ZOB JO19-3 – SVW 27 JO19-3 3 – 1 (3 – 0)

3 - 1

SVW 27 JO19-3

Onder 19, JO19-3, 3e klasse 02

30 september 2017 10:15

Na twee prima verlopen bekerwedstrijden speelde ZOB zijn eerste competitiewedstrijd tegen SVW 27 uit Heerhugowaard. Ook voor de gasten was het de eerste competitiewedstrijd en dus was het afwachten hoe sterk de gasten voor de dag zouden komen. Het werd uiteindelijke een hele spannende, en van beide kanten ook goede wedstrijd.

Het bleek dat beide ploegen heel erg aan elkaar gewaagd waren. Het zou een wedstrijd worden waarin enkele momenten beslissend zouden kunnen worden. Als vanaf het begin zaten beide ploegen goed in de wedstrijd en hadden de gasten een licht overwicht. Een beslissend moment leek er al te komen in de 6e minuut toen Joris door een prima steekbal van Wouter alleen voor de keeper van SVW 27 werd gezet. Helaas kon Joris de bal niet langs de attente keeper krijgen en bleef een vroege voorsprong voor ZOB achterwege. In de fase daarna bleef het spel heen en weer gaan en waren er geen grote kansen aan beide kanten te noteren. De wedstrijd werd vanaf de 34e minuut nog spannender omdat SVW 27 bijna een voorsprong nam, maar het schot belandde op de lat van ZOB. De thuisploeg kwam goed weg en het sein was gegeven om nadrukkelijker zelf ook de aanval weer te zoeken. Via Wouter, Joris en Lorenzo kwam ZOB vervolgens weer sterk voor de dag met enkele mogelijkheden op de 1 – 0 voorsprong. In de laatste vijf minuten van de eerste helft kantelde de wedstrijd volledig in het voordeel van ZOB. In de 41e minuut snelde Bart langs zijn directe tegenstander en met een prachtige voorzet wist hij Lorenzo te bereiken, die de bal in het doel kon tikken: 1 – 0. In de 44e minuut was het opnieuw raak. Wouter wist Bart in het strafschopgebied te bereiken die de bal onberispelijk binnenschoot: 2 – 0. Maar de koek was nog niet op. In de blessuretijd kreeg ZOB een vrije trap. Wouter gaf een pass op Yannick en die tikte de bal weer terug op Wouter. Met een uitgekiend afstandsschot plaatste Wouter de bal in de hoek achter een totaal verraste keeper van SVW 27. En daarna bereikte ZOB met een geweldige 3 – 0 voorsprong de rust.

Hoewel ZOB met 3 – 0 voor stond in de rust, het gevoel was zeker niet dat de buit al binnen was. Daarvoor speelde SVW 27 gewoonweg te goed. Dus ook in de tweede helft moest vol aan de bak om de eerste drie punten van de competitie binnen te halen.

Een echte stormloop van de gasten bleef uit, maar SVW 27 bleef wel knokken om de aansluitingstreffer te maken. In de 5e minuut was er kopkans voor SVW 27, en twee minuten later was Kenly echter weer gevaarlijk. In de 55e minuut moest Boaz kordaat optreden in een één-op-één situatie om zijn clean sheet in stand te houden. In de 63e minuut kon ZOB aan alle twijfel een einde maken. Maar op wonderbaarlijke wijze kwam de 4 – 0 stand niet op het scorebord. Goof kwam vanaf rechts goed alleen voor de keeper van SVW 27, maar die stopte zijn inzet. De afvallende bal kon echter door Lorenzo en Bart ook niet binnen gewerkt worden. De bal werd uiteindelijk van de lijn nog door een verdediger weggewerkt. De tijd begon in het voordeel te werken van ZOB en als SVW 27 nog iets wilde dan moest dat snel gaan gebeuren. In de 71e minuut raakte SVW 27 voor de tweede keer de lat en het geluk leek de gasten in de steek te laten. Maar in de 77e minuut leken de gasten toch de laatste strohalm te grijpen door op 3 – 1 te komen. Even kwam ZOB niet meer onder de druk uit en was de treffer van de gasten onvermijdelijk geworden. Ryan leek ZOB weer wat lucht te geven in deze moeilijke fase, maar zijn schot ging naast. In de 82e leek belandde de bal op de paal nadat een speler van SVW 27 alleen voor Boaz in het vijfmetergebied was opgekomen. In de laatste fase had ZOB het moeilijk, maar via Joris leek ZOB toch weer tot scoren te komen. De keeper van SVW 27 tikte de bal echter knap over zijn doel.  Het bleek de laatste grote kans van de wedstrijd. En met het eindsignaal van scheidsrechter Gerard Wegman kwam er een einde aan een spannende wedstrijd waarin ZOB met de winst aan de haal ging.

Als de eerste wedstrijd van de competitie een voorbode is van wat ZOB nog gaat laten zien in de competitie dan komen er nog mooie wedstrijden aan. Feit is wel dat ZOB op bepalende momenten het geluk wel aan zijn zijde had. Aan de andere kant: geluk dwing je af! Volgende wedstrijd is thuis tegen Wieringermeer.