1 - 2

ZOB JO14-1

Onder 14, JO14-1, 1e klasse (midden) 08

2 december 2017 12:00

Na wat rekenwerk blijkt dat we nog niet écht kampioen zijn, er moet nog 1 punt gehaald worden in de laatste 2 wedstrijden om de achtervolgers ook echt achter ons te laten.

Niets mooier dan vandaag aan de nummer 2 te laten zien, dat wij de titel “kampioenen” verdienen. Dus hup, aan de bak !

De spanning is te snijden tijdens het inlopen van onze jongens.

Dit moet ‘m worden, dé genadeklap.

Ook in de kantine zitten sommige ouders wat nerveuzig te wiebelen, komt het écht goed vandaag ?

De vlag van Abovo Media, de hoofdsponsor van SEW, hangt stil aan de stok bij de lege tribune, de trouwe supporters staan her en der verspreid langs het veld.

Iedereen is er gelukkig bij vandaag. Damon begint met Senne, Jim, Merijn en Ynze op de bank. Bert staat er als trouwe grensrechter.

We trappen af.

Julian gaat buiten om, de verdediger heeft hem door en doet zijn werk goed.

Vervolgens wordt er wat heen- en weer gedribbeld op het middenveld, de bal komt bij Jason. Hij doet ook een poging buiten om, de verdediger laat zich niet gek maken en stopt zijn tegenstander af.

Wanneer de bal naar voren wordt gemaaid door SEW staat Joost ver uit zijn doel, hij vangt de bal op en schiet deze weer naar voren voor een volgende aanval.

Dani breekt door, maar krijgt de bal net niet lekker voor z’n voet waardoor deze kans verloren gaat. Maar de jongens zijn gedreven, op een of andere manier voelt het goed.

Damon spoort zijn jongens aan goed druk te houden.

Wim doet een snelle actie buiten om, het lukt helaas niet om de bal voor te krijgen.

SEW schakelt snel om, maar onze mannen achterin staan goed en op scherp.

Er ontstaat een gat in de verdediging van SEW waarvan Timo en Rens goed gebruik maken. Samen doen ze een snelle aanval, Timo ziet dat Rens helemaal vrij staat, speelt af en Rens haalt uit, 0-1 !

Koppies erbij houden, de rust is nog behoorlijk ver weg.

Bij een tegenaanval houdt Joost de bal goed tegen. Een corner volgt, het is rommelig voor het ZOB doel,. De bal lijkt vlak voor het doel voor de voeten van een SEW-er te komen, maar we komen gelukkig goed weg.

SEW blijft ook druk uitoefenen en verovert opnieuw de bal. De snelle nummer 12 gaat alleen op pad en weet onze verdedigers achter zich te laten. Dit zou wel eens de gelijkmaker kunnen worden, maar Joost heeft een geweldige redding !

In de volgende aanval neemt Jayden een vrije trap na een overtreding op Julian, helaas…in de muur.

Nummer 12 van SEW voelt dat er meer in zit voor zijn team. Hij gaat op herhaling, loopt aan de rechterkant van het veld snel naar voren en weet de verdedigers achter zich te laten. Hij sprint op het doel af en weet de bal over Joost heen in het net te schieten, 1-1,  en de toch al aanwezige spanning laait weer meer op.

In de volgende ZOB aanval doet Jim een goede schotpoging op doel, maar de keeper stompt weg. Een uitbraak van SEW volgt. Ynze blijft goed bij z’n man die de bal nog net voor kan geven, Joost is alert en vangt op.

In de 32e minuut van de eerste helft zijn we allemaal toe aan de rust. Balverlies aan ZOB zijde. SEW wil laten zien dat ze er nog vol voor gaan. In hun volgende aanval schiet hun nummer 14 van heel dichtbij snoeihard over ons doel, pff wat komen we daar goed weg…

We krijgen voor rust nog 1 kans, helaas mist de vrije trap van Jayden het doel.

Rust, even bijtanken allemaal.

Bij de start van de 2e helft krijgen Wim, Julian, Timo en Jayden rust.

De rest staat weer in positie, gretig op zoek naar het volgende doelpunt.

Max zorgt ervoor dat de bal snel naar voren gaat en probeert Jim te bereiken. Deze laatste wordt goed verdedigd. SEW sleept er een ingooi uit, welke wordt onderschept. Senne speelt een lange bal, net iets te ver voor de spits, de laatste man van SEW vangt op.

Kimi doet goed verdedigend werk en Merlijn werkt vervolgens de bal naar voren.

De bal komt weer terug op ZOB helft. SEW geeft zich nog niet gewonnen en probeert de bal achter Joost te krijgen, maar het is een slap schot en geen probleem voor onze keeper.

De spanning hangt, net als de mist, als een deken rondom het veld.

Een snelle loopactie van Ynze op rechts.

ZOB blijft druk zetten, de bal komt voor het doel, maar de aanval wordt afgefloten voor buitenspel.

Het “hop hop hop, kom op ZOB” wordt luid en duidelijk ten gehore gebracht. Langs de lijn gelooft iedereen er nog in, scherp blijven nu dat is het devies.

Na een paar ZOB aanvallen zonder echte kansen, is SEW weer in de aanval. Een SEW-er ziet een kans en haalt genadeloos uit, maar Joost staat waar hij moet staan en doet wat hij moet doen, prachtige redding  !

In de 24e minuut krijgt ZOB een corner, vol zelfvertrouwen genomen door Jason, Merijn kopt, oei net naast !

De mannen knokken voor wat ze waard zijn. Er hangt zeker nog een doelpunt in de lucht en dit moeten zij natuurlijk ook voelen.

Dani vangt een uittrap van de keeper op, het is het begin van een snelle aanval, Jason schiet en mist net het doel.

In de 30e minuut speelt Jason een prachtige bal op Timo die helaas net naast schiet.

Koppies omhoog houden jongens !

Er volgt een corner en een ietwat onoverzichtelijke situatie voor het doel. Timo gooit al zijn frustratie over de zojuist gemiste kans eruit door hard tegen de bal te schieten, daar is ie dan, de 1-2 !

Nog een paar minuten, dicht houden en druk blijven zetten, nog even volhouden.

Zowel voor de jongens als voor de 12e man.

De boys van Damon bikkelen door tot het bittere eind.

In de 38e minuut laat de scheids een ingooi voor wat het is en fluit de zwaar bevochten pot af, kampioenen en nu écht! Gefeliciteerd Damon en mannen, petje af !

Het bleef nog lang onrustig na al het gebak, buikschuiven en patat op het ZOB complex…

Bedankt iedereen voor de inzet en het enthousiasme voor en tijdens deze mooie voetbalmiddag !