ZOB JO19-3 – Wieringermeer JO19-2 7 – 1 (4 – 0)

7 - 1

Wieringermeer JO19-2

Onder 19, JO19-3, 3e klasse 02

7 oktober 2017 12:30

De gasten uit Wieringermeer zullen zich ongetwijfeld veel meer hebben voorgesteld van het  begin van de uitwedstrijd tegen ZOB. De realiteit van hen was echter dat er na vier  minuten al een stand van 2 – 0  op het scorebord stond voor de thuisploeg en de wedstrijd eigenlijk al gespeeld leek te zijn.

Gesteund door de mooie overwinning van een week eerder wilde ZOB de goede lijn doorzetten, door gelijk vanaf het startsignaal vol op de aanval te gaan. En met succes!

De aftrap was voor de gasten, maar na balverlies op het middenveld was het Wouter die met een splijtende pass Joris bediende, die vanaf links naar binnen sneed en de bal bekwaam achter de keeper van Wieringermeer schoot: 1 – 0. De wedstrijd was nog minuut oud of ZOB stond meteen al op voorsprong! In de 4e minuut stootte ZOB gelijk door. Goof dribbelde fraai vanaf eigen helft en leek een gevaarlijke voorzet te geven, maar toch kreeg één van de verdedigers van Wieringermeer zijn voet er nog tegenaan, de bal belandde echter in het eigen doel: 2 – 0. Een bliksemstart van de thuisploeg die daarmee direct een mooi vooruitzicht had op opnieuw drie punten. In het verloop daarna was ZOB veel sterker en in de 11e minuut werd een schot van Goof gestopt door de keeper van Wierinermeer. Datzelfde deed hij in de 23e minuut op een schot van Bart. Langzaam werd het spel van ZOB wat minder en wist Wieringermeer wat beter in de wedstrijd te komen. In de 29e minuut leverde dat hun enige kans van de eerste helft op. In de laatste tien minuten wist ZOB gelukkig werd de druk op te voeren en kwam in de 37e minuut dan ook op 3 – 0.  Bart leverde een afstandsschot af dat net over de keeper van Wieringermeer binnenvloog: 3 – 0. Twee minuten later leek de 4 – 0 op het scorebord te komen. Bart scoorde na een heerlijke pass van Kenly, maar helaas werd de treffer vanwege buitenspel afgekeurd.  In de 40e minuut trof een schot van Liam net geen doel. In de laatste minuut van de eerste helft werd het uiteindelijk toch nog 4 – 0.  Liam leverde een prima pass Lorenzo op af, die daarmee wel raad wist en de 4 – 0 ruststand liet aantekenen.

Nadat scheidsrechter Jan Bartels voor het begin van de tweede helft had gefloten ging Wieringermeer beginnen aan de vrijwel onmogelijke opgave om toch nog een goed resultaat uit de wedstrijd te halen. Daarvoor was wel een snelle treffer nodig. In de 50e minuut voorkwam Boaz met goed ingrijpen dat Wieringermeer tot scoren kon komen. Kort daarna, in de 53e minuut ,werd de wedstrijd helemaal op slot gegooid. Goof bediende vanaf rechts uitstekend Joris die diagonaal binnenschoot en 5 – 0 op het scorebord zette. De gasten probeerden nog door nog meer energie in de wedstrijd te stoppen en veel duels op te zoeken, de wedstrijd daarna nog een beter aanzien voor hen te geven. Maar helaas voor hen wist ZOB daarentegen in de laatste fase nog meer tot scoren te komen. In de 83e minuut slalomde Ryan uitstekend vanaf links het strafschopgebied binnen. Vanaf de achterlijn leverde hij een uitstekende voorzet af die door Bart alleen maar binnengelopen hoefde te worden (via achterwerk?): 6 – 0. In de 89e minuut stopte de keeper van Wieringermeer een schot van Yannick, de rebound was een prooi voor de attente Lorenzo en die schoot  7 – 0 binnen. In de slotseconden kregen de gasten toch nog hun eretreffer. Een afstandsschot belandde via de paal in het doel van ZOB: 7 – 1. Kort daarop floot scheidsrechter Jan Bartels voor het einde.  En ook de tweede competitiewedstrijd leverde ZOB weer drie punten op.

Met zes punten uit twee wedstrijden is ZOB nu de koploper in de competitie geworden. In de volgende wedstrijd voor de competitie moet er op bezoek worden gegaan bij Zeevogels. ZOB is in vorm. De jacht op de volgende drie punten is geopend!