ZOB JO19-3 – Strandvogels JO19-1 0 – 8 (0 – 4)

0 - 8

Strandvogels JO19-1

Groep 3 17

16 december 2017 12:15

Het is moeilijk om van de wedstrijd tegen Strandvogels een goed verslag te maken. Het lijkt op dezelfde onmogelijke opdracht die de jongens van ZOB hadden om tegen Strandvogels uit Wervershoof de volgende ronde van de bekercompetitie te halen. Strandvogels bleek in deze wedstrijd veel te sterk voor ZOB en wist met ruime cijfers de volgende ronde te bereiken.

Vooraf aan de wedstrijd was er al een angstig voorgevoel dat het wel eens heel moeilijk zou kunnen gaan worden. Kijkend naar het imponerende doelsaldo van de gasten in de competitie en ook de wetenschap dat ze koploper in hun competitie onlangs met 8 – 0 verslagen hadden, maakte dan ZOB wel op een wonder moest hopen om de volgende ronde te bereiken.

Dat gebeurde dus helaas niet. Toch moet ZOB een compliment gemaakt worden voor het feit dat ze zeker in de eerste helft, en dan vooral in de beginfase geenszins van plan waren zich bij de suprematie van Strandvogels neer te leggen. Hoe wrang is het dan dat je ondanks, ondanks alle goede bedoelingen in de 6e en 8e minuut al op een 0 – 1 en 0 – 2 achterstand wordt gezet. Strandvogels speelde zich heel makkelijk door de linies van ZOB en was dodelijk doeltreffend in de aanval. Misschien was wel een breekpunt in de wedstrijd wel het moment dat in de 9e minuut een doelpunt van Ryan wegens buitenspel werd afgekeurd. Het ultieme moment om zich terug te knokken in de wedstrijs ging daarmee helaas verloren. De wedstrijd werd steeds eenzijdiger en het verzet van ZOB werd steeds moeilijker vol te houden. In de 36e en 43e minuut werd de ruststand van 0 – 4 op het scorebord gezet.

Over de hele tweede helft was hetzelfde beeld van voor rust zichtbaar. Ook nog eens extra zuur was  dat Strandvogels meteen na rust 0 – 5  scoorde en alle goede voornemens van ZOB meteen in de ijskast zette. De wedstrijd werd kansloos verloren met 0 – 8 met nog doelpunten in de 72e, 77e en 89e minuut.

Ondanks het enorme krachtsverschil bleef ZOB ook in de tweede helft hard werken, maar moest realistisch erkennen dat Strandvogels veel te sterk was. Het is het vermelden waard dat ondanks alles een aantal jongens gewoon een goede wedstrijd speelde. Ondanks de 8 tegentreffers valt bijvoorbeeld de verdediging niets te verwijten.  Het was mooi om te zien dat een aantal jongens die normaal niet zo in de picture staan zoals Max en Guido gewoon op een goed niveau bleven voetballen.

Het einde van het bekeravontuur is bereikt. Alle ogen zijn nu gericht op de competitie. En ondanks de teleurstelling van de uitschakeling voor de beker kan ZOB nog steeds kampioen worden.  Maar eerst Kerst vieren. Op naar een sportief en succesvol 2018!