Berkhout JO19-1 – ZOB JO19-3 2 – 1 (1 – 1)

2 - 1

ZOB JO19-3

Onder 19, JO19-3, 3e klasse 02

4 november 2017 13:30

Een week nadat de wedstrijd tegen de nummer drie De Foresters niet door kon gaan (tegenstander meldde zich af) stond de topper tegen de nummer één Berkhout op het programma. Voor de wedstrijd had ZOB één verliespunt minder, maar Berkhout had uit vijf wedstrijden al twaalf punten gehaald en zou bij winst dus hele goede zaken doen. Het zou een spannende wedstrijd worden, een topper waardig.

Het begin was zeker voor Berkhout. De thuisploeg speelde heel gedurfd met drie verdedigers en wist op het middenveld meteen een man-meer situatie te creëren. Al in de 3e minuut leverde dat een doelpunt op. Via de linksbuiten werd de bal op snelheid richting achterlijn gebracht en via een piekfijne voorzet kon er van dichtbij worden binnengetikt: 1 – 0. Een droomstart voor de koploper en ZOB leek al meteen voor een bijna onmogelijke opgave te staan. In de 13e minuut was het aan Boaz te danken die 2x knap wist redden dat ZOB voor nog meer ellende werd behoed. Het zou niet de laatste redding van Boaz deze middag zijn. Hij zou uitgroeien tot een van de grote uitblinkers op het veld. Als antwoord op de offensieve speelwijze van Berkhout paste ZOB zich tactisch aan, Yannick zakte een linie naar het middenveld om zo meer grip op de wedstrijd te kunnen krijgen. In de nieuwe 4-4-2 opstelling wist ZOB zich terug te knokken en langzamerhand ook de eerste aanvallen op te bouwen. Kort nadat Boaz opnieuw knap redding bracht was het in de 18e minuut raak voor ZOB. Joris bereikte met een prima pass Goof, en die zette met een schitterende steekpass Kenly vrij en zijn schot ging onhoudbaar voor de keeper van Berkhout binnen: 1 – 1. En vanaf dat moment was de topper een echte wedstrijd geworden. In de 24e minuut kwam Liam vrij voor de keeper van Berkhout, maar net als Boaz was de keeper van Berkhout een van de grote uitblinkers van de wedstrijd. Hoewel Liam heel rustig bleef, de keeper van Berkhout wist de bal toch te stoppen. Kort daarna was Kenly, ook een van de grote uitblinkers,  weer dichtbij een doelpunt en plotseling was ZOB de bovenliggende partij geworden. Het was een spannende wedstrijd geworden waar beide partijen heel erg aan elkaar gewaagd waren, en die nu beide aanspraak op de overwinning maakten. Berkhout voerde regelmatig de druk op, maar de verdediging van ZOB onder aanvoering van Stefan, Max, Xaver en Guido gaf geen krimp. In de 36e minuut ging een omhaal van Berkhout maar net over. In de 41e minuut was ZOB weer dichtbij de voorsprong. Goof wist het uitverdedigen van Berkhout te onderbreken door met een uitstekende sliding de bal te veroveren en meteen Bart schitterend vrij te spelen. Helaas schoot Bart de bal rakelings naast het doel van Berkhout. De ruststand brak aan met een 1 – 1 stand.

Halverwege waren de nummers een en twee van de competitie in evenwicht. Het beloofde een hele spannende tweede helft te worden. En dat werd het. Berkhout had het thuisvoordeel en dat was natuurlijk ook een extra steun in de rug om in de tweede helft opnieuw de wedstrijd naar zich toe te trekken. Net als voor rust begon Berkhout stormachtig. Al snel (47e min) moest ZOB een corner weggeven. De hoekschop werd hoog voor gebracht en kon met moeite worden verdedigd. ZOB kreeg de bal helaas niet weg uit het eigen strafschopgebied en in de rebound werd de bal uiteindelijk achter Boaz geschoten: 2 – 1.  Opnieuw op achterstand en zo kort in de tweede helft al. ZOB had wel wat tijd nodig om zich opnieuw te herstellen van de nieuwe tegenslag. Berkhout kon enkele minuten de druk op ZOB houden, het leidde tot enkele kleine kansjes. Opnieuw toonde ZOB karakter en knokte zich weer in de wedstrijd. In de54e minuut was een schot van Yannick het eerste wapenfeit en het bewees dat ZOB weer meedeed in de wedstrijd. Maar het bleef oppassen want Berkhout kwam er geregeld razendsnel uit en in de 64e minuut ging een schot van de thuisploeg net voorlangs. Niet lang daarna schoot Liam van afstand net over. In de laatste fase van de wedstrijd deed een andere uitblinker van ZOB een aantal keer van zich spreken. Goof was zo nu en dan ongrijpbaar voor de verdedigers van Berkhout en samen met Joris werd er regelmatig goed gecombineerd. In de 69e minuut schoot Goof  vanaf links met een diagonaal schot net naast. Nog geen minuut later was Goof opnieuw gevaarlijk en opnieuw ging de bal net naast. De laatste fase was helemaal voor ZOB. Een schot van Liam ging over en de grootste kans kwam in de 78e minuut voor Dion, die zijn rentree met een doelpunt had kunnen bekronen. Razendsnel speelde hij zich vrij in het strafschopgebied, maar helaas mikte hij de bal rakelings naast het doel van Berkhout. In de 82e minuut voorkwam de keeper van Berkhout de gelijkmaker van ZOB door een schot van Goof te stoppen. Helaas kwam de verdiende gelijkmaker niet meer. In de blessuretijd werd er nog een doelpunt van Berkhout vanwege buitenspel afgekeurd. Helaas verloor ZOB de topper van Berkhout uiteindelijk met 2 – 1.

Helaas bleven de drie punten in Berkhout, maar ZOB had zich van zijn beste kant laten zien en ging strijd om de koppositie goed aan. Gevolg is nu wel dat ZOB twee verliespunten meer heeft dan koploper Berkhout. Maar in een competitie waar de verschillen klein zijn, is de strijd om de titel zeker nog niet beslist. Het wordt even wachten, maar op 25 november mag ZOB uit aantreden tegen Zwaluwen 30 HCSV.