB daar nog een afstandsschot van Ryan dat overging tegenover zetten en een schot van Goof dat naast ging. De ruststand van 0 – 0 was een logische, omdat beide teams de wedstrijd niet naar zich toe konden trekken.

In de tweede helft zou het beeld van de wedstrijd veranderen en bleek de wedstrijd niet langer alleen maar een gevecht op het middenveld te worden. In de 50e minuut was er eerst een kans voor THB, maar in de tegenstoot wist ZOB de score te openen. In de tegenaanval wist Liam met een mooie steekpass Bart te bereiken en op snelheid bewaarde hij oog-in-oog met de keeper van THB de rust en tikte beheerst binnen: 1 – 0. De status quo was opgeheven en de wedstrijd kon beginnen. THB ging de aanval zoeken en in de 53e minuut spatte een mooi afstandsschot van THB op de lat boven Boaz uiteen! Er kwamen steeds meer kansen en dat kwam omdat ZOB steeds meer de ruimte wist te vinden op de helft van THB, en de snelheid van Bart, Goof en Kenly werd een steeds belangrijkere factor. Bart met een schot net over vanuit de counter, en daarna Lorenzo met een kopbal op de bal leek ZOB een voorschot op de winst te geven. Maar het bleef 1 – 0  en THB bleef in de wedstrijd. In de 64e minuut besliste ZOB dan toch de wedstrijd. Wederom uit een counter wist dit keer Kenly op links met zijn snelheid door te breken,  en hij verzorgde prima een pass op Lorenzo die de bal rustig binnenschoot en de stand op 2 – 0 bepaalde. De wedstrijd was beslist en ZOB kreeg nog een handvol kansen. Goof, Liam, Ryan en Xaver (na een mooie solo) waren dichtbij, maar wisten niet te scoren. De eindstand werd 2 – 0.

In een spannende bekerwedstrijd behaalde ZOB de eerste overwinning van het seizoen. Het was soms nog wat onwennig, maar in de tweede helft was de verbetering al zichtbaar. De overwinning is een mooie opsteker op weg naar de tweede wedstrijd voor de beker en dat is uit tegen Hellas Sport.