Zwaluwen 30 HCSV JO19-1 – ZOB JO19-3 1 – 2 (0 – 1)

Datum

25 november 2017 12:30

Accommodatie

Onbekend

Door het wedstrijdschema had ZOB maar liefst twee weekenden geen wedstrijd meer gespeeld en daarom voelde de wedstrijd tegen Zwaluwen alsof er weer opnieuw begonnen moest worden. Zou ZOB het gebrek aan wedstrijdritme gaan voelen? Het was wel prettig dat in deze wedstrijd de terugkeer van Moos gevierd kon worden. Maanden van blessureleed maakte dat dit voor Moos de eerste wedstrijd van het seizoen werd.

In de laatste wedstrijd verloor ZOB nipt van koploper Berkhout en leek het erop alsof er van een mogelijke eerste plaats in de competitie afscheid moest worden genomen. Maar na de resultaten van de afgelopen twee speelronden was ZOB ineens met De Foresters de ploeg met de minste verliespunten. En dus doet ZOB weer volledig mee in de competitie. Maar in een competitie waar iedereen van iedereen kan winnen was de wedstrijd tegen Zwaluwen op voorhand een hele zware. Drie punten halen zou zo makkelijk nog niet zijn.

Zwaluwen bleek op het oog een wat jongere ploeg te zijn die fysiek wat achter bleef bij ZOB. Daarentegen beschikte Zwaluwen over een aantal goede spelers waarbij met name hun linksbuiten in het oog sprong. Razendsnelle rushes van zijn kant maakte het de ZOB verdediging gedurende de hele wedstrijd behoorlijk lastig. ZOB was beducht op een mogelijk felle start van de tegenstander zoals ook eerder tegen Berkhout was gebeurd. Gelukkig wist ZOB de rust in de beginfase op te brengen om het spel langzaam onder controle te krijgen. Dat lukte en het eerste gevaar kwam in de 10e minuut toen Yannick de bal in de korte hoek van de keeper wilde schieten, maar deze stopte de bal attent. In de 13e minuut was er een kopbal van Liam die voor enig gevaar zorgde, maar helaas geen doel trof. Langzaam maar zeker verloor ZOB het overwicht, vooral omdat het spel onrustiger werd en er de nodige slordigheden te zien waren. Zwaluwen kon iets meer richting Boaz spelen, maar gelukkig was hij altijd op zijn post om de kansjes die er kwamen te neutraliseren. De wedstrijd leek in de loop van de eerste helft een beetje vast te zitten en toen was het Kenly, die al weken in topvorm steekt, die de wedstrijd openbrak. Een spelhervatting van Boaz kwam bij hem terecht, hij zag het gat tussen de linies van Zwaluwen en razendsnel stak hij een groot deel van het veld over. Hij bekroonde zijn prachtige actie met een verschrikkelijk hard en zuiver schot dat de keeper van Zwaluwen geen enkele kans gaf: 0 – 1. Dat was precies van ZOB nodig had om uit de moeilijke fase te komen. Met nog een schot van Wouter dat naast ging, werd de ruststand met een 0 – 1 voorsprong bereikt.

De voorsprong van ZOB was verdiend, maar in de rust werd wel besproken dat er in de tweede helft door ZOB toch beter gepresteerd moest worden om met de overwinning naar huis te kunnen gaan. Rust en zuiverheid bij balbezit, en meer kracht in de duels was wat ZOB in de tweede helft wilde laten zien. En daarin slaagde ZOB. Tussen minuut 46 en 49 waren Liam en Goof al direct dichtbij een doelpunt. In de 49e minuut stopte de keeper van Zwaluwen een mooie volley van Liam. ZOB controleerde de wedstrijd en het wachten was op het moment dat zij het bevrijdende tweede doelpunt zouden scoren. Dat gebeurde in de 60e minuut. Ryan nam een vrije schop vanaf de linkerkant en deze kwam hoog voor het doel van Zwaluwen. Liam kon de bal net niet binnenkoppen, maar de bal viel daarna voor de voeten van Joris en die wist wel raad met de buitenkans. Attent tikte hij de bal binnen en leek de wedstrijd met 0 – 2 beslist in het voordeel van ZOB.  In de 70e minuut leek Wouter met een hakbal te scoren, maar de bal hobbelde helaas net aan de verkeerde kant van de paal naast. In de 72e minuut werd het toch nog onnodig spannend. Een aanval van Zwauwen leek onder controle, maar helaas werd er volledig over een bal heen geschopt en kreeg een van de spelers van Zwaluwen een kans op een presenteerblaadje. Het kadootje werd gretig uitgepakt en met een 1 – 2 stand was de wedstrijd helaas voor ZOB weer spannend geworden. ZOB verdiende een compliment dat het de wedstrijd daarna tot het einde toe toch weer zou controleren. In de 75e minuut moest Boaz nog een keer handelend optreden, maar echt gevaarlijk werd Zwaluwen niet meer. ZOB daarentegen kon in de 86e minuut de wedstrijd in het slot gooien, maar verzuimde dat. Bij het uitverdedigen van de keeper belandde de bal in de voeten van Lorenzo die oog-en-oog kwam te staan met de keeper, die echter zijn fout herstelde en Lorenzo van het scoren wist af te houden. Een verdiende, maar zwaarbevochten 1 – 2 overwinning kwam op het scorebord te staan.

De wedstrijd tegen Zwaluwen is illustratief voor de hele leuke competitie waarin ZOB speelt. Iedereen kan van iedereen winnen en daarom moet er iedere wedstrijd weer alles worden gegeven. Dat ZOB won ondanks dat het niet zijn beste spel liet zien, dat geeft aan dat ZOB nog volop mee kan doen voor de eerste plaats. Volgende week wacht thuis Zouaven, wederom een goede tegenstander. Bij winst van ZOB wacht een prachtig slot van de Najaarscompetitie!