6 - 1

Strandvogels JO14-1

Onder 14, JO14-1, 1e klasse (midden) 08

11 november 2017 8:45

Alleen Senne ontbreekt bij de wedstrijd tegen Strandvogels. Gemotiveerd staan de jongens klaar op het zojuist gekaapte eerste veld, want eigenlijk stond het tweede veld klaar. Michel met de vlag, Samantha met camera en Max Hovenberg als scheidsrechter; de wedstrijd kan beginnen!

Direct vanaf de start zit er energie in de wedstrijd. Een strakke pass van Merlijn op Timo wordt doorgezet naar Merijn. Jim is goed meegelopen, krijgt de bal en rond keurig af in de tweede minuut van de wedstrijd; 1-0. En dat smaakt naar meer. Max en Kimi controleren achterin en met een driehoek wordt de bal via Jayden bij Timo gebracht. Het team staat goed. Eigenlijk niks aan de hand. Maar een onoplettend moment in de verdediging bij een corner gaat in de kluts en resulteert in een tegendoelpunt. En dat was een tijd geleden; 1-1. De druk van Strandvogels komt uit het niets en is gewoon niet nodig na de frisse start. Opnieuw wordt Joost getest door Strandvogels en keert het schot. Via Dani komt de bal voorin en een corner is het gevolg. De hoekschop wordt goed genomen door Jason. In het doelgebied wordt hands gemaakt en de scherpe scheids legt de bal op de stip. Timo legt aan, schiet, maar de keeper pakt ‘m. Opnieuw zet Strandvogels druk, maar ze komen er niet uit. Jayden is stevig in zijn duels, maar fair. Fanatiek zit hij tussen de pogingen die Strandvogels doet, om vervolgens de bal geplaatst aan te leveren bij een vrijstaande teamgenoot. Wim aan de andere kant rent de benen uit z’n lijf en maakt z’n tegenstander gek. Merlijn regisseert achterin en speelt een zeer stabiele wedstrijd. Merijn laat zich vaak zien en fungeert veel als schakel tussen de linies.

Dan een poging van Strandvogels die Joost pakt. Meteen kiest hij te uit te trappen, waardoor Timo op snelheid op het doel afstuift. Met een leep schot stift hij de bal prachtig in het doel; 2-1. Meer dan verdient. En het gaat door. Wim pakt meters en schiet precies op het juiste moment langs de lijn, waardoor Jason in stelling wordt gebracht. Met een precieze pass kan Timo opnieuw op de keeper af en weer gebruikt hij zijn kracht en schiet prachtig over de keeper: 3-1!. En nog voel je dat er meer kan. Dani zet door op Jason die met een snelle rush zichzelf in stelling brengt. Het schot wordt met moeite gekeerd, maar wanneer hij voor de tweede keer de bal voorzet is Timo op de juiste plek en kopt prachtig binnen; 4-1!.

Merlijn kruist het veld en vindt Jim. Hij loopt op de keeper af en schiet hard. De bal gaat maar net naast. Dan combineren de jongens handig. Wim ziet Merijn lopen en geeft de bal mee. Direct geeft hij de bal op Timo, die al lang Jim heeft gezien. Hij passt hem de bal en via de paal schiet Jim keurig binnen; 5-1! Strandvogels laat het koppie hangen en poogt zo vlak voor rust. Maar Kimi is scherp en samen met Max wordt de linkervleugel stevig verdedigd. Wim zigzagt nog even tussen twee aanvallers door en dan fluit de scheidsrechter voor de rust.

Het zit natuurlijk goed met zo een tussenstand. Maar er is nog een helft. Kimi passt op Jason die solo langs drie verdedigers gaat en de bal voortrekt. Merijn staat op de goede plek en schiet hard in het net; 6-1! Julian krijgt speelminuten en Jim krijgt rust. Ynze is inmiddels in het veld en wordt geassisteerd door Jayden als tweede dekking. Ook Rens is toegevoegd de tweede helft en staat te links voor te trappelen. ZOB is in deze fase van de wedstijd duidelijk heer en meester, ondanks het uitblijven van doelpunten. Iedereen werkt voor elkaar en samen wordt gezorgd dat dit blijft tot aan het laatste fluitsignaal. Met een schot op de paal van Jim fluit de sterk fluitende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Met deze wijze van spelen lijkt Damon een ideale tactiek te hebben tegen tot nu toe elke tegenstander. Volgende week gaan we kijken of dit tegen Kwiek ook weer gaat lukken. Top mannen, gefeliciteerd met deze riante overwinning.