ZOB JO19-3 – De Zouaven JO19-3 4 – 0 (1 – 0)

Datum

2 december 2017 16:30

Accommodatie

Onbekend

De Najaarscompetitie raakt zo langzamerhand in de beslissende fase en het begint razend spannend bovenin te worden. ZOB doet goed mee om de bovenste plaats en dus was er alles aan gelegen om in de thuiswedstrijd tegen De Zouaven opnieuw 3 punten te behalen en zo zicht te houden op het kampioenschap. Dat De Zouaven een niet te onderschatten tegenstander was bleek wel uit het feit dat zij twee van de grootste concurrenten Reiger Boys en Berkhout hadden weten te verslaan.

Om zoveel mogelijk de controle in de wedstrijd te krijgen, en te houden, was het strijdplan wat gewijzigd en werd er in een 4-4-2 systeem gespeeld. ZOB trad aan met  twee zwervende spitsen en een extra verdedigende middenvelder (Yannick of Ryan) om zo De Zouaven te bestrijden. Al meteen vanaf begin kreeg ZOB de controle over de wedstrijd. ZOB was de ploeg met het veldoverwicht, maar De Zouaven was een ploeg die wel goed omschakelde om zo regelmatig gevaarlijk was in de tegenaanval. Het eerste gevaarlijke moment kwam in de 7e minuut toen een schot van Kenly werd gestopt na een mooie pass van Liam op Kenly. Diezelfde Kenly leek in de 9e minuut de openingstreffer te hebben gescoord. Maar helaas werd de treffer vanwege buitenspel afgekeurd. In de 19e minuut was het weer Keny die gevaarlijk werd. Zijn schot belandde helaas in het zijnet. Het overwicht van ZOB was groot, maar dat werd in de score maar niet tot uiting gebracht. In de 27e minuut meldde De Zouaven zich met een afstandsschot dat naast het doel van Boaz hobbelde. De dik verdiende voorsprong voor ZOB kwam in de 32e minuut op het scorebord. Kenly stuurde met een mooi steekpassje Dion weg, maar hij zag zijn poging nog net verdedigd worden door De  Zouaven. In de rebound was Wouter echter met een hard en zuiver schot verantwoordelijk voor 1 – 0. In de fase daarna tot de rust was ZOB veel sterker en verzuimde het om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Liam en Wouter waren met afstandsschoten gevaarlijk, en Joris was van dichtbij kansrijk. De mooiste kans was in de 44e minuut opnieuw voor Wouter. Hij leek aan het einde te staan van een uitstekende aanval waarbij hij door Liam vrij werd gezet. Helaas voor ZOB wist de keeper van De Zouaven de bal te stoppen. ZOB wist dus de wedstrijd nog niet voor de rust te beslissen en zo stond er een 1 – 0 voorsprong op het scorebord na het rustsignaal van scheidsrechter Gerard Wegman. Een linke stand,  want de tegenstander zou zich altijd weer in de wedstrijd kunnen knokken.

Gelukkig bleef ZOB in de tweede helft de geconcentreerd spelen en de wedstrijd onder controle houden. Toch speelden De Zouaven in het eerste kwartier na het rust hun beste spel. In deze periode moest Boaz twee keer een redding maken en was er een belangrijke rol voor Stefan weggelegd. In een hele dreigende situatie leek hij bij een counter in een twee-tegen-één overmacht komen te staan. Hij bleef echter heel rustig en wist de aanvaller naar de zijkant te dwingen en bracht daar redding. Een cruciale actie in de wedstrijd. Daarna was het toch ZOB dat weer de beste kansen kreeg. Liam met een schot net over en Joris met een bijna kopdoelpunt leken ZOB in veilige haven te brengen. Dat gebeurde niet veel later toch. En op een manier om niet gauw te vergeten. In de 69e minuut verlengde Liam in één keer een pass en zorgde er voor dat de bal panklaar voor de voeten van Joris kwam. Deze aarzelde geen moment en van een behoorlijk grote afstand leverde hij een schitterde lob af die over de keeper van De Zouaven zo onder de lat in het doel belandde: 2 – 0. Een weergaloos doelpunt! Daarna speelde ZOB ook helemaal bevrijd en nam in korte tijd verder afstand van zijn tegenstander. In de 74e minuut gaf Kenly een pass op Ryan die de bal vanaf de rand van strafschopgebied  prachtig in de kruising schoot en 3 – 0 liet aantekenen. In de 77e minuut ging Lorenzo over rechts knap door en gaf een goede voorzet die in het strafschopgebied bij Liam terecht kwam. Hij wist de bal knap te controleren en schoot heel beheerst 4 – 0 binnen. Een minuut later leken Zouaven nog de eretreffer aan te tekenen toen zij een vrije trap op de lat wisten te schieten. In de 87e minuut wist aan de andere kant Wouter ook de lat te raken. Na het laatste fluitsignaal van Gerard Wegman stond er een klinkende 4 – 0 overwinning op het scorebord.

ZOB deed het uitstekend tegen een tegenstander die best hoog op de ranglijst staat. Goed geconcentreerd wist ZOB een ruime overwinning te halen die er voor zorgt dat ze een eventuele titel nog steeds in het vizier hebben. Volgende tegenstander is Always Forward uit.