Sporting Krommenie JO19-2 – ZOB JO19-3 1 – 1 (1 – 1)

1 - 1

ZOB JO19-3

Onder 19, JO19-3, Groep 4 29

11 oktober 2017 19:30

Voor de derde en laatste poulewedstrijd uit de bekercompetitie moest ZOB uit naar Sporting Krommenie. De gastheren hadden weliswaar hun eerste wedstrijd gewonnen, maar ZOB wist dat bij winst de kwalificatie voor de volgende ronde binnen zou zijn.

Het werd een buitengewoon spannende wedstrijd, waar beide partijen vol voor de winst zouden gaan.

Na de heerlijke overwinning van afgelopen zaterdag voelde de wedstrijd tegen Sporting Krommenie een beetje zoals ambiance waarin de wedstrijd gespeeld werd. Het was avond, een beetje koud en het veld was niet erg helder verlicht. Somberheid troef dus.

Daar waar afgelopen zaterdag ZOB binnen vier minuten met 2 – 0 voorstond, nu zag de wereld er toch heel anders uit. Het liep stroef en Sporting Krommenie was veruit de betere ploeg. Ze drongen ZOB ver terug en maakte meteen duidelijk dat zij vol voor de overwinning wilden gaan. De onvermijdelijke openingstreffer van Sporting Krommenie viel in de 7e minuut. ZOB slaagde er niet in een afgeslagen aanval goed uit te verdedigen en Krommenie wist de bal nog een keer in het strafschopgebied van ZOB te krijgen, en van dichtbij werd er bij de tweede paal de 1 – 0  binnen getikt. Als ZOB nog niet wakker was, dan waren ze het nu wel. Niets makkelijk avondje. Voor het plaatsen voor de volgende ronde moest er vol aan de bak gegaan worden. Al in de 9e minuut was er de eerste speldenprik toen Yannick de bal in het zijnet schoot. Zonder nog echt goed te spelen nam ZOB langzamerhand toch weer het spel in handen. Achtereenvolgens waren Guido (afstandsschot), Joris (zijnet), Kenly (schot net naast) en Liam (vrije trap) dicht bij de gelijkmaker. Krommenie kwam er nog maar heel sporadisch uit. In de 31e minuut viel dan toch de dik verdiende gelijkmaker. Ryan gooide een hoekschop mooi voor en van dichtbij verraste Liam de keeper van Krommenie en tikte 1 – 1 binnen. Daarna was het tot de rust nog eenrichtingsverkeer op het doel van Sporting Krommenie. Liam, Yannick en Lorenzo kregen nog kansen, maar met 1 – 1 werd de rust bereikt.

Bij een gelijke stand zouden beide nog uitzicht hebben op de poulewinst. Hoewel ZOB een beter doelgemiddelde had, ze wilden graag door te winnen meteen de volgende ronde proberen veilig te stellen. In tegenstelling tot de eerste helft wist Krommenie in de tweede helft niet opnieuw furieus van start te gaan. ZOB was vanaf het begin beter en het wachten was op de bevrijdende tweede treffer van ZOB. Na ongeveer een kwartier in de tweede helft kwamen de eerste hele grote kansen voor ZOB. In de 60e minuut schoot Goof over. In de 63e minuut kreeg Joris de bal van dichtbij voor de voeten, maar met kunst-en-vliegwerk wisten de verdedigers van Krommenie de bal tegen te houden en op het laatste moment werd de bal nog van de lijn gehaald. In de fase daarna waren Wouter, Ryan en Liam met schoten kansrijk. De tijd ging dringen. Ondanks het grote overwicht wist  ZOB maar niet te scoren. Krommenie bleef keihard knokken voor een goed resultaat en de klok begon de tweede tegenstander van ZOB te worden. In de 83e minuut leek de bal dan toch goed te vallen voor ZOB. Vlak voor het doel kreeg Lorenzo de bal voor de voeten, maar met een hakbal tikte hij de bal net naast het doel. Twee minuten later kreeg Bart op links vanuit een hoekschop de bal, draaide naar binnen en schoot prachtig diagonaal op doel. Maar wel op de paal! ZOB kreeg het gevoel dat de bal er nooit in leek te kunnen gaan. En dan bekruipt je het angstige gevoel dat je de wedstrijd ook nog kunt verliezen. Krommenie zette nog voor een laatste keer aan en een afstandsschot van Krommenie belandde nog op de paal! Maar het was tekenend dat in de opvolgende aanval ZOB weer bijna tot scoren kwam. In de 87e minuut belandde een mooie pass van achteruit bij Ryan die zich prima vrijspeelde en hij wist de bal wel langs de uitkomende doelman van Krommenie te schieten, maar helaas ging de bal net naast. Ondanks nog hoekschoppen van Krommenie en ZOB in de laatste minuten werd de eindstand 1 – 1.

Met dit resultaat zal Sporting Krommenie nog vol aan de bak moeten en minstens met zes doelpunten verschil van THB moeten winnen aanstaande zaterdag.

Wat ZOB betreft. Het resultaat is wellicht op basis het spelbeeld teleurstellend, maar gezien de manier waarop na een moeilijke beginfase de ploeg toch weer de overhand nam, kan er hopelijk toch met tevredenheid worden terug gekeken. Het zou maar kunnen dat zaterdag dit resultaat voldoende blijkt te zijn voor de volgende ronde.

Tot slot nog een compliment en een dankwoord voor Brandon, die op voortreffelijke wijze Boaz in het doel verving.