Zeevogels JO19-1G – ZOB JO19-3 4 – 4 (2 – 2)

4 - 4

ZOB JO19-3

Onder 19, JO19-3, 3e klasse 02

21 oktober 2017 12:30

Met twee overwinningen op zak moest ZOB voor de eerste keer in de competitie op reis. Bestemming was Zeevogels in Egmond. De gastheren hadden de eerste twee wedstrijden nipt verloren en dus ging ZOB als favoriet van start. Het werd echter allerminst een makkelijke wedstrijd voor ZOB.

Prachtig gelegen in de duinen werd de wedstrijd wel erg beïnvloed door een stormachtige zeewind. Deze stond dwars over het veld en het maakte dat er nogal wat passes en schoten alle kanten opvlogen. Het was absoluut de bedoeling dat ZOB uit de startblokken zou schieten en niet zoals in de laatste wedstrijd in Krommenie in de beginfase overlopen zou worden. Hoewel ZOB dat niet nog een keer overkwam, het was wel Zeevogels dat vanaf de aftrap wel de sterkere partij was. Zonder echt tot grote kansen te komen wist Zeevogels ZOB in het begin terug op eigen helft te dringen. In de 9e minuut liep ZOB de eerste schade op. Een aanval van Zeevogels werd onschadelijk gemaakt, maar bij het uitverdedigen ging het mis. De bal werd door het midden weggespeeld en de bal werd simpel opgepikt door een van de spelers van Zeevogels en de bal werd binnenschoten achter Wesley (die Boaz verving): 1 – 0. Het beeld van de wedstrijd veranderde niet en het zelfs nog erger  voor ZOB in de 16e minuut. In de omschakeling werd ZOB vrij makkelijk op eigen helft voorbijgelopen en vanaf rechts werd er knap 2 – 0 gescoord door Zeevogels. Daarmee verliep het eerste gedeelte van de eerste helft dramatisch. Een 2 – 0  achterstand en geen enkel aanknopingspunt dat het de wedstrijd om kon keren. Maar net als een week eerder in Krommenie herpakte ZOB zich toch. In de 19e minuut leek de aansluitingstreffer al op het bord te komen. Na een mooie soloactie van Goof kwam hij alleen voor de keeper, maar deze stopte knap en in de rebound ontstond een scrimmage, maar helaas verdween de bal niet in het doel. Het eerste teken van herstel was zichtbaar. I de 26e minuut was opnieuw Goof dichtbij een treffer, maar hij zag zijn schot gestopt. Maar een minuut later was het toch raak. Ryan bereikte vanaf links Lorenzo en deze schoot knap van buiten het strafschopgebied 2 – 1 binnen. Het beeld van de wedstrijd veranderde. ZOB werd sterker en het besef dat er meer te halen was werd steeds groter. Twee knappe schoten van Wouter in korte tijd troffen helaas niet het doel. Op een mooi moment, vlak voor rust (43e minuut) viel de zeer belangrijke gelijkmaker. Op rechts een prachtige solo van Kenly die hij wilde bekronen met een doelpunt, maar de keeper redde knap. De rebound was echter voor de attent meegelopen Bart en de topscorer van ZOB tikte de bal binnen: 2 – 2. Het perspectief was ineens heel anders. Van een kansloze 2 – 0 achterstand werd de kleedkamer opgezocht met een gelijke stand. En dus waren de winstkansen weer helemaal terug.

Niet alleen de weeromstandigheden beïnvloedde het verloop van de wedstrijd. Er waren ook enkele arbitrale beslissingen die niet in het voordeel van ZOB uitvielen. Noemenswaardig was het moment dat Joris was doorgebroken en ten val werd gebracht, maar dat ontging de scheidsrechter. Ook een overtreding in het strafschopgebied op Liam werd niet bestraft met een penalty. Ondanks dat het niet helemaal meezat wist ZOB toch knap door te pakken in de tweede helft. Lorenzo stuurde in de 51e minuut Yannick weg die vrij voor de keeper kwam en 2 – 3 kon binnenschieten. Het was een beloning voor een periode waarin ZOB verreweg de betere ploeg was. Het leek erop dat ZOB de wedstrijd definitief over de streep zou gaan trekken. Maar na ongeveer een uur spelen zou de wedstrijd toch weer kantelen. Nadat een speler van Zeevogels voor 10 minuten uit het veld was gestuurd, bleek niet ZOB, maar Zeevogels beter met de situatie om te kunnen gaan. Met een man minder werd dapper de aanval gezocht en ze wisten ZOB zelfs weer terug te dringen. In de 68e minuut belandde een corner van Zeevogels direct op de voet van een van hun spelers die de bal meteen keihard in het dak van doel schoot: 3 – 3. Zeevogels werd weer sterker en drukte ZOB steeds verder terug op eigen helft. In de 80e minuut leek de wedstrijd over voor ZOB toen via een prachtig afstandsschot Zeevogels op 4 – 3 kwam. Maar in de laatste tien minuten toonde ZOB karakter. Ze gingen weer op zoek naar de gelijkmaker en die leek in de 83e minuut ook te vallen. Helaas schoot Bart net naast. Nog geen minuut later hield Wesley ZOB in de race door een bal net over de lat te tikken. In de 86e minuut kwam ZOB toch nog op gelijke hoogte. Lorenzo stuurde Bart de diepte in en hij wist de keeper van Zeevogels te omspelen en 4 – 4 op het scorebord te brengen. En dat werd de eindstand. ZOB hield een zwaarbevochten punt over aan de uitwedstrijd tegen een sterk Zeevogels.

Het blijkt een bijzonder spannende competitie te zijn waar ZOB in speelt. Iedere ploeg lijkt erg aan elkaar gewaagd en in iedere wedstrijd moet vol gas gegeven worden om de volle winst binnen te halen. ZOB doet nog volop mee, maar weet nu dat geen enkel punt zo maar binnen is. De super spannende wedstrijd tegen Zeevogels is daar en bewijs van. Volgende week ontvangt ZOB thuis De Foresters.