Onder 14, JO14-1, 1e klasse (midden) 08

28 oktober 2017 10:30

Joost, Merlijn, Rens, Jayden, Timo, Julian, Max, Wim, Kimi, Dani, Jim en Jason zijn onder de fanatieke leiding van Damon naar Volendam gekomen om drie punten mee naar huis te nemen, maar weten dat het aan de dijk niet altijd makkelijk is. Merijn, Senne zijn afwezig, vandaar dat de hulp is ingeroepen van Dean en Luca. Ynze is geblesseerd, maar is erbij om zijn teamgenoten te supporten!

Onze jongens starten scherp en gemotiveerd. Er wordt gecoacht, nagedacht over de passing en goed gelopen. Timo krijgt de bal mee en loopt over rechts tot aan de achterlijn, maar de bal komt niet voor. Niet lang daarna trekt Jim de boel open op links en Jayden loopt goed mee, schiet en de bal gaat maar net over. RKAV lijkt onder de indruk van het spel van ZOB, maar de eerste echte kans van RKAV kaatst op de lat terug het veld in. De jongens zijn gewaarschuwd.

Maar het zit goed in het team. Wim is scherp. En snel. Zijn tegenstander weet dit ook al hij voorbij wordt gelopen in een duel. De bal circuleert makkelijk over de linies en Jim krijgt de bal mee op maat van Julian. Het schot is hard, de keeper keert de bal. Timo is goed mee doorgelopen en schiet overtuigend de bal in het net; 0-1! En dat is meer dan verdiend, gezien het spel.

Kimi krijgt de bal van Joost en met een driehoekje samen met Max en Jayden wordt de bal professioneel afgeleverd bij Julian. Jim duikt de hoek weer in, trekt strak voor en Timo kopt de bal mooi, maar gaat net naast. Binnen de minuut doet Julian hetzelfde alleen kiest Jim nu voor een andere oplossing. De keeper staat ruim voor zijn doel en met een geplaatst schot schiet hij de bal geplaatst over de keeper, direct in het doel; 0-2!

Dani stoort de opbouw van RKAV. Ze komen hierdoor niet aan spelen toe. Rens doet er een schepje bovenop en verovert de bal door een steekpass te onderscheppen. Wim is aanspeelbaar en kaatst handig. De pass gaat langs de lijn, maar niemand duikt de hoek in. Dan gaat toch RKAV in de aanval. Een diepe bal op de spits is goed, maar beter nog is de buitenspel-inschatting van Kimi, Merlijn en Jayden. Zo wordt de druk van de Volendammers afgestraft. Zo’n vijf minuten voor rust geeft Max vanuit een vrije trap een diepe pass op Jim. Timo is al gaan lopen en krijgt de bal voor zijn voeten, schiet en de bal gaat prachtig in het net; 0-3! De laatste poging is voor RKAV, wanneer Joost zijn teamgenoten neerzet voor de vrije trap. Met zijn linker voet ketst hij de bal weg en het gevaar is geweken. Heerlijk teamwork en een riante voorsprong in de rust.

Na rust gaat het ritme door. Geen slap moment, maar doorpakken lijkt het devies van Damon. Julian en Dani tikken één-tweetjes en het schot van Julian ketst weg op de lat! Het is kans op kans en Jayden gebruikt zijn lichaan en zorgt voor Timo dat hij vrije doorgang heeft. Het schot is mooi en gaat maar rakelings langs de paal. De druk wordt nog meer verhoogd als Dani mee naar voren gaat en in de zestien mee doet in een heuse scramble. Met de punt van zijn schoen tikt hij de 0-4 heerlijk binnen!

De verdedigende linie heeft orde op zaken en zorgt voor rust in het team. Dani mag opbouwen, laat Jason meters maken, die op zijn beurt op de achterlijn knap voortrekt en Timo die prachtig afrondt; 0-5! Luca heeft zijn directe tegenstander in de tang en is sneller en handiger in het duel. Jason herhaalt zijn actie van zojuist, is zijn tegenstander volledig de baas en geeft de bal op hoogte van de penaltystip. Hier loopt Julian in en schiet de bal in één keer op z’n pantoffel in het doel; 0-6!

Over rechts start Timo richting achterlijn. Hij kan zelf schieten, maar ziet Julian helemaal vrij staan, levert netjes af en Julian schiet beheerst binnen; 0-7! Met nog vijf minuten te spelen blijft de drang naar meer. Dean dribbelt eenvoudig met de bal tussen de lange middenvelders van RKAV en levert de bal af aan de voorhoede, met een vrije trap tot gevolg. Jason kijkt en schiet en de bal gaat maar net over. De laatste poging in de wedstrijd is van RKAV. Het schot is mooi, maar de redding van Joost nog mooier. Een katachtige sprong voorkomt een tegentreffer.

Dan fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal. Tevreden loopt Damon naar zijn spelers en meer, echt meer dan verdiend is de overwinning van de op papier lastige wedstrijd aan de dijk. Gefeliciteerd met jullie koppositie jongens! Dean en Luca bedankt! Broer van Wim bedankt voor het vlaggen!