VVS 46 JO14-1

Onder 14, JO14-1, 1e klasse (midden) 08

23 september 2017 8:45

ZOB – VVS

Ynze en Merlijn ontbreken bij de eerste wedstrijd voor de competitie. Het veld ligt er prachtig bij en het is heerlijk voetbalweer. Rodney is klaar om te vlaggen en Brian en Damon stomen de jongens klaar. Om 08:50 uur fluit de scheidsrechter voor het begin van de eerste helft.

VVS laat direct vanaf het begin een fysiek spel zien en onze jongens zoeken naar hun eigen spel. De eerste poging is voor VVS met een kopbal die gekeerd wordt door Joost. Een terugspeelbal op Joost wordt snel overgenomen door de spits van VVS, maar Kimi is scherp en onderschept de bal. Dan bouwt Julian slim op via Merijn die Jim in stelling brengt en binnen schiet. Maar het doelpunt wordt afgekeurd voor buitenspel.

Jayden en Rens combineren handig met Jim en het spel gaat op en neer. Dani zit er goed tussen en stoort in de opbouw van VVS. Met een pass op Merijn volgt een kans, maar het schot blijft uit. VVS zet weer aan maar Max zit dicht op zijn mannetje. Jason heeft de regie en kijkt slim vooruit. VVS blijft drukken, maar ZOB heeft op de een of andere manier toch de controle. Maar een vrije trap gooit roet in het eten. De bal gaat net onder de lat over Joost heen. 0-1.

Senne zet de aanval in en met een steekpass naar Timo volgt een kans, maar randje buitenspel. Op aangeven van Senne gaat de bal vlak daarna naar Merijn die de bal in de linker bovenhoek schiet, de gelijkmaker is verdiend; 1-1. Een paar minuten later gooit Wim de bal snel in en Timo werkt zich door de verdediging. Oog in oog met de keeper kiest hij de goede hoek; 2-1!

De druk blijft nu op het doel van VVS. Jim passeert en een rollertje richting de zestien wordt opgepakt door Timo die slim binnen tikt; 3-1. De verdediging speelt goed rond en controleert. Dan is het rust.

Direct na rust een mooie combinatie van Rens en Senne, maar VVS verdedigd sterk. Met druk op onze verdedigers is een corner de enige oplossing. De corner vliegt vlak voor het doel en Kimi werkt cool weg. Maar de spits ziet zijn kans en haalt hard uit. Joost keert het schot en voorkomt een doelpunt. Timo voelt dat hij sneller is dan zijn tegenstander en wordt meerdere keren op pad gestuurd door Julian. Jayden kaatst goed met Rens en loopt diep op links, maar krijgt direct dubbele dekking. Dan worden de jongens van VVS fysieker, maar Jayden, Jason en Juul tikken zonder spanning cooltjes rond.

De kansen voor VVS zijn er, maar ZOB wil het niet meer laten lopen. Rens kopt knap weg bij een vrije trap. Hieruit komt een aanval waarbij Juul van afstand een poging doet, maar de bal gaat net over. Wat eigenlijk niet in de lijn der verwachting lag gebeurt, VVS scoort 3-2 en opeens is de spanning terug. Een aantal minuten overheerst het gevoel dat een gelijkmaker in de maak is, maar via Jason kan Merijn ontsnappen. Met een knappe pass op Timo ligt de bal in het net; 4-2! Een prachtige hattrick is een feit! In de laatste minuut gaat de bal als een flipperkast in de 16, maar het doelpunt valt niet. De afvallende bal is voor Juul en nu is het van afstand raak. Een prachtige lob over de keeper maakt de eindstand compleet; 5-2.

Een prachtig resultaat van een actief team. 3 punten zijn binnen en volgende week moet dit in de uitwedstrijd een mooi vervolg gaan krijgen. Maar daar heeft de achterban het volste vertrouwen in!