Hellas Sport JO19-1 – ZOB JO19-3 0 – 8 (0 – 3)

0 - 8

ZOB JO19-3

Onder 19, JO19-3, Groep 4 29

9 september 2017 11:00

Na de prima overwinning op THB bracht de tweede wedstrijd uit de poulefase van het bekertoernooi ZOB een uitwedstrijd tegen Hellas Sport uit Zaandam. De ploeg uit Zaandam had een week eerder met 7 – 3 verloren en had dus wat goed te maken.

Was ZOB in de wedstrijd tegen THB nog wat onwennig aan het seizoen begonnen, in de tweede wedstrijd van het seizoen begon ZOB al behoorlijk goed te draaien.

Vanaf het begin was het duidelijk dat ZOB de bovenliggende partij was, en al na 1 minuut was er een eerste kleine kans voor Joris. Daarna volgende in de eerste 10 minuten nog kansen voor Lorenzo en Liam en leek het wachten op de openingstreffer van ZOB. Die kwam dan ook in de 11e minuut. Een hoekschop van Ryan werd niet goed verdedigd en van dichtbij tikte Lorenzo 0 – 1 binnen. Een verdiende voorsprong en het was aan ZOB om de wedstrijd verder te controleren. Maar Hellas Sport wist in deze fase toch nog even van zich af te bijten. Drie minuten na de openingstreffer van ZOB belandde een afstandsschot van Hellas Sport op de buitenkant van de paal, en ontsnapte ZOB aan een snelle gelijkmaker. Het was het startsein van een periode van ongeveer 10 minuten waarin Hellas Sport wel aardig tegenspel wist te bieden aan ZOB.  In deze fase stonden tegenover een kans voor Yannick ook twee mogelijkheden voor de thuisploeg, waarbij Boaz één keer reddend moest optreden. In de 29e minuut leek het verzet van Hellas Sport dan toch gebroken toen Bart op snelheid vanaf recht diagonaal raak schoot: 0 – 2. In de 38e minuut leek werd de wedstrijd definitief beslist toen opnieuw Bart op snelheid in het strafschopgebied van Hellas Sport verscheen en koelbloedig 0 – 3 binnenschoot. Kort daarvoor had Joris nog een bal in het zijnet geschoten. Met nog een kans voor Ryan, en een laatste kans voor Hellas Sport brak de rust met een 0 – 3 voorsprong voor ZOB aan.

In de tweede helft speelde ZOB heel geconcentreerd en wist het Hellas Sport volledig te overklassen. In de 53e minuut snelde Joris vanaf links langs zijn tegenstander en wist met een perfecte voorzet Lorenzo te bereiken, die de bal alleen maar in het lege doel hoefde te tikken: 0 – 4. In de 65e minuut belandde een voorzet van links van Ryan op het hoofd van Joris die de bal subtiel doorkopte op Yannick, die geen enkele moeite had de bal in het doel te tikken: 0 – 5. Er waren de nodige kansen die onbenut werden gelaten. Bart twee keer op de counter, een kopbal van Lorenzo en een schot van Joris hadden de score na rust al veel hoger kunnen laten oplopen. In de 71e minuut bracht een prima één-tweetje tussen Liam en Bart, de eerstgenoemde alleen voor de keeper van Hellas Sport. Liam bleef koel en stiftte de bal over de vallende keeper heen: 0 – 6. Het slotakkoord was voor Wouter. In de 80e en 82e minuut wist hij met prachtige aftandschoten de eindstand van 0 – 8 op het scorebord te zetten. Dit ondanks kansen van Bart, Joris en ook Wouter in de slotfase.

Met een monsterscore van 0 – 8 heeft ZOB een serieuze stap gezet naar de volgende ronde van het bekertoernooi. Er is nog één hindernis te nemen, en dat is komende zaterdag Sporting Krommenie. Inzet in deze uitwedstrijd van ZOB is de eerste plaats van de poule.