ZOB O19-3 – De Foresters O19-5 4 – 3 (3 – 1)

4 - 3

Foresters (de) JO19-5

Onder 19, JO19-3, 3e klasse 02

27 januari 2018 14:15

Eindelijk werd de eerste wedstrijd van 2018 gespeeld. De laatste wedstrijd voor de winterstop leverde de uitschakeling voor de beker op. Het voelde als veel te lang dat er een kans was om revanche te nemen voor deze nederlaag. De thuiswedstrijd tegen De Foresters uit Heiloo was de eerste van twee inhaalwedstrijden voor de Najaarscompetitie. Er is nog veel te winnen voor ZOB. Met twee overwinningen zou mogelijk zelfs de eerste plaats in de eindstand van de Najaarscompetitie tot de mogelijkheden gaan behoren. ZOB moest aantreden zonder de vaste krachten Moos en Lorenzo.

ZOB wist wat het te doen stond en begon gedreven aan de wedstrijd. Over het veld stond een stormachtige wind, voor rust had ZOB die voornamelijk in de rug. De wind had een negatieve invloed op de wedstrijd. Passing werd onzuiver en ZOB had het over het geheel van de wedstrijd moeilijk om goed gebruik te maken van het windvoordeel. Maar in de beginfase leek de wedstrijd meteen helemaal in het voordeel van ZOB te worden beslist. Al in de 1e minuut zag Dion een schot gestopt door de keeper van Foresters. Het was de voorbode voor een vroege voorsprong van ZOB. Kenly soleerde in de 4e minuut vanaf rechts het strafschopgebied binnen. Zijn voorzet bereikte helaas geen speler van ZOB. De bal leek weg te worden gewerkt door een van de verdedigers van Foresters, maar deze tikte de bal ongelukkig in eigen doel: 1 – 0. Precies het begin dat ZOB nodig had. De jacht op een grotere voorsprong kon worden ingezet en na 11 minuten kwam die er ook. Een afgeketst schot van Yannick belandde voor de voeten van Dion die beheerst vanaf links 2 – 0 binnenschoot. De wedstrijd verliep geheel volgens plan en in het voordeel van ZOB. Maar Foresters ging na de 2 – 0 achterstand knap op zoek naar een doelpunt en het werd duidelijk dat ondanks de voorsprong, ZOB nog niet van Foresters af was. Foresters werd steeds sterker en begon het ZOB heel lastig te maken. Toch was er een mooie kans voor ZOB om in de 26e minuut de wedstrijd op slot te doen met een derde doelpunt. De bal belandde onder invloed van de wind bij Joris die de bal niet langs de goed uitgekomen keeper kon binnenschieten. In de daarop volgende aanval in de 27e minuut sloeg Foresters toe. Vanaf  rechts werd de bal hoog in het strafschopgebied gespeeld en de bal kon bij de tweede paal binnen worden geschoten: 2 – 1. Het werd een echte wedstrijd. ZOB bleef wel de ploeg met de meeste en betere kansen. In de 28e minuut schoot Ryan rakelings voorlangs. En in de 33e minuut kwam Wouter in ongeveer dezelfde positie als Joris eerder alleen voor de keeper.  Opnieuw kon de goed spelende keeper van Foresters niet gepasseerd worden. In de 41e minuut leek Foresters gelijk te maken, maar gelukkig voor ZOB ging de bal net naast. En in de 43e minuut ging een knap afstandsschot van Wouter net naast. Toch zou ZOB nog een keer weten te scoren. In de 44e minuut ging Joris knap vanaf de linker zijlijn langs zijn tegenstander en hij leverde een puntgave voorzet af op Liam, die de bal alleen maar binnen hoefde te lopen. Daardoor ging ZOB rusten met een geruststellende 3 – 1 voorsprong.

ZOB kwam met veel vertrouwen uit de kleedkamer voor de tweede helft. Weliswaar zou de wind in de tweede helft in het nadeel zijn, het gevoel was ook dat ZOB zeker nog niet zijn beste spel had laten zien en dat er nog meer doelpunten door ZOB gescoord zouden kunnen worden. Kort na rust leek dit ook het geval te zijn. Wouter schoot maar net naast. ZOB leek de volledige controle te hebben. Maar toen ging het toch mis. Foresters bleek een goed voetballende ploeg te zijn en zorgde er op eigen kracht voor weer terug in de wedstrijd te komen. Daarbij leek Foresters ook beter om te gaan met het windvoordeel. In de 51e minuut werd met een knap diagonaal schot de 3 – 2 op het scorebord gebracht. Het vertrouwen bij ZOB leek langzaam plaats te maken voor de angst dat het toch nog mis kon gaan. Goof kreeg in de 59e minuut nog wel een kans, maar het onvermijdelijke gebeurde voor ZOB in de 64e minuut. Onnodig balverlies van ZOB leidde tot de stand van 3 – 3. De weg die moest leiden tot de uiteindelijke eerste plaats in de competitie, leek een doodlopende te worden. Maar hoe knap was het dat ZOB zich toch terugvocht naar weer een voorsprong. In de 66e minuut bereikte Liam met een pass Wouter in het strafschopgebied. Wouter schoot 4 – 3 binnen en plotseling leefde ZOB weer op. Het doelpunt had alles dat maakte dat ZOB verdiende te winnen. Wouter scoorde met een gehaast schot dat als een boogbal over de keeper ging. Maar deze kreeg er nog een hand tegen en dat maakte dat de bal over de doellijn hobbelde. Een doelpunt dat totaal niet past bij de technicus Wouter, maar op karakter wist hij nog een voet tegen de bal te krijgen en zo te scoren. Een groot compliment dat ZOB zich zo kort na de enorme teleurstelling van de gelijkmaker weer terug op voorsprong had geknokt. Goed voetbal werd ingeruimd voor onverzettelijkheid. Kansen voor Dion en Joris (bovenop de lat) leverden helaas geen extra doelpunt op. In de 80e minuut redde Boaz heel knap op een door de wind gedragen afstandsschot. In de 81e minuut kwam Goof net een teenlengte te kort om de bal van dichtbij binnen te schieten. De 90e minuut brak aan en daarna ook de blessuretijd. Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Gerard Wegman leek een eeuwigheid op zich te laten wachten. In blessuretijd nog een behoorlijke kans voor Foresters. De bal werd in het strafschopgebied gepompt, de ZOB-verdedigers gooiden zich met man en macht in de strijd en een laatste wanhoopschot werd nog via een lichaam van de verdedigers heldhaftig tegengehouden. De drie superbelangrijke punten bleven na een hele spannende wedstrijd thuis bij ZOB.

De jongens van ZOB verdienen een groot compliment omdat ze na een moeilijke fase in de tweede helft, zich weer helemaal op eigen kracht wisten terug te knokken. Nog wat onwennig na de winterstop kwam ZOB nog niet aan zijn beste spel toe. Maar met tomeloze inzet werd toch gewonnen en bleven de kansen in eigen hand. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Reiger Boys. Iedereen weet nu hoe belangrijk die wordt…….